Tässä on Thaimaan suosion haastava, edullinen matkasuosikki - Matkat - Ilta-Sanomat

Tässä on Thaimaan suosion haastava, edullinen matkasuosikki

Vuoden 2019 nousevien matkakohteiden joukossa on muun muassa edullinen Thaimaan haastaja.

Vietnam on edullinen ja nouseva matkasuosikki.­

4.2.2019 18:56

Etsitkö inspiraatiota tämän vuoden matkasuunnitelmiin?

Kysyimme asiantuntijoilta, mitkä matkakohteet ovat uusia nousevia suosikkeja.

Albanian suosio kasvaa

TUI:n viestintäpäällikkö Laura Aaltonen pitää vuoden 2019 nousevana kohdesuosikkina Albaniaa, jota Aaltonen kuvailee ”uudeksi Montenegroksi”.

Matkailijan kannalta kiehtovaa on, ettei Albania ole vielä täyteen tupattu. Maasta löytyy yhä autioita rantoja.

Myös Tjäreborg on nostanut Albanian listoilleen.

Matkatoimiston tämän vuoden uutuuksiin kuuluu Korfun lähellä sijaitseva Saranda, joka tunnetaan muun muassa kiehtovasta historiastaan, ihanista rannoistaan ja lähellä sijaitsevasta Drinan laaksosta.

Albania on nouseva suosikki. Kuva Sarandasta.­

Vuoden nousevana suosikkina voi Aaltosen mukaan pitää myös Egyptiä, joka on palannut jälleen matkailijoiden kartalle.

Syksyllä 2019 paluun lomavalikoimaan tekee sukeltajien suosikki, Egyptin Marsa Alam.

Toinen, suosiossaan aaltoileva matkakohde on Turkki, jonka uuden nousun on nähnyt Finnairin Suomen myynnin johtaja Sari Fairchild.

Turkin liira on tällä hetkellä edullinen matkailijoille, mutta Turkin suosiota kasvattaa myös matkatoimistojen lisääntynyt tarjonta.

Suomalaisten kestosuosikki Thaimaassa hinnat ovat sen sijaan kohonneet. Baht on nykyään suhteellisen kallis euroalueelta tuleville matkailijoille, Yle kertoo.

Fairchildin mukaan Thaimaan rinnalle onkin noussut toinen matkailusuosikki, Vietnam.

Vietnamin suosio on noussut.­

Siinä missä Thaimaa on monelle suomalaiselle jo turhankin tuttu, Vietnamissa riittää uutta koluttavaa. Etelän rannat, Keski-Vietnamin luolat ja historiallinen Hoi An ja pohjoisen Halong Bay ovat vain joitakin esimerkkejä maan monipuolisesta matkailutarjonnasta.

Kyseessä on myös edullinen matkakohde.

Viikon matkan Pohjois-Vietnamiin tekee lentoineen, majoituksineen, retkineen ja ruokailuineen reilulla tuhannella eurolla.

Fairchildin mukaan Euroopan nousevia matkailusuosikkeja ovat Ranskan satamakaupunki Bourdeaux ja katetuista jalkakäytävistään tuttu opiskelijakaupunki Bologna Italiassa.

Porton suosio on selvästi noussut, kertoo Finnairin Suomen myynnin johtaja Sari Fairchild.­

Suomen matkatoimistoalan liitto ry kertoo, että Kreikkaan tehtiin vuonna 2018 matkoja viime vuonna 20 prosenttia edellisvuotta enemmän.­

Etelä-Euroopan uusi suosikki on Portugalin Porto, jonne Finnair aloittaa suorat lennot ensi kesänä.

– Siinä missä Lissabon on ollut todella suosittu, viime aikoina on nähty Porton suosion selvä kasvu.

Nämä Afrikan kohteet suositumpia

Nousevina suosikkina voidaan pitää myös Afrikan eri kohteita.

Afrikan suosion noususta on aiemmin Ilta-Sanomissa kertonut muun muassa Ebookers, jonka vuoden 2018 trendaavien kohteiden kymmenen kärjestä löytyy peräti kolme kohdetta Afrikasta: Kap Verde, Ruanda ja Sambia.

Matkatoimisto Aventuran tuotantopäällikkö Kari Heimonen kertoo, että tällä hetkellä nousussa ovat myös Namibia, Botswana, Etelä-Afrikka ja Mosambik.

Namibian suosio on noussut, kertoo Aventuran tuotantopäällikkö Kari Heimonen.­

Afrikan kohteissa matkailijoita vetää puoleensa erityisesti monipuolinen luonto, kuten aavikkomaisemat, vesiputoukset ja kansallispuistot.

Viimeisen viiden vuoden aikana eteläistä Afrikkaa on alettu pitää myös aiempaa turvallisempana matkakohteena, Heimonen kertoo.

Kreikan suosio kasvoi kohisten

Matkapaketteja tilastoiva Suomen matkatoimistoalan liitto ry kertoo tiedotteessa, että Euroopan osuus lentopohjaisesta matkapakettituotannosta oli viime vuonna yli 78 prosenttia. Matkoja Euroopan-kohteisiin tehtiin noin 685 000.

Euroopan alueen kestosuosikki on yli neljän prosentin laskusta huolimatta Espanja, jonne tehtiin lähes 254 000 matkaa vuonna 2018. Näistä Kanariansaarille suuntautuvia matkoja oli yli 208 000.

Toinen merkittävä alueen kohteista on vuodesta toiseen Kreikka, jonne tehtiin matkoja viime vuonna 20 prosenttia edellisvuotta enemmän. Sinne tehtyjen matkojen kokonaismäärä oli lähes 233 000.

Alueen muita merkittäviä nousijoita ovat Italia, Kroatia ja Portugali

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan poliittisen tilanteen rauhoittuminen alkaa pikkuhiljaa näkyä. Muun muassa Egypti, Tunisia ja Marokko ovat jälleen suomalaisten matkailukartalla. Alueelle tehtyjen matkojen kokonaismäärä nousi edellisvuodesta lähes 65 prosenttia. Turkki on vuodesta toiseen alueen kohteista suosituin.

Kaukokohteisiin tehtiin vuonna 2018 yli 95 000 matkapakettia. Näistä noin 46 prosenttia kohdistui Thaimaahan.

Vuoden 2018 Top ten -lista

  1. Espanja

  2. Kreikka

  3. Turkki

  4. Thaimaa

  5. Italia

  6. Kroatia

  7. Portugali

  8. Bulgaria

  9. Kypros

  10. Arabiemiirikunnat

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?