Matkat

Listattiinko nettiin juuri suomalaisen unelmakohteet?

Julkaistu:

Matkat
Netistä löytyy tuore raportti, johon on listattu introvertin matkailijan unelmakohteet. Niiden joukossa on myös suomalaisille tuttuakin tutumpi kohde.
Tunnethan toiset suomalaismatkailijat, ne omissa oloissaan pörräävät introvertit, joista Ilta-Sanomien matkatoimittaja Mira Jalomies kertoi artikkelissaan 4 ihmistyyppiä, jotka ärsyttävät suomalaisia ulkomailla yli kaiken?

Stereotyyppinen suomalaismatkailija ei halua tavata matkoillaan juuri muita matkailijoita, eikä ainakaan toisia suomalaisia.

”Kaikista ärsyttävin toinen matkailija on suomalainen. Juuri mikään ei ole ulkomaan lomamatkalla niin ärsyttävää kuin toisen suomalaisen kohtaaminen vahingossa – ja varsinkin paikassa, jossa heitä ei todellakaan ”kuuluisi” olla – kuten jollakin oikein kaukaisella saarella”, Jalomies veistelee.

Nyt introverttien suomalaismatkailijoiden onneksi on koottu lista, joka kertoo, missä matkakohteissa saa nauttia omasta rauhastaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lista perustuu comparethemarket.comin analyysiin, jossa introverteille sopivia matkakohteita on etsitty muun muassa asukastiheyden, pienten bed and breakfast -tyylisten majatalojen ja puistojen lukumäärällä. Siinäpä asioita, joita monet introvertit arvostavat.

Tulokset esittelee sivuillaan matkailuraamatun tittelin saanut Lonely Planet.

Viisi parasta kohdetta introvertreille:

1. Venäjä

Tiesitkö, että Venäjän majoituskapasiteetista peräti 66 prosenttia on pieniä bed and breakfasteja tai majataloja?

Tätä jättimäistä maata saa siis koluta halutessaan isojen ja hälyisten hotelliketjujen sijaan sympaattiseen tyyliin.

Venäjä on myös harvaan asuttu, vaikka se suuri onkin. Tämä miellyttää introverttia, joka löytää maasta vaikkapa koskemattomia erämaita vaellettavaksi.


Suosikkikohteidensa joukkoon Venäjän on valinnut myös himomatkaaja Esa Isopahkala, jota Ilta-Sanomat jututti keväällä. Haastatteluhetkellä 64 maata kolunnut reissaaja valitsi suosikkikohteeseen suurkaupunki Pietarin.

– Kyseessä on upea kaupunki, josta löytyy maailmanluokan nähtävyyksiä. Kaupunki sijaitsee lähellä, joten reissu on helppo tehdä. Ainut riesa on viisumi.

2. Kanada

Kanadassa asuu vain neljä henkilöä yhtä neliökilometriä kohden. Tämä on introvertille matkailijalle hyvä uutinen, sillä maasta löytyy takuulla tilaa heille, jotka eivät halua muita pilaamaan hyvää maisemaa.

Kanadassa sijaitsee myös maailman pisin ulkoilureitti The Great Trail, joka on häkellyttävät 24 000 kilometriä pitkä. Käytännössä reitti kulkee Kanadan rannikolta toiselle ja se ulottuu kaikille maan kymmenelle provinssille ja kolmelle territoriolle.

Kokonaisuus koostuu useista reiteistä, jotka on viimein saatu yhdistettyä.
Sitä paitsi, kanadalaiset ovat tunnetusti niin ystävällisiä, että jopa introvertti voi tuntea pakottavaa halua päästä tekemisiin tuntemattomien kanssa.

3. Argentiina

Eksoottinen Argentiina valittiin juuri Lonely Planetin listauksessa yhdeksi vuoden 2019 kohteista, joissa saa rahalleen eniten vastinetta.

Maa tarjoaa uskomattomia luontokohteita. Osa niistä sijaitsee Etelä-Amerikan eteläkärjessä Patagoniassa. Siellä sekä kasvillisuus, ilmasto että maisemat vaihtelevat rajusti, mikä tekee matkasta monipuolisen ja ikimuistoisen. Turkooseja vuoristojärviä, eksoottisia eläimiä tai jäätiköitä, kaikkea tätä on tarjolla Patagoniassa.


Suomalaiset matkatoimistot järjestävät Patagoniaan patikointimatkoja ja ryhmäretkiä. Alueeseen voi toki tutustua myös omin päin.

4. Australia

Tuleeko sinullekin Australiasta mieleen villit rantajuhlat ja surffikoulut? Monipuoliseen maahan mahtuu monta muutakin mahdollisuutta.


Inrovertteja miellyttänee Austalian villi luonto ja ulkoilureitit. Maassa on 192 puistoaluetta, joissa voi tutustua vaikkapa maan kansalliseläimeen kenguruun.

Kuten Venäjällä, myös Australian majoituskannasta suurin osa on pieniä bed and breakfasteja.

5. Suomi

Listan viides kohta on meille tuttuakin tutumpi.

Comparethemarket.comin top 5 -matkakohteiden joukosta löytyy, ei mitään sen vähempää kuin rakas kotimaamme Suomi.


Muiden listalle valittujen kohteiden ohella myös Suomessa riittää rauhallista luontoa. Comparethemarket.com kehuu erityisesti suomalaisia patikointireittejä, jotka ovat tarkasti merkittyjä. Talvipäiviämme sivusto kehuu lyhyiksi mutta maagisiksi.

Suomi on päässyt mukaan matkailubuumiin.

Ulkomaalaisia matkailijoita on riittänyt erityisesti Lapissa, mutta myös muualla. Vuonna 2017 Lonely Planet valitsi Suomen kolmen vuoden matkakohteen listalle. Tänä vuonna pääsimme matkailulistausten kultapallille, kun yhdysvaltalainen Business Insider valitsi Suomen vuoden 2019 matkakohteeksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt