Tässä on Tallinnan uusi, nouseva alue – ”Tallinnan Eiranranta” on oluen- ja kulttuurinystävän paratiisi - Matkat - Ilta-Sanomat

Tässä on Tallinnan uusi, nouseva alue – ”Tallinnan Eiranranta” on oluen- ja kulttuurinystävän paratiisi

Historiallinen Noblessner on Tallinnan uusi, nouseva alue.

Noblessnerin alueelle avataan syksyllä PROTO Keksintötehdas, joka sijaitsee historiallisessa Noblessnerin valimossa.

18.1.2019 14:38

Mitä tekemistä keksisi Tallinnassa, vanhassa suosikissa, jossa moni suomalainen on käynyt, ei vain yhtä tai kahta kertaa, vaan useaan otteeseen?

Matkavinkkejä naapurikaupunkiin on tarjonnut viime aikoina muun muassa estofiili, Tallinnassa osan vuotta asuva Tapio Mäkeläinen, joka julkaisi syksyllä kirjan Tallinnan keskikaupunki (Arktinen banaani, 2018).

Mäkeläinen vinkkaa muun muassa Rotermannin alueesta, jonka suojiin piiloutuvat niin upea Viron arkkitehtuurimuseo, 11 elokuvasalin elokuvateatteri kuin lukuisat ravintolat ja ostospaikatkin.

Uusi alue Noblessner

Vanhojen suosikkien rinnalle on rakentunut hiljalleen myös uusi, nouseva alue, jonne on rakennettu paljon arvoasuntoja. Noblessner, tai Tallinnan Eiranranta, kuten Helsingin Sanomat aluetta kutsuu, on myös matkailijoille kiehtova koluttava.

Noblessnerin entiselle telakka-alueelle rakennetaan arvoasuntoja. Tekemistä riittää myös kulttuurinnälkäisille.

Tallinnan matkailu- ja kongressitoimisto Visit Tallinnan markkinointipäällikkö Mall Oja kertoo, että Noblessnerin satama-alue sijaitsee Kalamajan kupeessa ja siellä on kaikki houkutukset, jotka tyypillisesti kiehtovat reissaajia: on muun muassa sisustuskauppaa, olutravintolaa, panimoa, ravintolaa ja matkamuistomyymälää.

Oja vinkkaa muun muassa sisustuskauppa Shishistä, jonka joulukoristeosasto on niin valtava, että sen maine on kantautunut myös juhlasta piittaamattomien korviin.

PROTO sijaitsee historiallisessa Noblessnerin valimossa.

Lisäksi alueella on Tallinnan kuumimmaksi yökerhoksi noussut undergroundklubi HALL ja yksi Tallinnan parhaista ravintoloista, 180°. Ravintolan keittiömestarina työskentelee Michelin-tähdellä palkittu Matthias Diether.

Noblessner hemmottelee myös oluiden ystäviä. Alueella sijaitsee Põhjalan panimo, jonka tuotteilla on runsaasti ystäviä myös suomalaisissa. Panimon yhteydessä on olutravintola Põhjala Tap Room, yksityissauna sekä olut- ja matkamuistokauppa.

Koko perheen kohteeksi sopii Noblessnerin alueelle lokakuussa 2019 avautuva PROTO Keksintötehdas.

– Proto kertoo 1800–1900-luvun keksinnöistä. Sinne on kiva tulla koko perheen kanssa, Oja sanoo.

PROTO Keksintötehdas sijaitsee Noblessnerin alueella, jota kehitetään vanhasta teollisuusalueesta nykyaikaiseksi.

Kuten asiaan nykyään kuuluu, vieraat voivat kokeilla entisiä keksintöjä ja hulluja fantasiakoneita itse. Sukellusveneiden, lentokoneiden, autojen ja valokuvauksen alkuaikoja esitellään kävijöille muun muassa virtuaalitodellisuuden avulla.

Euroopan suurin trampoliinialue

Noblessnerin satama-alueen lisäksi Tallinnassa on paljon uusia ja uudistuvia kohteita perheille ja seikkailunhaluisille. Viron merimuseo avaa ovensa remontin jälkeen syksyllä.

Lisäksi lähelle Ülemistejärveä on avautunut kauppakeskus T1 – Mall of Tallinn.

– Kyseessä ei ole tavallinen ostoskeskus, vaan viihdekeskus, jossa on muun muassa Euroopan suurin trampoliinipuisto, Oja kertoo.

Trampoliinipuisto sijaitsee Super Skyparkissa, jossa on trampoliinien lisäksi kymmenen metriä korkea kiipeilylinnake ja SkyLab-tiedekeskus.

Kevään aikana kauppakeskuksen katolla avataan myös 120 metrin korkeuteen kohoava SkyWheel of Tallinn, jota on esteetön näköala kaupungin ylle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?