Amerikkalaissivusto nimesi Suomen vuoden matkakohteeksi: ”Uskomattoman kaunis maa”

Yhdysvaltalainen Business Insider valitsi Suomen vuoden 2019 matkakohteeksi. Sosiaalisessa mediassa julkaisu on tavoittanut jo 2,4 miljoonaa käyttäjää.

Maailman onnellisinta maata eli Suomea hehkutetaan nyt maailmalla.

14.1.2019 14:39

Matkailualaa seuraavat saivat viime viikolla tuntea ylpeyttä kotimaastaan, kun yhdysvaltalaisjulkaisu Business Insider valitsi Suomen vuoden 2019 matkakohteeksi.

Sivuston sosiaalisessa mediassa jakama video esittelee monta hyvää syytä, miksi Suomeen kannattaa matkustaa juuri tänä vuonna.

Syy numero yksi herättää taatusti mielenkiinnon: minkälainen on maa, joka on tuoreen YK:n raportin mukaan valittu maailman onnellisimmaksi?

Ainakin sellainen, jossa suhtaudutaan intohimoisesti ruokaan, Business Insider esittää. Ruokakulttuurimme on lehden mukaan monipuolinen, sillä matkailija voi nauttia Suomessa monipuolisesti kaikenlaista aina poronlihasta, karjalanpiirakkaan, lakkaan, grillimakkaraan ja loheen, jota saa tuoreena vuoden ympäri.

Videolla esiintyy Lainion lumikylä, eli suomalaisten Game of Thrones -fanien ideasta syntynyt Snowvillage.

Kenties ruokaakin tärkeämpi syy matkustaa Suomeen on hotellivalikoimamme, jota sivusto esittelee kattavalla videomateriaalilla. Revontulia voi julkaisun mukaan ihailla lasi-igluissa, joita löytyy videon mukaan hieman virheellisesti mistä päin maata tahansa. Se hehkuttaa myös Kemin Lumihotellia, Lainion lumikylää eli Game of Thrones -jäähotellia ja majakkahotelleja, joista myös Ilta-Sanomat on tehnyt aiemmin esittelyjutun.

Ja mitä olisi Suomi ilman saunoja?

Business Insiderin mukaan niitä on meillä enemmän kuin autoja. Matkailija voi lähteä löylyihin vaikkapa Ylläksen gondolisaunaan tai kokeilla, miltä tuntuu saunominen 40 metrin korkeudessa Helsingin SkySaunassa.

Insider esittelee myös jäänmurtaja Sampon.

Maassamme on amerikkalaisjulkaisun mukaan toki muutakin nähtävää kuin saunat: videolla esitellään muun muassa elämää kuhiseva pääkaupunki, Temppeliaukion kirkko, Jäänmurtaja Sampolla tehdyt risteilyt ja metsä, joka peittää maastamme 70 prosenttia.

Videolla mainitaan myös Suomen jokamiehenoikeuksista, jotka mahdollistavat laaja-alaisen liikkumisen luonnossa.

Katso video tästä! Jos video ei näy, katso se täältä!

Suomi bucket listille

Videota on katsottu Facebookissa 2,4 miljoonaa kertaa. Video on jaettu yli 24 000 kertaa.

Julkaisua on kommentoitu monin ihastunein sanankääntein.

Suomea kuvaillaan uskomattoman kauniiksi maaksi ja videolla esiteltyjä paikkoja hämmästyttäviksi.

”Toivon mukaan voitamme lotossa, jotta voimme matkustaa sinne”, eräs lukijoista veistelee.

Suomi näyttääkin olevan monen matkaajan bucket listillä, eli lusikkalistalla tai ämpärilistalla. Toisin sanoen Suomi tulisi olla niiden kohteiden joukossa, jotka halutaan tehdä ennen kuin heittää lusikan nurkkaan.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun rakas kotimaamme valitaan maailman parhaiden matkailumaiden joukkoon. Vuonna 2017 Suomea suositeltiin matkakohteeksi Lonely Planetin lukijoille. Maamme valittiin tuolloin maailman kolmanneksi parhaaksi käyntikohteeksi. Sittemmin Suomi on keikkunut monien suosituslistojen kärjessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?