Matkat

Huutokauppakeisari myy Silja Serenaden ja Symphonyn legendaarista irtaimistoa – näistä esineistä povataan hittejä

Julkaistu:

Huutokauppa
Silja Serenaden ja Silja Symphonyn irtaimistoa laitetaan myyntiin huutokauppaan.
Tallink Silja järjestää helmikuun 9. päivä huutokaupan, jossa myydään uudistuvien Silja Serenaden ja Silja Symphonyn esineitä ja huonekaluja. Helsingin Makasiiniterminaalissa järjestettävän huutokaupan meklarina toimii huutokauppakeisari Aki Palsanmäki.

Huutokauppaan tulevat esineet ovat Silja Serenadesta, joka koki 6 500 neliömetrin uudistuksen marraskuussa 2018 sekä Silja Symphonysta, jota uudistetaan tammikuussa 2019 lähes yhtä mittavasti.


Huutokaupattavana on niin tuoleja, pöytiä, valaisimia, peilejä, kylttejä kuin erilaisia taulujakin, Tallink Silja kertoo tiedotteessa. Huutaa voi esimerkiksi legendaarisia simpukkalamppuja, Atlantis-yökerhon valokylttejä, pubista poistettuja tauluja tai vaikkapa Bon Vivant -ravintolan valokirjaimia tai tuoleja, jotka ovat suomalaisen Innon valmistamia.

– Osa tavaroista on 90-luvun alkuperäisiä tavaroita. Mitään kovin uutta ei ole, joskin osaa huonekaluista on toki päällystetty vuosien varrella, Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd täsmentää Ilta-Sanomille.


Nöjd arvelee, että huutokaupan hiteiksi muodostuvat ainakin Sekton ajankohtaiset valaisimet, joita myydään uutena 400 eurolla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Myös erilaiset hyttikyltit, esimerkiksi sviittikyltti tai Commondore-keulahyttikyltti ovat haluttua tavaraa. Myös kirjaimet ovat haluttuja. Esimerkiksi Atlantis Palacen valolla koristeltu Bar-kyltti voisi sopia kunnon miesluolaan, Nöjd kaavailee.


Huutokaupan tuotot menevät hyväntekeväisyyteen HelsinkiMission yksinäisyyden vastaiseen työhön.

Ostajina risteilyfaneja ja tavallisia suomalaisia

Viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo, että huutokauppoja on järjestetty aiemminkin, mutta ei aivan samassa muodossa.

– Kerran järjestimme huutokaupan Olympiaterminaalissa, jolloin kaikille tavaroille oli asetettu kymmenen euron kappalehinta. Olemme järjestäneet myös nettihuutokauppoja, Nöjd selittää.


Ostajina ovat olleet aivan tavalliset suomalaiset, jotka ovat etsineet kotiinsa vaikkapa sopivaa keittiönpöytää ja ilahtuneet, kun ovat bonganneet kestävän laivahuonekalun. Osa ostajista on ollut niin sanottuja risteilyfaneja, jotka ovat halunneet palan laivahistoriaa kotiinsa.

Nöjdin mukaan aikaisempien huutokauppojen suosikkeihin ovat kuuluneet muun muassa valaisimet tai erikoisemmat yksityiskohdat, kuten messinkiset laivan kaiteet ja kahvat.

Kaikkien aikojen huutokauppasuosikiksi Nöjd nimeää Silja Serenaden Orient Cafesta tutun puisen norsun.

– Sen hinta nousi 3 600 euroon. Norsu meni Oulun seudulle, Nöjd muistelee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt