Nousevat matkakohteet – joukossa tuttuakin tutumpia paikkoja ja aivan uusia ja ihmeellisiä paratiiseja - Matkat - Ilta-Sanomat

Nousevat matkakohteet – joukossa tuttuakin tutumpia paikkoja ja aivan uusia ja ihmeellisiä paratiiseja

Uusi vuosi merkitsee uusia lupauksia matkarintamalla. Lähtisikö tänä vuonna tuttuun suomalaissuosikkiin vai aivan uuteen paratiisiin?

Kap Verde on valittu Momondon listauksessa vuoden trendaavimmaksi matkakohteeksi.­

8.1.2019 17:21

Varaisiko tänä vuonna talviloman tuttuakin tutummilta Kanariansaarilta – vai sittenkin Ruandasta?

Tuore selvitys nimittäin paljastaa, että ”trendaavien” matkakohteiden joukossa ei komeile mitään perinteisiä matkaklassikoita, vaan tavalliselle tallaajalle tuntemattomia matkailuparatiiseja.

Momondon lentohakukatsaus paljastaa, että matkailijat hakevat nyt uutta suuntaa Afrikasta. Momondon trendaavimpien kohteiden listalla on kymmenen suosikkia, jotka ovat päässeet listalle lentohakujen perusteella.

Listan ykkösenä komeilee eksoottinen saarivaltio Kap Verde, jonne vuotuiset lentohaut ovat nousseet viime vuonna 223 prosenttia. Sitäkin eksoottisempi Ruanda on listan kakkosena. Sinne lentohaut ovat nousseet 189 prosenttia.

Kap Verde tunnetaan myös luontokohteena.­

Afrikan kohteiden suosion kasvu on huomattu myös IS:n jututtamissa matkatoimistoissa.

Asiantuntijoiden mukaan Afrikkaa ei pidetä enää tuntemattomana ja pelottavana paikkana, vaan hyvinkin lähestyttävänä. Kohteiden suosiota ovat lisänneet myös Qatar Airwaysin uudet yhteydet.

Matkatoimistojen mainokset maalailevat kieltämättä houkuttelevan kuvan eri kohteista. Sambian safarit, Kap Verden vesiurheilumahdollisuudet ja tietysti pelkkä Afrikan lumoava valo saavat matkakuumeen nousemaan huippuunsa.

Kreikka kasvattanut suosiotaan

Kaiken jo kolunneille matkailijoille uudet ja eksoottiset kohteet tulevatkin tarpeeseen, mutta nousevien kohteiden listoilta löytyy myös suomalaisille tutumpia suosikkeja.

Suomen matkatoimistoalan liitto kertoo Ylelle, että SMAL:in tilastoissa suosiotaan ovat kasvattaneet esimerkiksi suomalaisten kaikkien aikojen suosikiksi valittu Kreikka. Myös Bulgaria ja Britannia sekä matkailijoita jälleen houkutteleva Turkki ovat lisänneet suosiotaan suomalaismatkailijoiden keskuudessa.

Kysymys on matkatoimistoalan alustavista myyntiluvuista. Luvut lentäen tehdyistä matkapaketeista tarkentuvat ensi viikolla.

Etkö näe taulukko? Katso se täältä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?