Laura Santanen, 36, jättää Suomen aina kun mahdollista – tästä syystä hän palaa kuitenkin aina takaisin

Kampaaja Laura Santanen, 36, on kymmenien irtiottojen nainen. Reissaamista rakastava seikkailijatar palaa kuitenkin aina mielellään takaisin Suomeen.

Laura Santanen, 36, on kampaaja, joka tekee paljon töitä elääkseen unelmaelämäänsä. Tämä tarkoittaa pidempiä irtiottoja aina, kun siihen on töiden lomassa mahdollisuus.

5.1.2019 16:11

Pari kuukautta vuodesta palmun alla, sitten jonkin aikaa tavallista arkea Suomen kamaralla – ja taas tien päälle.

Vastaavaa elämää viettäviä tosimatkaajia, eli heitä jotka tekevät pidempiä irtiottoja ulkomaille, mutta palaavat sen jälkeen Suomeen, on yhä useampia.

Matkailussa oleellista on ymmärtää paremmin itseään ja maailmaa, Santanen kertoo.

Yksi heistä on helsinkiläinen Laura Santanen, 36, Urbaani viidakkoseikkailijatar -blogistaan tunnettu reissunainen, matkailuaiheisen Seikkailijattaret-sivuston perustaja ja kampaaja.

Nainen on pakannut rinkkansa lukuisia kertoja. Into maailman näkemiseen ei ole hiipunut, vaikka ikää on tullut lisää ja velvollisuuksia sitä mukaan.

Jatkuva reissaaminen on mahdollista, sillä Santanen on tehnyt töitä kampaajana vuokratuoliperiaatteella. Luottoasiakkaat palaavat takaisin, vaikka maailmalla vierähtäisi kerralla parikin kuukautta.

Tämän vuoden irtiotto vei Thaimaahan

Tällä hetkellä Santanen on jälleen irtioton kynnyksellä.

Pohjois-Thaimaasta, pienestä Pain kaupungista tavoitettu Santanen kertoo, että lähtö maailmalle poikkeaa aiemmista.

Santanen on nimittäin irtisanoutunut lopullisesti vanhasta, yhdeksän vuotta työtä tarjonneesta työpaikastaan.

Naisen tarkoitus ei kuitenkaan ole heittäytyä lopullisesti reppureissaajaksi, sillä Santanen arvostaa myös tavallista Suomi-arkeaan.

Tälläkin kertaa seikkailijatar viettää Kaakkois-Aasiassa kolme kuukautta, vain tullakseen takaisin Suomeen.

Kun kotimaahan paluu koittaa keväällä, monet asiat tulevat muuttumaan.

–Maailma on upea paikka ja mitä enemmän siitä näkee, sitä enemmän siitä haluaa tietää ja sitä ymmärtää, Santanen sanoo.

Huhtikuussa Santanen avaa nimittäin yhtiökumppaninsa kanssa kampaamon, joka yhdistää hiusten muotoilun ja matkailuaiheisten teemailtojen järjestämisen. Sopivaa on sekin, että kaikki kampaamon tulevat työntekijät ovat samanlaisia kuin Santanen, elämäntapamatkustajia.

Yritys symboloi kaikkea sitä, mitä Santasen kaltaisten, nuorten ja vapaiden naisten elämässä on oleellista: uskallusta elää oman näköistä elämää.

Matkailu opettaa ihmettelyn taitoa

Juuri mahdollisuus tutustua omaan itseen on yksi syy sille, miksi Santanen lähtee maailmalle kerta toisensa jälkeen.

Muutaman päivän loma ei tähän itsetutkiskeluun riitä, vaan tärkeää on lähteä pidemmäksi aikaa, matkustaa kenties yksin ja aistia ympäröivää maailmaa.

Oleellista on ymmärtää paremmin itseään ja maailmaa. Matkailu opettaa ihmettelyn taitoa, joka jäisi kotimaassa kokematta.

– Saan paljon irti aivan pienistä hetkistä. Istun jossakin maailmalla verannalla ja kuuntelen sitä, kuinka sirkat sirittävät. Tarvitsen sitä, että olen läsnä hetkessä ja että minulla on aikaa aistia ja nähdä mitä ympärillä tapahtuu, Santanen sanoo.

Tällä hetkellä Laura Santanen viettää aikaa Thaimaassa.

Muita suomalaisia Santanen kannustaa rohkeasti samaan: heittäytymään, näkemään ja tutustumaan uuteen. Kliseistä mutta totta: silmät kyllä avautuvat, kun pakottaa itsensä pois mukavuusalueeltaan.

– Välttämättä ei tarvitse edes lähteä Nuuksion metsiä kauemmas. Elämän ihmeellisyyden voi kokea lähimaastoissakin, Santanen huomauttaa.

Suomessa valtavasti matkailevia naisia

Laura Santanen kuvailee intohimoaan maailman näkemiseen eräänlaiseksi paloksi, jota hän haluaa seurata.

Matkailussa on hänelle jotakin samaa kuin musiikissa toisille.

Kaikki eivät ymmärrä musiikkiakaan, mutta ne jotka ymmärtävät, aistivat sen kaikki sävyt, eivätkä voi elää ilman.

Santanen matkustaa, koska hänellä on siihen suuri intohimo.

Tänä vuonna kolme vuotta täyttävä Seikkailijattaret-sivusto todistaa, että palo maailmalle lähtöön koskee useita muitakin. Matkailuaiheisen, naisille suunnatun nettisivuston kävijämäärä on kasvanut kohisten.

Kenties matkailuaiheisen vertaispalvelun suosio kertoo jotakin myös kaipuustamme: kaipuustamme aitojen kokemusten, samanmielisten ihmisten ja vapauden äärelle.

– Maailma on upea paikka ja mitä enemmän siitä näkee, sitä enemmän siitä haluaa tietää ja sitä ymmärtää, Santanen summaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?