Matkat

Essin kuvat Suomen Lapista lumoavat – näiden maisemien kauneuteen hän ei koskaan kyllästy

Julkaistu:

Lappi
Lappi on kaunis, sen tiesimme jo – mutta Essi tekee siitä kuvissaan vielä tavallistakin lumoavamman.
Kun Essi Trautweinin ottamia valokuvia katsoo, pysähtyy niitä väkisin ihastelemaan. Tunnelmallisissa otoksissa Suomen ja eritoten Lapin maisemat pääsevät täysiin oikeuksiinsa.

Myös Trautweinin itsensä juuret vievät Lappiin. Viimeiset neljä vuotta hän on asunut Saksassa, mutta viime kesänä muutti hän takaisin Rovaniemelle.

– Lapissa tykkään erityisesti siitä rauhasta ja hiljaisuudesta, jonka saa kokea lähtiessään valokuvaamaan luontoa. Esimerkiksi Keski-Euroopassa on paljon vaikeampi löytää kauniita paikkoja, joissa saa kulkea yksin. Lapin luonnossa liikkuminen on lisäksi todella hyvää terapiaa ja stressinpurkua, Trautwein mietiskelee.Trautwein suitsuttaa myös Lapin neljää selkeää vuodenaikaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Talvella on lumiset puut ja upea kaamoksen valo, syksyllä komea väriloisto ja sumuiset aamut, keväällä pitkät aurinkoiset mutta silti lumiset päivät, kesällä kauniit järvi- ja jokimaisemat ja keskiyön aurinko. Olosuhteet erilaisille luontokuville eri vuodenaikoina ovat täydelliset.
Luontokuvauksen perässä tutkimusmatkoille

Essi kertoo kuvanneensa nyt noin kahden vuoden ajan. Eritoten hän rakastaa luonto- ja maisemakuvasta.

– Se saa lähtemään ulos raittiiseen ilmaan ja etsimään kauneutta luonnosta ihan eri tavalla. Kun on ulkona kuvaamassa, huomaa asioita, joita tavallisesti ei huomaisi, Trautwein painottaa.

– Luontokuvien perässä lähtee usein tutkimaan ja etsimään uusia paikkoja, joita ei muuten tulisi nähtyä ja koettua. Koska paras aika kuvata on aamulla ja illalla, tulee samalla nähtyä paljon upeita auringonnousuja ja -laskuja.

Trautwein sisällyttää usein myös ihmisiä kuviinsa osana maisemaa, selin kameraan. Tällöin jokainen, joka katsoo kuvaa, voi hänen sanojensa mukaan kuvitella itsensä samaan hetkeen ja paikkaan.
Riisitunturille ja kansallispuistoihin

Tänä talvena Essin käyntilistalla on ehdottomasti ainakin Riisitunturi.

– Se on älyttömän kuvauksellinen talvella upeiden tykkylumipuidensa ansiosta. Kuusamon liepeillä on muitakin kauniita luontokohteita, kuten Oulangan ja Hossan kansallispuistot.

Trautwein vinkkaa, että Lapin parhaat vaelluskohteet löytyvät Urho Kekkosen kansallispuistosta.

– Siellä on upeita tuntureita, kuten Sokosti ja Pyhä-Nattanen. Myös Kilpisjärvi ja Saana-tunturi on totta kai hieno vaelluskohde ja varmasti kaikille suomalaisille tuttu.

Lisäksi Essi toteaa vierailevansa joka vuosi Pyhä-Luostolla ja Pallas-Yllästunturilla, joiden kauneuteen ei koskaan kyllästy.


Ota kantaa

Oletko käynyt Lapissa?

Kyllä 88% En 12%
Ääniä yhteensä 2682

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt