Matkailuraamattu listasi vuoden 2019 matkauutuudet, jotka saavat reissukuumeen nousemaan huippuunsa

Auringonpimennysmatkoja, kansallispuistoja ja korkeita rakennuksia. Matkailuraamattu Lonely Planet listasi vuoden sykähdyttävimmät matkailu-uutuudet.

Auringonpimennysmatka on yksi Lonely Planetin valitsemista matkailu-uutuuksista vuodelle 2019.

2.1.2019 13:49

Vuoden alku tunnetaan uusista, joskus mahdottomilta tuntuvista lupauksistaan. Miksipä ei siis laittaisi tavoitteita korkealle myös tulevan vuoden matkojen osalta?

Lonely Planetin vuoden 2019 kiehtovat matkailu-uutuudet kuulostavat tavallisen matkailijan korvaan kiehtovilta. Olisiko tänä vuonna aika auringonpimennysmatkalle tai vaikkapa matkalle kuun ympäri?

Lonely Planet listasi vuoden 2019 kiehtovat matkailu-uutuudet. Koko listan voit lukea täältä!

Auringonpimennysmatkat Chilessä ja Argentiinassa

Miljoonat Amerikan mantereella asuvat pääsivät vuonna 2017 ihastelemaan täydellistä auringonpimennystä.

Nyt tämä luonnonilmiö on valjastettu myös turismin tarpeisiin. Vuoden 2019 auringonpimennys on mahdollista kokea heinäkuun toisena päivänä joko Argentiinassa tai Chilessä, yhdessä muiden matkailijoiden kanssa.

Auringonpimennysaiheisia teemamatkoja on satoja erilaisia. Valittavana on kaikenlaista aina patikoinnista viininmaisteluun, auringonpimennyksen seuraamisen ohessa tietenkin.

Kohteina ovat muun muassa Chilen Atacaman aavikko tai Coquimbo sekä lukuisat kohteet Argentiinassa, muun muassa Buenos Aires.

Avaruusturismi: matkalle kuun ympäri

Kaupallisista avaruusmatkoista on kohistu jo vuosia. Lähtijöiden joukossa on kaiken lisäksi myös suomalaisia, kuten Ilta-Sanomien jututtama Vesa Heilala, joka osti oman, 150 000 euron matkansa jo vuonna 2010. Virgin Atlanticin reissu ei ole vielä toteutunut.

Avaruusturismi on ollut otsikoissa jo vuosia. Pääsevätkö matkailijat kaikkien aikojen matkalle jo vuonna 2019?

Alan muut yrittäjät ennakoivat, että kaupalliset matkat avaruuteen alkavat vuonna 2019.

Niiden joukossa on muun muassa Space X, joka haluaa lennättää kaksi henkilöä kuun ympäri.

Venäläinen Energija puolestaan suunnittelee matkailijoiden viemistä ISS-avaruusasemalle.

The Museum of the Future, Dubai

Moderni matkakohde Dubai on oikea paikka vierailla tulevaisuutta esittelevässä museossa. The Museum of the Future esittelee avautuessaan asioita, joita käytämme ehkä vuosien päästä.

Museon arkkitehtuurista ilmettä kuvaillaan näyttäväksi. Hopean värinen museo on soikean muotoinen ja se on päällystetty arabialaisella kalligrafialla.

Litchfield National Park, Australia

Australiassa sijaitseva Litchfieldin kansallispuisto käy parhaillaan läpi mittavia uudistuksia. Muutostöiden jälkeen kansallispuistosta löytyy muun muassa viisi uutta uima-aluetta, kolme uutta leiriytymispaikkaa sekä uusia reittejä maastopyöräilijöille ja nelivetoisilla kulkijoille.

Paikallisten rakastama kansallispuisto sijaitsee Australian pohjoisosassa, pohjoisterritoriossa. Uudessa asussaan kansallispuisto avaa ovensa kävijöille maaliskuussa 2019.

Bangkok Observation Tower , Bangkok, Thaimaa

Vuonna 2019 avataan myös Bangkokin uusi pilvenpiirtäjä, Bangkok Observation Tower. Kynttilän muotoon rakennettu pilvenpiirtäjä kohoaa 450 metrin korkeuteen ja näin ollen se on koko Kaakkois-Aasian korkein rakennus.

Chao Phraya -joen varrella sijaitsevassa rakennuksessa voi sukeltaa myös oppimatkalle Thaimaan kulttuuriin ja historiaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?