Suomalaisten Game of Thrones -fanien ideasta syntyi jättihitti – Snowvillage aukeni jopa entistä komeampana Lappiin

Lainion lumikylä avasi ovensa keskiviikkona.

Kukaan ei olisi voinut uskoa Lapland Hotels Snowvillagessa, millaisiin mittakaavoihin heidän joulukuussa 2017 avaama Game of Thrones -teemainen lumikylänsä voisi yltää.

Yhteistyössä HBO Nordicin kanssa luodusta jää- ja lumimaailmasta kirjotettiin peräti 2 000 artikkelia ympäri maailmaa. Jutut ja valtava somenäkyvyys tavoittivat arvioiden mukaan miljardeja ihmisiä. Ylläksen lähellä Lainion kylässä sijaitsevassa Snowvillagessa kävi paikan päällä jopa 80 000 ihmistä. Suurin osa kävijöistä tuli Keski-Euroopasta, mutta eniten lisääntyi nimenomaan suomalaisten kävijöiden määrä.

– Ei voisi lappilainen uskoa, että tämä leviää täältä metsän keskeltä ympäri maailmaa, Snowvillagen rakennusprojektin vetäjä Tomi Kurtakko pyörittelee päätän.

Koska HBO:n Game of Thrones -sarja huipentuu huhtikuussa viimeiseen eli kahdeksanteen kauteensa, sen kunniaksi piti tehdä jotakin vieläkin päräyttävämpää. Jokaisen Game of Thronesin fanin unelmapaikka rakentui jälleen tänäkin vuonna. Se avattiin keskiviikkona entistä komeampana. Tänä vuonna siihen on uponnut 40 000 kuutiota lunta ja 300 000 kiloa jäätä. Yhteensä tilaa on 5 000 neliötä. Huoneita jäähotellissa on 16.

Wildlings-armeijan jättiläiselle Wun Wunille omistettu sviitti.

Baelorin innoittama kappeli, jossa on jo tänä talvena menty naimisiin.

Ihan kaikki ei ole vielä valmista, vaan työntekijät painavat pitkää päivää ja yötä muun muassa viimeisten huoneiden, liukumäen ja jääravintolan kimpussa. Lumipula lykkäsi projektin rakentamista, mutta jouluksi kaikki pitäisi olla vihdoin valmista.

Lumeen veistetty lohikäärme.

Kurtakko kertoo, että Snowvillage käy sarjaa läpi ykköskaudesta seiskakauteen niin, että kävijä tunnistaa kohtauksia ja hänelle tulee välähdyksinä mieleen, mitä aikaisemmat kaudet pitävät sisällään.

– Kun meillä loppuu kausi tavoitteiden mukaan huhtikuussa, siitä alkaa sarjan kahdeksas kausi. Nostatetaan hype sarjaa varten, hän selittää.

Night King, White Walkerien kuningas kutsuu uinujaa.

Dragonstonen strategiahuone karttapöytineen on nähty useassa kohtauksessa, joissa Daenerys luo sotasuunnitelmiaan muiden muassa Tyrionin kanssa.

Idea Game of Thrones -teemaan tuli alun perin Snowvillagen tuotantopäällikkö Janne Pasmalta. Kurtakko muistelee tuumineensa veljensä Ramin kanssa, ettei sellaiseen heltyisi kuitenkaan lupaa. Ihme kyllä, lupa tuli. Ja sitten alkoi tapahtua.

80 000:sta kävijästä oppineena tänä vuonna on panostettu muun muassa siihen, että Instagram-kuvia on helpompi ottaa eikä paikassa tule ahdasta.

Lumeen veistetty leijona.

Huippusuositun Game of Thrones -sarjan viimeinen kausi alkaa huhtikuussa. Kurtakkoa mietityttää, mitä luvassa on.

– Kyllä meillä omat suosikit, joiden pitäisi valtaistuimella istua. On siellä sellaisia hahmoja, jotka sympaattisempia kuin toiset. Sitä toivoo toisten sukujen hyvää. Ja todennäköisesti tullaan sitten pettymään, hän virnistää.

Balerionin kallo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?