Himomatkailija Asko löysi keinot lentää halvalla – 4 tapaa, joita noudattamalla hän säästää isoja summia

Asko Leppilampi on tehnyt halpoja lentolöytöjä muun muassa epätavanomaisia reittejä suosimalla.

Asko Leppilampi matkustaa paljon. Siksi mies etsii myös edullisia lentoja ja matkoja.

13.12.2018 19:00

”Haluan matkustaa halvalla, mutta luksus kelpaa, mielellään”. Edellä oleva lause voisi olla kenen tahansa suomalaisen suusta.

Yllättävää kyllä, tämä likimain mahdottomalta tuntuva yhtälö on mahdollista ratkaista, ainakin jos uskoo tosimatkaaja Asko Leppilampea. Leppilampi matkustaa keskimäärin kahdeksan kertaa vuodessa, joten selvää on, että jotakin hän on säästämisen saloista oppinut.

Halvalla saa toisinaan myös laatua, 140 ulkomaanmatkaa tällä vuosituhannella tehnyt matkamies kertoo. Matkailija kirjoittaa havainnoistaan blogissaan Appa matkustaa.

Kerromme nyt Ilta-Sanomien lukijoille Leppilammen oivallukset edullisten lentojen ja matkojen bongaukseen.

1. Osta lennot ajoissa

Lennoissa äkkilähtöön satsaaminen voi osoittautua virheeksi, mikäli suunnitelmissa on matkustaa nimenomaan tiettyyn paikkaan.

Lentojen hakeminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jos haluaa napata sen kaikkein halvimman lipun.

Asko Leppilammen vinkki on seuraava: ala katsella hintoja heti, kun lentoliput tulevat myyntiin, eli noin vuotta ennen matkaa.

Toinen vaihtoehto on metsästää edullisia lentolippuja lentoyhtiöiden tarjouksista. Leppilampi on huomannut, että lentoyhtiöt laittavat tarjouksia esille muutamaa kuukautta ennen lähtöpäivää, mikäli koneet eivät täyty toivottuun tahtiin.

Lentodiilit-sivuston mukaan valmismatkojen halvimmat äkkilähdöt lentojen osalta myydään usein 1–10 päivää ennen lähtöpäivää. Sivusto huomauttaa, että reittilennoille, toisin kuin lomalennoille, ei myydä äkkilähtöjä alennettuun hintaan, vaan pääosin hintataso nousee lähtöpäivän lähestyessä.

Netistä löytyy myös halpoihin matkoihin erikoistuneita sivustoja, joissa tarjouksia kannattaa kytätä. Nopeus on nimittäin valttia.

– Niistä voi tehdä todella halpoja löytöjä. Olen tilannut Lentodiilin ja ParisRion uutiskirjeitä, sillä sinne on kerätty ajoittain jopa järkyttävän halpoja lentoja ja matkapaketteja. Hyvä sivusto on myös Budjettimatka.com, Leppilampi vinkkaa.

Myös edullisia matkapaketteja löytää nykyään melkein naurettavan helpolla.

2. Ole lentolippujen ostossa ripeä, mutta älä hätiköi

Kun edullinen lento löytyy, maltti on vielä hetken valttia.

Asko Leppilampi kertoo etsivänsä edullisinta lentoa ensin monesta paikasta, vaikkapa Momondon, Skyscannerin, Rantapallon, Kayakin ja Supersaverin sivuilta. Tämän jälkeen hän katsoo vielä, mitä lennot maksavat lentoyhtiön omilla sivuilla.

Jonkin verran voi säästää myös, jos matkustaa pelkillä käsimatkatavaroita.

Lentojen hinnat ovat kelluvia, eli toisinaan edullisempi lippu voi löytyä, kun odottaa vaikkapa viikonlopun yli.

– Joskus kannattaa käyttää ”incognito-ikkunaa”, sillä algoritmit voivat heitellä hintoja. Edullisten lentohintojen bongailu on eläkeläisen ongelmanratkaisua, Leppilampi kertoo.

3. Etsi erikoisia reittejä

Jos matkailijalla ei ole kiire, suorien lentojen sijaan kannattaa suosia vaihtoyhteydellisiä reittejä. Leppilampi on matkannut yllättäviä reittejä käyttämällä edullisia lentolöytöjä.

– Kerran kannatti palata Dubrovnikista Edinburghin kautta Helsinkiin, sillä minulla oli silloin jonkin verran British Airwaysin pisteitä. Niiden avulla lennot eivät maksaneet juuri mitään. Samalla saimme muutaman yön stopoverin Skotlantiin, Leppilampi muistelee.

4. Omatoimimatka on yleensä edullisempi

Valmismatkoja saa joskus hyvinkin edullisesti äkkilähtöjen kautta, mutta Asko Leppilampi, joka kaipaa lomiltaan mielellään luksusta, ei malta niitä odottaa.

Epätavanomaiset reittivaihtoehdot voivat osoittautua toimiviksi.

Kokenut matkailija on sitä paitsi huomannut maksavansa matkoistaan vain puolet siitä mitä ne maksaisivat matkatoimistojen kautta valmismatkoilla. Äkkilähdöt ovat toki poikkeus.

– Teen valtavasti työtä etsiessäni lentoja, hotelleja ja kulkuyhteyksiä. Joskus tulee bongattua mitä ihmeellisimpiä reittejä. Halvan lennon varjolla saattavat matkasuunnitelmatkin mennä uusiksi, mutta sehän on vaan mukavaa eläkeläisen seikkailua, Leppilampi kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?