7 ihanaa kylpylää Suomessa: Vauhtia ja romantiikkaa! - Matkat - Ilta-Sanomat

7 ihanaa kylpylää Suomessa: Vauhtia ja romantiikkaa!

Kotimaan kylpylät tarjoavat niin villiä vilskettä lapsiperheille kuin myös rentoutumista ja romantiikkaa.

8.12.2018 18:00

Aina ei kannata mennä merta edemmäs kalaan – tai tässä tapauksessa kylpylään. Keskellä pimeää talvea piristysruiskeen arkeen voi saada ihan omankin maan kamaralla.

Mahdollisuuden poreammeessa lekotteluun tai liukumäessä hurjasteluun tarjoaa näet Suomessa moni paikka. Miltä näyttää vanhin kotimainen kylpylämme? Entä kylpylä, joka on rakennettu kallion sisään?

Valitsimme seitsemän mielenkiintoista kylpyläkohdetta Suomen sisäpuolelta. Näihin sopii suunnata vaikka viikonloppulomalle joulupyhien jälkeen.

1. Hotel & Spa Resort Järvikylpylä

Rantasalmen Porosalmella sijaitseva Järvikylpylä on vuonna 2017 auennut paikka, joka lumoaa vierailijansa erikoisuudellaan. Se on näet louhittu rantakallioiden sisään: seinät ovat luonnon muotoilemia kallioita, lattiat ja altaat taasen luonnonkiveä.

Kattoa peittävät yli 500 vuotta vanhat, veden uurtamat uppotukit, ja äänimaisemakin tuo mieleen järviluonnon.

Järvisydämessä allastilaa on 300 neliötä ja saunoja kahdeksan. Myös kylpylän hoitohuoneet sijaitsevat kallion syvyyksissä louhituissa huoneissa.

2. Kuusamon Tropiikki

Holiday Club -ketjuun lukeutuvan Kuusamon Tropiikin vehreällä allasosastolla on monenlaisia trooppisia kasveja ja luonnonkiviä, joten kesäinen tunnelma on taattu keskellä talven pakkasiakin – ja vuoden jokaisena päivänä.

Kuusamossa kylpylävierasta hemmottelevat kolme poreallasta, 45 metriä pitkä vesiliukumäki tunneleineen, hierova vesiputous, vastavirtajoki sekä turvallinen lastenallas.

Kylpylän saunaosastolla on perinteisten saunojen lisäksi höyrysauna sekä tilaussauna terasseineen.

3. Levi Hotel Spa

Tunturilomalla ei tarvitse vain samoilla lumisilla rinteillä, vaan rentoutua voi myös kylpylässä. Levin kylpylässä pääsee lekottelemaan ulkoaltaassa rankan lumisateen ympäröimänä.

Allasalueen tunturikivet, purojen välkkyvät kivipohjat ja kasvillisuus kertovat, että Lapissa ollaan. Myös ääni- ja kuvamaailma kylpylässä tuovat taianomaista tunnelmaa.

Kylpylässä on runsaasti altaita, kuten kuuma- ja kylmävesialtaat, liukumäkiallas sekä kuntoiluallas. Perinteisen Suomi-saunan lisäksi löylyihin pääsee kelo- ja höyrysaunassa.

4. Spa Hotel Runni

Tiesitkö, että Runnilla on vietetty kylpyläelämää jo 1700-luvulla? Virallisesti kylpylätoiminta aloitettiin vuonna 1904, ja kyseessä on Suomen vanhin, yhtäjaksoisesti toiminut kylpylä.

Iisalmella sijaitsevassa kylpylässä pääsee rauhoittumaan, kun kylpemisen lomassa näkee Kiurujoen virtaavan ohitseen. Ympäröivä luonto onkin kesät talvet läsnä kylpylämaisemaa.

Spa Hotel Runni tarjoaa laajan valikoiman hemmottelevia ja rentouttavia hoitoja. Erikoisuutena ovat luonnonläheiset ja perinteistä kumpuavat hoitomuodot.

5. Scandic Aulanko

Hämeenlinnassa sijaitseva kylpylähotelli sopii erityisen hyvin lapsiperheille.

Allasosastolla on muun muassa kuntouintiallas, monitoimiallas porepenkkeineen ja vesihierontapisteineen, poreallas, lämminvesilaguuni, kylmävesialtaat, vesiliukumäki, ulkoallas sekä allas perheen pienimmille.

Kylpylän avarat ikkunat paljastavat ympäröivän järvinäkymän, jonka keskellä on helppo rentoutua.

6. Scandic Eden

Myös Scandic Eden Nokialla tarjoaa trooppista kylpylätunnelmaa koko perheen makuun.

Edenissä on Suomen pisin vesiliukumäki, ulkoallas, porealtaita, paljon hierovia pisteitä sekä saunaosasto, jossa voi nauttia niin infrapunasaunasta, tuoksulöylyistä kuin solariumista.

Tasatunnein, kun kuulutus kajahtaa, käynnistyy aaltokone. Virran vietäväksi voi antautua myös virtaavassa joessa.

7. Kylpylähotelli Päiväkumpu

Kauniin Lohjanjärven rannalla sijaitseva Päiväkumpu koki täydellisen muodonmuutoksen vuonna 2016, jolloin hotelliin valmistui aisteja hellivä elämyskylpylä.

Kylpylä remontoitiin suomalaisuutta silmällä pitäen ja projektin inspiraation lähteenä käytettiin Sakari Topeliuksen Koivu ja tähti -satua.

Kylpyläelämyksen kruunaa 37-asteinen ulkopalju yhdistettynä upeaan järvimaisemaan.

Lähde: Kylpylöiden kotisivut

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?