Emilian, 28, ensimmäisessä kodissa on 7 neliötä: ”Minulla on täällä kaikki mitä tarvitsen” - Matkat - Ilta-Sanomat

Emilian, 28, ensimmäisessä kodissa on 7 neliötä: ”Minulla on täällä kaikki mitä tarvitsen”

Seitsemän neliön kotielämä ei sovi kaikille, mutta Emilialle se on tällä hetkellä paras mahdollinen valinta.

Julkaistu: 7.12.2018 15:45

Eron jälkeen Emilia Ahonen mietti hetken, haluaako hän lähteä yksin reissuun.

Emilia Ahonen, 28, on reissannut nyt kaksi kuukautta Euroopassa ja takana on kymmenisen maata. Yhtä yötä lukuun ottamatta hän on nukkunut yönsä pakettiautossa, jonka hän remontoi asumiskuntoon ennen lähtöään.

– Kun olin Puolassa, huomasin, että autossani on anturiongelma ja sain apua paikalliselta mieheltä. Kello alkoi olla jo paljon ja edessä oli majapaikan etsintä, mutta puolalainen pari pyysi, että tulisimme sisälle nukkumaan. Emme vastustaneet sisämajoitusta, vaikka tykkään kyllä nukkua omassa sängyssäni.

Tuolloin, alkumatkasta, Emilia reissasi äitinsä kanssa. He lähtivät Tampereelta ja ajoivat Viron, Latvian sekä Liettuan läpi Puolaan.

Sen jälkeen Emilia kävi äitinsä kanssa vielä Slovakiassa ja Unkarissa, josta äiti lensi Suomeen ja Emilia jatkoi matkaansa yksin. Kroatia, Slovenia, Itävalta, Italia… ja nyt hän on Ranskassa.

Eikä aio tulla ihan heti Suomeen.

Ensimmäinen suomalainen pakumatkailija hän ei kuitenkaan ole. Me Naiset on aiemmin kertonut muun muassa pakukonkareista Juuliasta ja Samulista. Myös Liisi ja Joona ovat tehneet pakettiautosta kodin.

Ensikodin hinta: 1 800 euroa

Alkujaan Emilia suunnitteli elämänsä reissua silloisen poikaystävänsä kanssa. Hän osti pakun maaliskuussa. Matkapaku on melkein 15 vuotta vanha ja Emilia maksoi siitä 1 800 euroa.

– Olin kärsinyt kauheasta pakukuumeesta ainakin 1,5 vuotta ja olin lukenut paljon blogeja, joissa pakumatkailijat kertovat elämästään. Olin varma, että joskus hankin vielä oman. Kaverit nauroivatkin, että enkö ole saanut ajaa tarpeeksi pakua työssäni, sanoo Emilia, joka työskentelee Suomessa logistiikka-alalla ja ajaa siis työkseenkin pakua.

Emilia ja hänen poikakaverinsa erosivat kesällä. Hän mietti hetken, että haluaako lähteä reissuun yksin. Mutta hän oli sopinut seitsemän kuukauden lomastaan työpaikalla ja suunnitelmat olivat jo pitkällä.

Kun äiti lupasi tulla reissukaveriksi alkumatkan ajaksi, Emilia oli valmis valloittamaan Euroopan tiet.

Ennen eroaan Emilia asui kumppaninsa kanssa Orivedellä. Sitten hän muutti Vesilahdelle, jossa on hänen vanhempiensa omistama pientila.

– Minulla ei ole tällä hetkellä kämppää Suomessa. Aiemmin olen asunut vuokralla, joten tämä pakuni on ensimmäinen kotini ja sopii tyyliini. Olen koti-ihminen ja on niin mahtavaa, että pystyn liikkumaan vapaasti ja samalla saan käpertyä omaan rauhaani.

- Olin kärsinyt kauheasta pakukuumeesta ainakin 1,5 vuotta, Emilia kertoo.

Hän käytti autonsa rakentamiseen melkein kolme kuukautta ja teki remonttia hiljalleen töidensä ohella. Hänen vanhempansa auttoivat muun muassa auton tekniikkatöissä ja maalauksessa.

Matka-aikaa Emilialla on vuoden 2019 toukokuuhun saakka. Sitten hän palaa työhönsä, mutta pakuaan hän ei aio hylätä. Hän on pohtinut, että auto toiminee kotina Suomessakin ainakin kesän yli.

Joulun ajaksi Emilia siirtyy Ranskasta Espanjaan. Tavoitteena on myös löytää vapaaehtoistyö, jossa hän voi tehdä pieniä hommia ruokapalkalla.

– Minusta tuntuu, että olen kasvanut jo nyt paljon tällä matkalla. Kun olen yksin liikkeellä, joudun hoitamaan myös asiat yksin ja välillä tarvitaan paljon kärsivällisyyttä. Mutta toisaalta, minulla on täällä mukana kaikki, mitä tarvitsen, ja olen todella tyytyväinen, että lähdin toteuttamaan unelmiani. On vapauttavaa, että ei tarvitse huolehtia tavarasta eikä sitä voi hamstrata lisääkään, joten voin kierrellä nähtävyyksiä rennosti ilman, että minun pitää tehdä ostoksia.

Siirrettävä suihku ja jopa vessa

Seitsemän neliön kotielämä ei sovi kaikille, mutta Emilialle se on tällä hetkellä paras mahdollinen valinta. Hänen kotiinsa mahtuu muun muassa 140-senttinen sänky, jonka alla on säilytystilaa. Keittiössä on kahden levyn hella, pieni tiskiallas, minijääkaappi ja vesihana. Vessassa on siirrettävä, kemiallinen käymälä.

Mukana kulkee myös siirrettävä suihku, joka pumppaa vettä tarvittaessa ämpäristä missä tahansa.

– Yleensä käyn suihkussa leirintäalueella ja pesen samalla pyykkini. Mutta olen myös tavannut paljon ihmisiä, jotka ovat tarjonneet peseytymismahdollisuutta kotonaan.

Ajopäiviä Emilia ei ole varsinaisesti säästellyt. Jokaisena päivänä hän on ajellut vähäsen, ainakin 20 kilometriä. Ranskassa tiet ovat niin hyvässä kunnossa, että yhtenä päivänä hän hurautti noin 300 kilometriä, mutta se onkin ollut hänen ennätyksensä tähänastisella matkalla.

Miltä Emilian pakukoti näyttää sisältä? Paljonko hän käytti rahaa sen sisustamisen? Katso kuvat ja lue koko juttu Me Naisten sivuilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?