Matkat

Matkailuraamattu listasi kohteet, joihin on ”pakko” mennä ensi vuonna – yhden niistä suomalaiset löysivät jo aikoja sitten

Julkaistu:

Matkat
Ensi vuonna kannattaa suunnata vaikkapa Berliiniin tai kauaksi Tahitille.
Minne matka? Siinä kysymys, jota monet matkustajat itseltään kyselevät.

Ehkäpä maailman arvostetuin matkailujulkaisu Condé Nast Traveler listasi joukon potentiaalisia matkakohteina tulevalle vuodelle 2019. Valitsimme niistä kahdeksan mielenkiintoisinta.

1. Istanbul ja Bodrum


Nyt se on varmaa: on aika kääntää jälleen katse kohti Turkkia. Istanbulin uuden lentokentän kapasiteetti on jopa 90 miljoonaa ihmistä vuosittain. Myös yhä useamman risteilyaluksen reitti on tekemässä paluun Turkin suunnalle.

Esimerkiksi kulttuuri- ja hotellitarjontaansa kohentavan Istanbulin ohella rannikkokaupunki Bodrumiin on ensi vuonna hyvä syy suunnata. Luksuskylpylät, vanhat kivirakennukset ja painuksissa olevat köynnökset luovat taianomaista tunnelmaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bodrumista voi lisäksi tehdä helposti muutaman päivän pikavisiitin Kreikan puolelle.

2. Palermo, Italia


Palermon kunnianhimoinen kaupunginjohtaja on halunnut viime aikoina herättää antiikin ajalta peräisin olevan Palermon uudella tavalla henkiin.

Kulttuuri-, juoma- ja ruokamaailmaa onkin kehitetty suurella tunteella, ja esimerkiksi vuosisatojen ikäinen Palazzo Butera tulee avautumaan taidegalleriana ensi vuoden aikana, ja jopa hotelleja on uusittu merkittävästi.

Vaikka Palermo olisi sinulle siis jo tuttu paikka, lienee paikallaan käydä tekemässä visiitti ja katsastamassa, mitä motivoitunut johtohahmo on saanut aikaan.

3. Namibia


Maisemat suoraan tuonpuoleisesta, loputtomalta tuntuva, silmänkantamattomiin jatkuva tyhjyys – Namibia on todella omanlaisensa matkakohde.

Erityisesti maan safaritoimintaa on kohennettu viime aikoina entisestään, kun esimerkiksi uusia kohteita ja reittejä on avattu matkustajille.

Esimerkiksi maailmanmatkaajien seura Habitas on aloittanut dramaattiset rinneleirit 35 000 hehtaarin erämaassa, tunnin ajomatkan päässä Windhoekin lentokentästä. Uskaltautuisitko mukaan?

4. Tahiti


Tahiti on jo kauan näyttäytynyt monelle matkaajalle kuvankauniina, valkoisten rantahiekkojen ja vaniljalta tuoksuvien tuulien kohteena, joka on ennen kaikkea tosi kaukana kaikesta.

Uudet lentoreitit ovat kuitenkin tehneet Tahitista yhä enenevissä määrin saavutettavissa olevan paikan, jonne on myös edullisempaa päästä.

Tahiti on ollut myös julkisuuden henkilöiden suuressa suosiossa: niin Leonardo DiCaprio, Ellen DeGeneres, Lady Gaga kuin Bradley Cooper ovat tykästyneet tähän paratiisiin.

5. Japani


Vaikka Japani isännöi kesäolympialaisia vasta 2020, on ensi vuosi loistava ajankohta suunnata kohti mystistä maata.

Tokio on tietysti yhä kiistaton voittaja vastakohtien kaupunkina: samaan aikaan ultramoderneja pilvenpiirtäjiä ja harmoniaa tulvivia temppeleitä, radikaalia katutyyliä ja vuosisatoja vanhoja etikettejä.

Maa saa myös uuden keisarinsa ensi vuonna, mikä on jännittävä muutos niin japanilaisille kuin meille muillekin.

6. Puerto Rico


Hurrikaani Marian jälkeen Puerto Rico pystyi huolehtimaan vain perustarpeistaan. Nyt, kun katastrofista on selvitty ja normaaliin palattu, ei Puerto Rico ole vain selvinnyt: se on syntynyt uudelleen.

Ikoninen El San Juan -hotelli on restauroitu, ja samaan aikaan mahdollisuus Airbnb-asumiseen on lisääntynyt.

Myös musikaalit ja muutenkin rikas kulttuuritarjonta vetävät turisteja puoleensa kiehtovaan Puerto Ricoon vuonna 2019.

7. Houston, Texas


Vaikka Houston on valtava ja merkittävä paikka, on se usein jätetty tylysti syrjään ”makeiden” teksasilaisten kaupunkien listalta. Siihen ei ole enää syytä.

Erityisesti ruokatarjonta on nousussa, kun jopa viisi uutta kauppahallia aukeavat kaupunkiin.

Houstonin monikulttuurista tunnelmaa ei salli myöskään koskaan unohtaa. Se on oma lukunsa.

8. Berliini


Tässä kohtaa suomalaiset ovat todellisia trendsettereitä: Kaukaisten kohteiden ohella myös monelle suomalaiselle tuttu Berliini on vuoden 2019 kuumimpia matkakohteita.

Viimeisen 30 vuoden aikana entisestä ankeasta ja hajanaisesta kaupungista on tullut Euroopan eloisin kulttuurikeskus, jossa taide-, musiikki- ja ruokaskene on omaa luokkaansa. Kaipasitpa yökerhoa tai museota, löydät sen Berliinistä.

Erityisesti taide- ja arkkitehtuurikoulu Bauhausin 100-vuotisjuhla näkyy tietysti Saksan tapahtumakirjossa monella tapaa.
Mihin aiot matkustaa ensi vuonna? Kommentoi alle!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt