Vaalimaalle avattiin Suomen ensimmäinen outlet-kylä – kuvat: tältä siellä näyttää

Suomen ensimmäinen outlet-kylä on avattu Vaalimaalle. Toimitusjohtaja Sami Vainiomäki sai idean kylää muistuttavasta outletista tuttavan turhautuneesta huomautuksesta.

Outlet-kylä Zsar muistuttaa pientä kylää.

4.12.2018 17:19

Se näyttää kuin pieneltä kaupungilta. Yhtenäistä hallia ei ole, vaan liikkeisiin kuljetaan pitkältä ostoskadulta, joka muistuttaa kaupungin läpi kulkevaa katua.

Näin kuvailee Pietarin ja Helsingin empire-tyylistä inspiraationsa saanutta outlet-kylä Zsaria toimitusjohtaja Sami Vainiomäki. Vaalimaalle, Venäjän rajan lähelle kohonnut outlet avattiin viime viikon torstaina.

Arkkitehtuuri on saanut inspiraationsa Pietarin ja Helsingin empire-tyylistä.

Avajaisviikonloppu oli vilkas.

Ensimmäisen neljän päivän aikana outletissa kävi 15 000–20 000 ihmistä, Vainiomäki arvioi.

– Ihmisiä oli Turusta, Jyväskylästä ja Tampereelta asti. Suomalaisten lisäksi ihmisiä oli Venäjältä, Kiinasta ja Virosta, Vainiomäki kertoo Ilta-Sanomille.

Vilkkaasta avajaisviikonlopusta uutisoi myös Yle.

Suomalaiset haluavat luksusta

Zsarin Outlet-kylä on lajissaan Suomen ensimmäinen. Kansainvälisillä huippubrändeillä itseään markkinoiva paikka myy tuotteita 30–70 prosenttia normaalihintoja edullisemmin.

Innostusta ovat Vainiomäen mukaan herättäneet erityisesti Armanin, Adidaksen, Guessin ja Bossin kaltaiset tunnetut brändit.

Huomionarvoista on, että suomalaisia tuntuvat kiinnostavan myös luksusmerkit.

– Ihmiset haluavat selkeästi muuta kuin mitä perinteisesti on tarjolla, Vainiomäki kertoo.

Idea lähti ystävän huomautuksesta

Idea outlet-kylän perustamiseen syntyi Vainiomäen mukaan kahdeksan tai yhdeksän vuotta sitten, tuttavan turhautuneen huomautuksen saattelemana.

Ystävä puhisi, että on se erikoista, että rajalta ei saa edes kahvikuppia, vaikka siellä liikkuu valtava määrä turisteja.

– Itse olin juuri palannut Yhdysvalloista, jossa olin käynyt outletissa tekemässä hyviä hankintoja. Siitä se ajatus sitten lähti, Vainiomäki muistelee.

Ensimmäisen neljän päivän aikana outletissa kävi 15 000–20 000 ihmistä.

Tällä hetkellä outlet-kylä Zsarissa on avoinna 22 liikettä. Kaiken kaikkiaan liikkeitä tulee outlet-kylään 65. Loput avaavat kevään aikana.

Kylämäisen kauppakeskuksen on tarkoitus houkutella paikalle muun muassa eteläisen Suomen sekä Pietarin ja Luoteis-Venäjän asukkaita.

Kylämäisen kauppakeskuksen on tarkoitus houkutella paikalle muun muassa eteläisen Suomen sekä Pietarin ja Luoteis-Venäjän asukkaita.

Matka-aika E18-moottoritietä on pääkaupunkiseudulta Vaalimaalle noin 75–80 minuuttia.

Neliöitä Zsarissa on nyt 12 000, mutta kauppakeskushankkeen mahdollisen toisen vaiheen myötä liikkeiden ja neliöiden määrä kasvaa.

Lisätty juttuun sana pääkaupunkiseudulta jutun loppuun 5.12. klo 9.46.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?