Matkat

Veera ja Anna-Katri tekevät 15 matkaa vuodessa – täräyttävät nyt suorat sanat suomalaisista: ”Maataan vain sohvalla ja valitetaan”

Julkaistu:

Matkailu
Matkabloggaajat Veera Bianca ja Anna-Katri täräyttävät suorat sanat ankeuttajille Jetlagissa-podcastissaan. Naisten mielestä matkailuun liittyvien unelmien toteuttaminen on Suomessa mahdollista kenelle tahansa.
Kuvittelitko, että matkailun harrastaminen on vain perijättäriä tai lottovoittajia varten?

Matkabloggaajat Veera Papinoja ja Anna-Katri Räihä ovat kyllästyneet suomalaisille tyypilliseen ajatustapaan, jonka mukaan matkustaminen on mahdollista vain kultalusikka suussa syntyneille.

Naisten Jetlagissa-podcastissa täräytetäänkin suorat sanat suomalaisten kateudesta ja ankeasta asenteesta.


Veera Bianca -nimellä matkablogia kirjoittava Veera Papinoja kertoo kohdanneensa elämänsä aikana paljon kateutta, joka on kohdistunut etenkin hänen työuraansa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Papinoja on rakentanut menestyvän bisneksen, joka koostuu matkablogin kirjoittamisen lisäksi muun muassa sosiaalisen median konsultointi- ja PR-töistä.

Kannuksensa nainen on hankkinut omin avuin, mutta silti Papinoja kohtaa kateutta. Ehkäpä suomalaisia harmittaa se, että Papinoja matkustaa työkseen.

– Olen reissussa yhden kolmasosan vuodesta tai jopa enemmän. Tälle vuodelle kertyy 15 ulkomaanmatkaa, Kaliforniasta tavoitettu Veera Papinoja kertoo.

Kerrytti liki 50 000 euron matkakassan

Anna-Katri Räihä tekee työkseen ympäristökonsultin ja bloggaajan töitä, mutta matkustaa hänkin reippaasti enemmän kuin keskivertosuomalainen. Tänä vuonna Räihä on pakannut matkalaukkunsa 15 kertaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Räihä on kohdannut ihmettelyä muun muassa maailmanympärimatkastaan, johon tarvittavat 47 000 euroa hän kerrytti omin avuin.
Kritiikki nostattaa karvat pystyyn, sillä nainen kertoo tehneensä aina ”törkeän paljon töitä” unelmiensa eteen.

Suomessa koetaan naisen mukaan liian helposti, että se, että joku saa jotakin, on itseltä pois.

– Jos vain makaat siellä sohvalla, niin sori nyt vaan, se sinun unelmasi ei tule koskaan toteutumaan, Räihä kertoo Ilta-Sanomille.

Matkailu on mahdollista

Sugar daddy, lottovoitto tai miljoonaperintö.

Mitään näistä Papinojalla tai Räihällä ei ole, mutta silti he ovat onnistuneet toteuttamaan monen unelman ja matkailemaan paljon.

Tämä hämmästyttää monia suomalaisia, ja siksi Räihä ja Papinoja ovat tottuneet kuuntelemaan lauseita, kuten ”kyllä minäkin, jos…”

Jetlagissa-podcastissa naiset ihmettelevät, miksi niin moni Suomessa tuntuu ajattelevan, ettei vastaavien unelmien toteuttaminen ole mahdollista.

– Totta kai Suomessakin lähdetään vähän eri lähtökohdista, mutta väitän kuitenkin kivenkovaa, että meillä kaikilla on lopulta se sama mahdollisuus, Papinoja sanoo.


Räihä puolestaan pohtii, onko matkaunelmien toteuttamisen esteenä lopulta riittämätön tahto. Nainen on nimittäin huomannut, että kun jotakin todella elämässä haluaa, sen eteen on valmis tekemään paljon töitä.

Sitä paitsi, maailmanympärimatkaan ei tarvita niinkään suurta summaa kuin 47 000 euroa. Sen voi toteuttaa halutessaan vaikka kymppitonnilla, tai 7 000 eurolla.

Matkabloggaajat ovatkin yhtä mieltä siitä, että suomalaisia vaivaa yrittämisen puute. Se sinnikkyys, jolla vaikkapa intialaiset ovat valmiita paiskimaan töitä paremman elämän eteen, ei välity meistä suomalaisista.

– Maataan vain sohvalla ja valitetaan, Räihä täräyttää.

Kuuntele alta Anna-Katri Räihän ja Veera Papinojan Jetlagissa-podcast!

Ota kantaa

Ovatko suomalaiset riittävän yritteliäitä?

Kyllä, teemme kyllä töitä unelmiemme eteen. 38% Eivät ole, makaamme mieluummin sohvalla ja valitamme. 62%
Ääniä yhteensä 6430

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt