Matkat

Selvä piikki tilastoissa: Lontoo on suomalaisten uusi suosikkikohde – ja siellä on juuri nyt halpaa

Julkaistu:

Matkat
Suomalaisten uusi suosikkikohde on kasvattanut suosiotaan rajusti. Lontoo on marraskuun hittikohde.
Marraskuu pimenee ja mieli halajaa ulkomaille. Luulisi, että suomalaiset varaisivat kilvan matkoja kaukomaille, mutta tuoreen selvityksen mukaan näin ei suinkaan ole.

Ebookersin selvitys osoittaa, että suomalaisten suosituimmat matkakohteet kohdistuvat tällä hetkellä Eurooppaan.

Marraskuun matkakohteiden kärjessä eivät paistattele aurinkorannat, vaan suhteellisen sumuiset ja kosteat Lontoo, Berliini sekä Amsterdam, yritys kertoo tiedotteessa.

Ilta-Sanomille Ebookers täsmentää, että suomalaisten matkustaminen Lontooseen on kasvanut tammi-syyskuussa 13 prosenttia vuoteen 2017 verrattuna. Kasvua oli sekä hotelliyöpymisissä että matkapaketeissa.


Suosikki ympäri vuoden

Matkahakukone Momondon tilastoissa Lontoon matkahaut eivät ole muuttuneet merkittävästi viime aikoina. Lontoo on kuitenkin suomalaisten ikisuosikki ympäri vuoden, Momondo.fi:n edustaja Mikala Riis Bagger kertoo Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Esimerkiksi tänä vuonna Lontoon on yhdeksäntenä suomalaisten joululomien haetuimpien kohteiden listalla, vaikka listalle päässet muut kohteet ovat pääasiassa aurinkoisia paikkoja, Riis Bagger kommentoi.

Matkatoimisto Tjäreborgin tilastoissa Lontoon suosion kasvu näkyy sen sijaan selkeästi. Viestintäpäällikkö Aura Soinisen mukaan Lontoon suosio kaupunkikohteena on kasvanut reilusti viime vuodesta.

– Esimerkiksi tulevalle talvelle matkoja on myyty yli 40 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten, Soininen kertoo Ilta-Sanomille.

Heikko punta houkutellut matkailijoita

Lontoo onkin tällä hetkellä kiinnostava matkakohde, sillä punnan laskun kerrotaan vaikuttaneen myös matkailuun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Maaliskuussa julkaistun ja Guardianin raportoiman tutkimuksen mukaan Lontoo on ulkomaalaiselle halvempi kuin yli kahteen vuosikymmeneen.

Ebookersin edustajan mukaan hotellien ja pakettimatkojen hinnat Lontooseen ovat pysyneet ennallaan, mutta Ebookers seuraa tiheästi Brexitiin liittyviä kehityssuuntia ja sitä, mitä ne matkailijoille tulevat merkitsemään.

Tjäreborgin Aura Soinisen mukaan punnan kurssin lasku voi mahdollisesti näkyä matkojen hinnoissa pienellä viiveellä, mutta toisaalta myös kysyntä vaikuttaa matkan hintaan.

– Toki edullinen hintataso voi näkyä suomalaisille ostoksia tehdessä sekä ruokaillessa. Lontoo on klassikkokohde, joka kiinnostaa suomalaisia aina.

Suomalaisten suosituimmat matkakohteet marraskuussa

 1. Lontoo
 2. Berliini
 3. Amsterdam
 4. Malaga
 5. Praha
 6. Tukholma
 7. Kööpenhamina
 8. Wien
 9. Pariisi
 10. Lissabon
*Marraskuun lentovaraukset ebookers.fi:sivustolta tammi-syyskuussa 2018. Lähde: ebookers.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt