Tänne suomalaiset matkustavat jouluna – pitkät vapaat näkyvät kohdevalinnoissa

Yli 50-vuotiaat matkustavat joulun aikaan eniten, kerrotaan Tjäreborgilta.

Klassikkokohde Teneriffa vetää suomalaisia puoleensa vuodesta toiseen.

15.11.2018 14:24

Joulun välipäivinä matkustaville tämä vuosi on varmasti mieleinen arkipäiville osuvien pyhien vuoksi. Nyt on nimittäin mahdollisuus lähteä vähän pidemmälle reissulle.

Mutta mihin päin maailmaa keskellä kaamosta elävät suomalaiset oikein kaipaavat?

”Suosituimpina edelleen tutut Thaimaa-kohteet”

Matkahakusivusto Momondon mukaan suomalaiset ovat etsineet hyvin monenlaisia matkakohteita joulun ja vuodenvaihteen ajalle.

Kärkikolmikossa ovat asemansa vakiinnuttaneet lomakohteet, jotka komeilivat listan huipulla viimekin vuonna. Ensimmäisellä sijalla on Bangkok, kakkossijalla toinen Thaimaan-kohde Phuket ja kolmantena Arabiemiraateissa sijaitseva Dubai.

Lämpimien paikkojen ohella suomalaisia kiehtovat myös kaupunkilomat.

– Suosituimpina kohteina näyttäytyvät edelleen tutut Thaimaa-kohteet ja Dubai, mutta lisäksi joukossa on laajasti erilaisia kohteita, kuten muita rantalomapaikkoja ja suurkaupunkeja, kertoo Momondo.fi:n edustaja Mikala Riis Bagger.

Joulun ja vuodenvaihteen 10 haetuinta kohdetta:

  1. Bangkok

  2. Phuket

  3. Dubai

  4. Miami

  5. Denpasar

  6. Ho Chi Minh City

  7. Málaga

  8. Las Palmas

  9. Lontoo

  10. New York

Teneriffa ja Etelä-Amerikka kiinnostavat yhä enemmän

Viime vuoden samaan ajankohtaan verrattuna eniten hakumääriään on kasvattanut Teneriffan San Isidro. Kohteen hakumäärät ovat nousseet noin 21 prosenttia.

Yhä enemmän suomalaisia kiinnostavien paikkojen joukossa ovat myös Etelä-Amerikan kohteet San José ja Buenos Aires, Sansibarin saariryhmä Tansaniassa sekä kanadalainen suurkaupunki Vancouver.

– Aiemmin nousussa ovat olleet etenkin Aasian kohteet, mutta nyt trendikkäät lomakohteet sijaitsevat Amerikoissa ja Afrikassa, Momondolta pohditaan.

Yli 50-vuotiaat matkustavat eniten

Kaipuu kaukomaille ja lämpöön näkyy myös esimerkiksi matkatoimisto Tjäreborgin matkavarauksissa.

Viestintäpäällikkö Aura Soininen kertoo, että klassikoiksi muodostuneet Gran Canaria ja Teneriffa ovat edelleen suosikkeja, mutta kaukolomat kiinnostavat myös.

– Tällä hetkellä erityisesti Malediivit, Dubai sekä uutuuskohteemme Kap Verde houkuttelevat matkaajia, Soininen mainitsee.

Mielenkiintoista on se, että viime vuonna joulupyhien aikaan matkustavista huomattava osa, 40 prosenttia, oli 50-vuotiaita tai vanhempia.

– Toki joukossa on myös lapsiperheitä, jotka haluavat irtioton arjesta.

Oletko sinä lähdössä matkalle joulun välipäivinä? Kerro alla!

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?