Helsinki-Vantaalle elokuvateatteri – kahden hengen teatteri toimii epätavanomaisella periaatteella

Helsinki-Vantaan lentoasema on saanut oman elokuvateatterin.

Helsinki-Vantaan elokuvateatterin kaksi istuinpaikkaa on varustettu mikrokytkimillä, joiden aktivoituessa valot himmenevät ja elokuva alkaa.

7.11.2018 12:05

Lennon lähdön odottelu on monesti puuduttavaa. Kun kännykkä on selattu läpi ja lehdet on luettu, moni tyytyy tuijottamaan malttamattomana lähtöportin ruutua.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkailuun liittyviin puuduttaviin hetkiin on keksitty ratkaisu. Lentoasemalle on avattu elokuvateatteri, jonka tarkoitus on tarjota elokuvaelämyksiä suojassa lentoaseman kiireeltä.

Finavia kertoo tiedotteessa, että elokuvateatterissa piilee yllätys: elokuva lähtee pyörimään vasta, kun kaksi ihmistä istuu paikoilleen.

Teatterin kaksi istuinpaikkaa on varustettu mikrokytkimillä, joiden aktivoituessa valot himmenevät ja elokuva alkaa. Tilaan on myös haettu ääretöntä vaikutelmaa maalaamalla elokuvateatterin seinät valoa heijastamattomalla erikoismaalilla.

Elokuvateatteri sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoasemalla portin 33 vieressä ja on auki vuorokauden ympäri veloituksetta. Ensimmäisenä elokuvana on Finavian ja Finnairin yhteistyönä tuottama East and West Side Story -lyhytelokuva.

Match Made in HEL -saagan kuuluva 14-minuuttinen lyhytelokuva sai ensi-iltansa syyskuussa, ja se on maailman ensimmäinen lentoaseman ja lentoyhtiön tekemä elokuva.

Maailmalla muitakin lentoasemateattereita

Helsinki-Vantaan elokuvateatteri ei ole ainoa laatujaan.

Tiettävästi elokuvateattereita on lentoasemista ainakin Portlandin kansainvälisellä lentoasemalla, San Franciscon kansainvälisellä lentoasemalla, Minneapolis-Saint Paulin kansainvälisellä lentoasemalla sekä Indonesiassa Sultan Aji Muhammad Sulaimanin lentoasemalla. Siellä sijaitsee teatteri, johon mahtuu kerralla 15 henkilöä.

Lukutoukillekin löytyy lentoasemilta viihdykkeensä.

Viron lentoasemalla sijaitsee kokonainen kirjasto, joka toimii luottamuksen pohjalta. Kirjan voi napata mukaan matkansa ajaksi ja palauttaa sen paluumatkalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?