5 kohdetta budjettimatkailijalle – Lonely Planet listasi

Budjettimatkakohteiden joukossa on kolme maata Euroopasta.

Näin upeita maisemia on tarjolla Sloveniassa, joka on yksi Lonely Planetin budjettimatkakohteista.

6.11.2018 16:24

Hyvän matkatarjouksen löytäminen tuntuu aina pieneltä voitolta. Lomailuun kuluu joka tapauksessa paljon rahaa, joten on hienoa, että edes jostakin pystyy nipistämään.

Ennen halvan lennon ostamista kannattaa muistaa tarkan markan henkilöiden käyttämä säästökikka: edullisia lentoja ei kannata ostaa, jos kohdemaan hotellihinnat kohoavat pilviin ja matka-aktiviteetit maksavat enemmän kuin viimeinen palkkasi.

Lonely Planetin vinkit

Mutta minne kannattaa matkustaa, jos haluaa selvitä matkastaan edullisesti?

Budjettimatkailijoita auttaa matkaraamatuksi kutsuttu Lonely Planet.

Lonely Planet on koonnut Best in Travel -listaukseensa ensi vuoden suosikkikohteet. Matkaraamatulta löytyvät suositukset myös budjettimatkailijoille.

Lonely Planetin 10 maan listasta uutisoivat useat ulkomaan mediat, muun muassa Business Insider. Kerromme niistä osan, loput voit lukea täältä!

Lähde Alppimatkalle Sloveniaan

Alppimatka kuulostaa lähtökohtaisesti synonyymilta vararikolle.

Mutta jos Alppimatkan toteuttaa Sloveniassa, pääsee kauniiden vuoristomaisemien makuun ilman, että tulee nyhdetyksi heti ensimmäisenä lomapäivänä.

Lonely Planetin budjettikohteiden listauksessa tämä maa on sijalla 10.

Slovenia häikäisee luonnollaan.

Tarjolla on upeiden maisemien lisäksi edullisia ravintoloita, joissa voi tutustua maan monipuoliseen viinikulttuuriin. Slovenia on nimittäin kaiken muun lisäksi myös viinimaa.

Vaeltele Amazonilla Ecuadorissa

Lonely Planetin budjettikohteeksi numero 9 on valittu Etelä-Amerikassa sijaitseva Ecuador.

Maa tunnetaan rikkaasta historiastaan, vihreistä laidunmaistaan ja ilmastosta, joka on samankaltainen naapurimaa Perun kanssa. Vuoristo ja meri vaikuttavat maan ilmastoon niin, että se vaihtelee eri alueilla.

Ecuador tunnetaan upeana luontokohteena.

Maan helmiä ovat Ecuadorin itäosassa sijaitsevat Amazonin sademetsät tulivuorineen sekä Galapagos-saaret, jossa pelkästään nisäkäslajeja on 382 ja lintulajeja 1 655.

Halpoja rantakohteita etsivän kannattaa lähteä vaikkapa Canoan tai Mompichen rantakohteisiin.

Rentoudu Albanian rannoilla ilman suurta turistimassaa

Kauniit uimarannat ovat monen lomailijan unelmissa, mutta suosituista turistikohteista tutut täydet hiekkarannat eivät houkuttele heitä, jotka kaipaavat lomallaan omaa rauhaa.

Rauhaa etsivän kannattaakin matkustaa Albaniaan, joka on Lonely Planetin listauksessa sijalla 8.

Albanian maaseutu on kaunista. Maa on edullinen matkakohde.

Maa tunnetaan kauniin luonnon lisäksi arkeologisista aarteistaan ja ainutlaatuisesta ruokakulttuuristaan.

Tutustu Bangladeshin maantieteellisiin ihmeisiin

Tiesitkö, että Bangladeshissa sijaitsee maailman pisin luonnon muovaava merenranta? Cox's Bazarissa hiekkaa on silmänkantamattomiin, jopa 100 kilometrin matkan verran.

Bangladeshin pääkaupunki Dhaka.

Tämä matkailijoille hieman tuntemattomampi maa löytyy Lonely Planetin listalta sijalta 7.

Maa tunnetaan myös nähtävyyksistään, kuten Lalbaghin linnoituksesta ja Unescon maailmanperintökohteista, kuten moskeijakaupunki Bagerhatista.

Elokuvien kaupunki Łódź's

Maailmankuulusta elokuvakoulustaan tunnettu Puolan kaupunki Łódź's on kiehtova matkakaupunki. Lonely Planetin listalta se löytyy sijalta 2.

Kaupunkiin matkaavat tutustuvat usein Piotrkowska-pääkatuun, jota kehystävät kauniit rakennukset, nykytaiteen museo Muzeum Sztukiin sekä punatiilisiiin kehräämöihin ja kutomoihin. Yksi niistä, Manufaktura, on muutettu kauppa- ja kulttuurikeskukseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?