Etsitkö matkakohdetta vuodelle 2019? 5 helmeä, jotka haluat painaa mieleesi - Matkat - Ilta-Sanomat

Etsitkö matkakohdetta vuodelle 2019? 5 helmeä, jotka haluat painaa mieleesi

Näin upealta näyttää Indonesian helmi Nusa Penida.

Julkaistu: 30.10.2018 13:02

Suosituslistan vuodelle 2019 laati tällä kertaa Booking.com.

Syksy näyttäytyy matkailujulkaisuissa erilaisten listausten kulta-aikana. Lähestyvä uusi vuosi tarkoittaa nimittäin matkailun harrastajille uusia matkalupauksia.

Viime viikolla matkailusuositukset vuodelle 2019 esitteli Lonely Planet, jonka mukaan ensi vuonna kannattaa matkustaa ainakin Sri Lankaan. Matkailuraamatun mukaan maa sopii kohteeksi niin perheille, hyvinvointimatkailijoille kuin seikkailunhaluisillekin matkaajille.

Suosituslistan vuodelle 2019 on laatinut myös Booking.com. Suosikkikohteet valittiin matkahakukyselyyn vastanneiden 21 500 matkailijan vastausten perusteella.

Vuoden 2019 matkasuosikit saattavat yllättää, sillä ne eivät ole kaikille tuttuja. Lista on kuitenkin tervetullut, sillä matkailijat kaipaavat tunnetusti aina uutta nähtävää.

1. Palomino, Kolumbia

Kolumbian Palomino on pieni kaupunki Kolumbian Karibian puoleisella rannikolla. Santa Martasta Palominoon on matkaa noin 70 kilometriä.

Mikä parasta, Palominon rannoilla on tilaa.

Kaupunkiin matkustavat ihmiset, jotka kaipaavat lomaltaan rauhaa ja paratiisisaarimaisia maisemia. Alueen hintataso on maltillinen.

Mikä parasta, Palominon rannoilla on tilaa. Kohdetta kutsutaan paljon väljemmäksi kuin lähellä sijaitsevia suosikkikohteita Dominikaanista tasavaltaa, Barbadosia tai Jamaikaa.

2. Leeuwarden, Hollanti

Hollannin pohjoisosassa sijaitseva Leuuwarden on tullut tutuksi suurelle yleisölle vasta tänä vuonna, kun kaupunki valittiin vuoden 2018 kulttuuripääkaupungiksi.

Hollanti tunnetaan kanaaleistaan.

Kaupunki on myös oiva matkakohde. Puolentoista tunnin ajomatkan päästä Amsterdamissa sijaitseva Leeuwarden oli aikoinaan kuninkaallisen perheen asuinpaikka, joten kaupunki on täynnä nähtävyyksiä. Vieraile vaikkapa museoissa tai tutustu kaupungin eläväiseen taidekenttään.

3. Nusa Penida, Indonesia

Vuoden maailmalla reissannut toimittaja Malla Murtomäki kertoi viime syksynä, että Indonesian Balin vieressä sijaitseva Nusa Penida on saari, jonne suomalaiset tulevat viikoksi, mutta jäävät kuukausiksi. Niin upea kimmeltävästä merestään ja jylhistä viidakkoisista vuoristaan tunnettu paikka on.

Nusa Penida on kätketty aarre.

Matkailijat kutsuvat Nusa Penidaa kätketyksi aarteeksi. Matka Nusa Penadalle on kuitenkin yllättävän helppo. Lauttamatka Balilta vie vain 90 minuuttia.

4. Ksamil, Albania

Jos kaipaat matkakohteeltasi sympaattisuutta, kuvauksellinen Ksamilin kylä Albaniassa on oikea kohde. Kylässä asuu vain 3 000 vakituista asukasta, mutta maisemat ovat upeat. Rantoja kristallinkirkkaine vesineen löytyy joka mutkan takaa. Lähellä sijaitsee myös historiallinen Butrintin kaupunki.

Ksamilin kylä Albaniassa on rauhallinen rantakohde.

Lähin lentokenttä on Kreikan puolella Korfulla. Automatka lauttamatkoineen kentältä kohteeseen kestää tunnin.

5. Bacalar, Meksiko

Yhä useampi suomalaismatkailija lähtee Meksikoon.

1500-luvulta peräisin oleva rantakaupunki Bacalar on kuitenkin suurelle yleisölle tuntematon. Jukatanin niemimaalla sijaitseva kohde kannattaa silti painaa mieleen, sillä Bacalar on saanut lempinimen ”uudet Malediivit”.

Bacalar on saanut lempinimen ”uudet Malediivit”.

Bacalarin helmi on monivärinen laguuni, Laguna de Siete Colores, joka on myös suosittu sukellus- ja snorklauskohde.

Lisätty tieto lauttamatkasta 31.10. klo 9.36.

Lähteet: Insider.com, refinery29.com

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?