Suomalaiset innostuivat matkailusta kotimaassa – tässä ovat Suomen suosikkikohteet

Suomalaiset innostuivat matkailemaan kotimaassa. Suosikkikohteiden selvä ykkönen on viime vuonna avattu kansallispuisto Hossa.

Kansallispuisto Hossa kiinnostaa suomalaisia.

24.10.2018 19:00

Lähtisikö tänä talvena etelään, vai kokeilisiko kerrankin, mitä seikkailuja Suomen maalla on tarjottavanaan?

Yhä useampi matkustaa nimittäin lomalle Suomeen, käy ilmi tuoreesta majoitustilastosta.

Viime kesä oli todellista kotimaan matkailijoiden kulta-aikaa, sillä yöpymiset kotimaassa lisääntyivät 1,5 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, kertoo Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry tiedotteessa.

Vastaavasti ulkomaisten yöpymiset laskivat noin kolme prosenttia.

Hossa on herättänyt huomiota ulkomailla asti.

Suomessa selkeä suosikkikohde

Mutta minne suomalaiset sitten mieluiten matkailevat?

Vastausta voi hakea vaikkapa tarkastelemalla 100 syytä matkailla Suomessa -sivustoa. Kotimaan matkailuun kannustavalle sivustolle on koottu sata paikkaa ja tapahtumaa kotimaasta.

Hossan kalliomaalauksia.

100 syytä matkailla Suomessa -kampanjan lanseeranneen Suoma ry:n toiminnanjohtaja Hannu Komu kertoo Ilta-Sanomille, että suomalaisten suosikkikohde on selkeä.

Kansallispuisto Hossa näkyi selkeästi 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjan haetuimpien kohteiden listalla.

Kiinnostuksen voi ymmärtää, sillä Hossa avattiin vasta viime vuonna, ja se on saanut sen jälkeen julkisuutta aina ulkomaista lehdistöä myöten. Muun muassa brittilehti Guardian julkaisi paikasta laajan artikkelin, jossa ihailtiin kansallispuiston kauneutta ja retkeilymahdollisuuksia.

Kainuun ja Koillismaan rajamailla sijaitsevan kansallispuiston aktiviteetteihin kuuluvat muun muassa patikointi, melonta ja pyöräily helppokulkuisilla reiteillä.

Luonto ja ruoka kiinnostavat

Hossa ei ole toki ainoa suomalaisia kiinnostava luontokohde.

Julma-Ölkyn syvän kanjonijärven ylittävä riippusilta Hossassa.

Myös muut kansallispuistot ja esimerkiksi pääkaupungin lähettyvillä sijaitsevat helmet, kuten Hanasaari, kiinnostavat matkailijoita. Kiinnostusta riittää myös Saimaan ja Päijänteen seudun vesistökohteisiin.

Matka valitaan myös yhä useammin ruoan tai lähiruokaan liittyen. Juuri ruokaan panostaneet majoituskohteet näyttivät korostuvan myös suomalaisten kiinnostuksenkohteissa.

100 syytä matkailla Suomessa -kampanjan suosituimpien hotellien joukkoon kuuluivat muun muassa sieniretkistään tunnettu Hotelli Punkaharju sekä Saimaalla sijaitseva Sahalahti ja Tertin kartano.

TOP 6: Suomalaisten suosikit

  1. Hossa

  2. Päijänne

  3. Kristiinankaupunki

  4. Rauma

  5. Kotkan puistot

  6. Espoon saaristo

Kohteet ovat 100 syytä matkailla Suomessa -sivuston suosituimpia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?