Huvittava Suomi-mainos noteerattiin maailmalla – Padasjoella ei ole mitään nähtävää - Matkat - Ilta-Sanomat

Huvittava Suomi-mainos noteerattiin maailmalla – Padasjoella ei ole mitään nähtävää

Padasjoen humoristinen mainosvideo noteerattiin maailmalla.

Padasjoen matkailumainos on huomioitu ulkomailla.­

19.10.2018 13:33

Meille matkailijoille on tarjolla vaikka mitä. On elämää sykkivä New York, hektinen Lontoo, arkkitehtuurin helmi Barcelona ja aina niin elegantti Pariisi.

Ja sitten on Padasjoki. Siellä ei ole mitään.

Tällä sloganilla Päijät-Hämeessä sijaitseva kunta mainostaa itseään Youtubessa syyskuussa julkaistulla videolla.

Massasta poikkeava mainos on huomattu myös ulkomailla. Saksalainen dw.com-sivusto kertoo tuoreessa artikkelissaan Hassua turistimainontaa suomalaiseen tapaan, että siinä missä turistikohteita mainostetaan usein nähtävyyksillä ja monumenteilla, Suomella on matkailumainontaan täysin toisenlainen strategia.

Matkailijoita houkutellaan kokemaan – ei mitään.

Tarjolla täydellistä rauhaa

Sloganinsa tueksi Padasjoki vertailee videolla New Yorkin ja Pariisin kaltaisia metropoleja ja läväyttää ruudulle sitten Padasjoen täydellisen rauhan.

Katsoja ymmärtää mainoksen vitsin, kun videolla esitellään asioita, joita voi kutsua myös ”ei miksikään”. Ensin videolla esitellään valoja täynnä oleva New York, sitten Padasjoen järvimaisemaa. Seuraavaksi mainoksessa näkyy Pariisin Eiffelin torni ja vastaavasti Padasjoen lintutorni.

Vertailupintaa löytyy myös maailman liikenneruuhkista. Padasjoki kertoo, että sellaisia ei täällä ole. Videolla esitellään todisteena liikennepuistoa, jossa ruuhkasta ei ole tietoakaan.

Suomen korkein puu on 45,1-metrinen kuusi Padasjoella.­

Video huipentuu kohtaukseen, jossa esitellään, mitä ”ei mitään” todella tarkoittaa. Padasjoen kunnan mukaan ei mitään on muun muassa yhtä kuin kauneutta, puhtautta, helppoutta, luonnonmukaisuutta ja turvallisuutta.

Dw.com-sivusto tähdentää, että Suomeen kannattaa matkustaa myös revontulikauden ulkopuolella. Matkallaan voi nauttia luonnosta, tavata huumorintajuisia asukkaita ja yksinkertaisesti nauttia olostaan.

Nakukympissä osanottajille on sallittua ainoastaan juoksukengät, sukat ja päähine sekä lisäksi naisille toppi tai vastaava.­

Sitä sivusto ei jutussaan maininnut, että Padasjoki tunnetaan myös raflaavasta Nakujuoksu-tapahtumasta, joka järjestetään vuosittain. Lisäksi Padasjoella sijaitsee Suomen korkein luonnonvarainen puu, 150-vuotias metsäkuusi. Sillä on korkeutta 45,1 metriä.

Huumori osana mainontaa

Huumorin käyttäminen osana kunnallis- ja kaupunkimainontaa ei ole uusi ilmiö.

Turku tunnetaan räväkästä Kiss my Turku -kampanjastaan ja Etelä-Savossa sijaitseva Joroinen kutsuu itseään Savon Pariisiksi.

Tämän vuoden maaliskuussa myös Puolanka liittyi mukaan humoristien joukkoon. Kainuun maakunnassa sijaitseva kunta toivotti matkailijat tervetulleeksi tienvarsikyltillä, jossa ilmoitettiin suorasukaiseen tyyliin, ”Puolanka, vielä ehdit kääntyä pois”.

Rohkeat kyltit ovat osa Puolangan pessimistibrändiä. Paikka tunnetaan myös Pessimistipäivistään, jotka järjestetään – vuoden jokaisena päivänä tietenkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?