Matkat

CNN: Suomalaisturistien suosima lomasaari kielsi aasilla ratsastamisen yli 100-kiloisilta matkailijoilta

Julkaistu:

Kreikka
Santorinin saari Kreikassa on tunnettu idyllisistä maisemistaan ja suurista korkeuseroistaan.
Saaren korkeuserojen vuoksi monet Santorinille matkanneet turistit ovat olleet halukkaita säästämään voimiaan ja jalkojaan maksamalla korvauksen siitä, että ovat päässeet liikkumaan paikasta toiseen aasin selässä. Erityisen suosittua aasin selkään istahtaminen on ollut kun matkailijat ovat halunneet siirtyä Santorinin jyrkkäpiirteiseltä rannikolta saaren pääkaupunkiin Firaan.

Yhdysvaltalaismedia CNN uutisoi, että aasilla ratsastaminen ei ole ollut paikallisten eläinsuojeluaktivistien mieleen, sillä etenkin raskastekoisten matkailijoiden kuljettaminen on aihettanut eläimille tukielinvammoja.

CNN:n mukaan aasilla ratsastaminen onkin nyt päätetty kieltää ylipainoisiksi katsottavilta matkailijoilta.

Jatkossa aasilla ratsastaminen Santorinin saarella on sallittua vain henkilöille, jotka painavat alle 100 kiloa tai maksimissaan 1/5 aasin painosta, CNN kertoo.


Kreikkalaisministeriö on vahvistanut, että kyseisenkaltainen kielto aasilla ratsastamiseen liittyen on asetettu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kieltoa on perusteltu eläinten hyvinvoinnin kohentamisella ja aasien kohteluun liittyvällä kielteisellä julkisuudella, jota saari on saanut viimeaikoina osakseen. CNN:n mukaan kuva raskastekoisista matkailijoista aasien selässä aiheutti heinäkuussa sosiaalisessa mediassa kohun, joka johti siihen, että aloite aasien kieltämisestä kulkuvälineinä keräsi peräti 100 000 allekirjoitusta.

Tuore kielto on otettu Kreikassa ristiriitaisesti vastaan. Osa aktivisteista on ollut kiellosta mielissään, toiset puolestaan ovat pitäneet sitä riittämättömänä, sillä kiellonkin jälkeen aasit voidaan pakottaa kantamaan sadan kilon painoisia henkilöitä jyrkkiä mäkiä ylös ja alas useita kertoja päivässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt