7 ihanaa syysmatkavinkkiä: kotimaan helmet ja kohteet, joihin lentää hujauksessa

Syksy on lähimatkailun aikaa. Poimi vinkit kotimaan helmiin ja kohteisiin, joihin lentää hujauksessa edullisesti.

Tampere on yksi monista, ihastuttavista lähimatkakohteista.

2.10.2018 14:45

Syksyn matkavinkit kertoo tiedotteessa matkahakusivusto Momondo ja Fiskars Village.

Taiteen ja designin ystävän must-kohde Fiskars

Reilun tunnin ajomatkan päässä Helsingistä sijaitseva Fiskars on taiteen, designin ja käsityön ystävien suosikkikohde.

Fiskars palkittiin parhaana kotimaisena matkakohteena vuonna 2016 ja seuraavana vuonna se sai Euroopan komission myöntämän Culture Eden in Finland 2017 -palkinnon.

Fiskarissa järjestetään Slow Food Västnylandin ruokafestivaali 6.-7.10.

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Fiskarsissa järjestetään Slow Food Västnylandin ruokafestivaali, Fiskars Village kertoo tiedotteessa. Lähiruokamarkkinat järjestetään Fiskarsin Ruukin Kuparipajassa ja Makasiinissa.

Monipuolinen luontokohde Koli

Kolin sanotaan olevan Suomen idyllisintä kansallismaisemaa jylhine rinteineen ja laakeine järvineen. Vaaroilla patikoinnin lisäksi Kolilla voi meloa, ratsastaa islanninhevosilla tai lähteä veneretkelle Pielisille, Momondo vinkkaa tiedotteessa.

Ruska on upeaa aikaa patikointiin ja luonnossa liikkumiseen esimerkiksi Kolin kansallismaisemissa

Kansallispuistossa voi yöpyä omassa teltassa, ja alueella on myös lukuisia lomamajoja, kylpylöitä ja hotelleja.

Helsingin Amos Rex

Helsingin uusin matkailunähtävyys on keskustassa sijaitseva Amos Rex -taidemuseo. Osin maanalaisen museon sanotaan juhlistavan niin taidetta kuin uniikkia urbaania kaupunkitilaa.

Amos Rex on kerännyt huomiota ulkomaita myöten.

Uusi museo on herättänyt laajalti huomiota sekä kotimaassa että maailmalla, ja siitä on kirjoittanut muun muassa New York Times.

Amos Rexin ensimmäinen näyttely tuo Helsinkiin japanilaisen taiteilijaryhmä TeamLabin interaktiivisia ja teknologiaan perustuvia valotaideteoksia, jotka haastavat kokemaan todellisuutta uudella tavalla.

Ainutlaatuisen kaunis Vanha Rauma

Mikä voisi olla parempi syyskohde, kuin seesteinen ja talveen valmistautuva vanhakaupunki, jonka historia ulottuu keskiajalle asti?

Vanha Rauma on tuntemattomampi kuin etelämpänä sijaitseva Porvoo, mutta kauneudessaan kerrassaan ainutlaatuinen.

Rauma on vanhojen talojen ystävän matkakohde.

800 asukkaan Vanha Rauma on ollut Unescon maailmaperintöluettelossa vuodesta 1991 lähtien. Lähes 30 hehtaarin laajuinen alue hellii vierailijaa mutkittelevilla kujilla, tunnelmallisilla tiiviisti rakennetuilla taloilla ja pihoilla, joilla on kullakin oma tarinansa.

Hyvän käsityksen kaupungin historiasta saa vierailemalla Vanhalla Raatihuoneella, Pyhän Ristin kirkolla tai vaikka vesitornilla.

Saunomaan Tamperelle

Suomen saunapääkaupungiksi valittu Tampere tunnetaan yli 20 yleisestä saunastaan, joista pääsee pulahtamaan virkistävään järviveteen.

Rajaportin sauna Tampereella on Suomen vanhin, edelleen toiminnassa oleva yleinen sauna.

Tampereella sijaitsee myös Suomen vanhin, edelleen toiminnassa oleva yleinen sauna, Rajaportin sauna. Saunan toiminta alkoi vuonna 1906.

Kaupunki tunnetaan myös herkuistaan. Kokeile vaikkapa paikallisten suosimaa herkkua, tulisia kanansiipiä tai Pyynikin näkötornin munkkeja. Tampere on tunnettu myös pienpanimoistaan, joissa tuotetaan kansainvälisiäkin palkintoja voittaneita oluita.

Helmiä, jonne lentää hujauksessa:

Liettuan pääkaupunki Vilna on kiinnostava kohde jokaiselle, joka haluaa tutustua Baltian maihin tuttua Tallinnaa ja Riikaa pidemmältä. Kaupungin sanotaan olevan Tallinnaa ja Riikaa eksoottisempi, ja sen vanhasta kaupungista löytyy tutkittavaa vähintään viikonlopun mittaiselle reissulle.

Majoittuminen ja ruokailu on Vilnassa kohtuuhintaista.

Majoittuminen ja ruokailu on Vilnassa kohtuuhintaista, ja paikallisiin herkkuihin lukeutuvat muun muassa erilaiset nyytit ja letut. Ravintoloita ja kahviloita löytää eniten kaupungintalon lähistöltä alkavasta Pilies-kävelykadulta. Vilna on myös täynnä kulttuuria ja tapahtumia, ja sen vehreä luonto lisää kaupungin viihtyisyyttä.

Puolan merellinen helmi Gdansk

Itämeren rannikolla sijaitseva Gdansk on suomalaismatkailijalle lähikohde, johon voi löytää lentoja hyvinkin edullisesti. Värikkäistä taloista ja punatiilisistä kirkoista tunnettu Gdansk on saanut maineen mutkattomana ja sievänä matkakohteena.

Gdansk on suomalaismatkailijalle lähikohde, johon voi löytää lentoja hyvinkin edullisesti.

Vaikka kohde on suomalaisille vielä suhteellisen tuntematon, matkailijat Keski-Euroopasta ovat löytäneet tämän Puolan helmen jo tovi sitten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?