Meteorologi-Markuksen kuvaama luontovideo vetää sanattomaksi – tältäkö Suomessa todella näyttää nyt? - Matkat - Ilta-Sanomat

Meteorologi-Markuksen kuvaama luontovideo vetää sanattomaksi – tältäkö Suomessa todella näyttää nyt?

Forecan meteorologi Markus Mäntykannas kuvasi vaikuttavan videon Suomen luonnosta.

26.9.2018 14:24

Syksy on monen mielestä vuoden kauneinta aikaa, kun ruskan eri sävyt piirtävät jälkensä luontoon. Siinä missä Etelä-Suomessa lehdet alkavat vasta vähän kellertää, pohjoisessa nautitaan jo kauniista väriloistosta.

Luontokuvaamista harrastava Forecan meteorologi Markus Mäntykannas harrastaa luontokuvausta vastapainona hektiselle arjelle. Tänä syksynä hän kohdisti kameransa kohti syksyn ruskahuippua ja tallensi keräämänsä materiaalin näyttäväksi videoksi.

  • Katso kooste Markuksen ja Forecan henkeäsalpaavasta videosta artikkelin yllä olevalta videolta.

Videolle kertyi kuvamateriaalia eri puolilta Pohjois-Suomea, kuten Kittilästä, Ylläkseltä, Rovaniemeltä ja Kilpisjärveltä. Katso video kokonaisuudessaan tästä.

– Syksy on luontokuvaajan kulta-aikaa, sillä luonto tarjoaa elämyksiä laidasta laitaan, aamusumuista myrskyihin ja auringonlaskun värittämään ruskaan, Mäntykannas muistuttaa.

Luonnossa liikkuminen rauhoittaa

Miehen mukaan luontokuvaaminen ei tunnu lainkaan työltä, vaan kuvaussession ja ulkona liikkumisen jälkeen on aina seesteinen olo.

– Luontokuvaaminen opettaa kärsivällisyyttä, sillä joskus täydellistä maisemaa tai hetkeä joutuu etsimään kauankin. Sitten kun sopiva hetki on koittanut ja se palkitaan hyvällä otoksella, on fiilis mahtava. Yritän aina vangita kuvaan sen hetken tunnelman, johon voin sitten palata halutessani ja kokea hetken uudestaan.

Mäntykannas hyödyntää luontokuvaamisessa meteorologin työssä tarvittavia taitoja.

– Meteorologisesta osaamisesta ja sääennusteiden seuraamisesta on kuvaamisen yhteydessä hyötyä, sillä erityisesti maisemakuvissa sää ja siihen liittyvät vaihtelevat elementit tuovat kuvaukseen sen tärkeän tunnelman, mies kertoo.

Tältä tämän syksyn ruska näyttää Instagram-kuvissa:

Oletko napannut tänä syksynä erityisen vaikuttavan ruskakuvan? Lähetä se yhteystietojesi kera osoitteeseen erika.akman@iltasanomat.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?