”Coolein kaupunki Euroopassa” – hehkutettu ja halpa lomakohde odottaa sinua vain parin tunnin päässä - Matkat - Ilta-Sanomat

”Coolein kaupunki Euroopassa” – hehkutettu ja halpa lomakohde odottaa sinua vain parin tunnin päässä

Julkaistu: 20.9.2018 16:00

Johtavat matkailualan julkaisut ovat nostaneet tapetille Euroopan kauneimman matkakohteen tittelin saaneen Krakovan. Mikä parasta, kohde sopii myös budjettimatkailijoille.

Kukapa meistä ei etsisi matkakohteeksi kaunista, kiehtovaa ja samalla halpaa lähikohdetta.

Sellainen on kahden tunnin lentomatkan päässä sijaitseva Krakova, josta on viime aikoina kohistu useissa matkailualan julkaisuissa. Euroopan kauneimman matkakohteen tittelin saanut kaupunki on listattu CNN:n artikkelissa viiden sensaatiomaisen kohteen joukkoon.

Krakova tunnetaan kauniista arkkitehtuuristaan.

Krakova tunnetaan kauniista arkkitehtuuristaan.

Irish Examiner -julkaisu puolestaan kysyy, onko Krakova koko Euroopan coolein kaupunki.

Vieraile Krakovan ”Kalliossa”

Krakova sopii matkakohteeksi paitsi trendien metsästäjille, myös historian ystäville. Kaupunki oli Puolan pääkaupunki 1500-luvulle asti ja se selvisi maan ainoana kohteena vahingoittumatta toisesta maailmansodasta.

Kazimierz on trendikaupunginosa.

Kazimierz on trendikaupunginosa.

Juutalaisten historia on Krakovassa vahvasti läsnä.

Lähellä Krakovaa sijaitseva Auschwitz, Krakovan ghetto eli Podgórzen kaupunginosa tai juutalaiskaupunginosa Kazimierz kuuluvat monen matkailijan listalle.

Talvella Kazimierzin kaduilla näyttää tältä.

Talvella Kazimierzin kaduilla näyttää tältä.

Kazimierz tunnetaan nykyään myös trendikaupunginosana. Alue on täynnä pikkuruisia gallerioita, hauskoja putiikkeja, vintage-liikkeitä, ravintoloita ja kahviloita joka maulle ja kukkarolle.

Ei ihmekään, että Veiksel-joen lähettyvillä sijaitsevaa Kazimierzia on eri yhteyksissä kutsuttu ”Krakovan Sohoksi” tai ”Krakovan Kallioksi”.

Lue lisää: Tässä ovat suomalaisten syyslomasuosikit – listalla näkyy uusi ilmiö

Viikonloppu alle 200 euroa

Krakova sopii hyvin myös budjettimatkailijalle.

Post Office Travel Money valitsi sen alkuvuonna Euroopan ykkösmatkakohteeksi, jossa saa eniten vastinetta rahoilleen. Elokuussa Krakova pääsi myös budjettimatkakohteita listaavan Europe Backpacker Indexin edullisten kohteiden kakkoseksi.

Krakovan hintataso onkin huomattavasti Suomea alhaisempi. Laskelmien mukaan viikonlopun siellä viettää 195 eurolla. Summaan on laskettu 12 tyypillistä matkailijoiden käyttämää palvelua, muun muassa kaksi yötä kolmen tähden hotellissa, illallinen, juotavat ja nähtävyys.

Lisää näkymiä Krakovasta jutun pääkuvana olevalla videolla.

Tuoreimmat osastosta