Tässä ovat suomalaisten syyslomasuosikit – listalla näkyy uusi ilmiö - Matkat - Ilta-Sanomat

Tässä ovat suomalaisten syyslomasuosikit – listalla näkyy uusi ilmiö

Rooma on yksi syyslomasuosikeista.

Rooma on yksi syyslomasuosikeista.

Julkaistu: 19.9.2018 18:27

Suomalaiset matkustavat syyslomalla mieluiten kaupunkikohteisiin. Lentohakujen ykkönen on Malaga, matkatoimiston varatuimpien ykkönen on Rooma.

Lokakuussa vietettävä syysloma on perinteisesti ollut kaupunkimatkailun aikaa. Eurooppalaiset lähikohteet ovat tuolloin vielä mukavan aurinkoisia, eikä parin päivän matkalla kulu välttämättä suurta summaa rahaa.

Malagaan on tehty eniten lentohakuja.

Malagaan on tehty eniten lentohakuja.

Tuore Momondon lentohakulistaus kuitenkin osoittaa, että tänä vuonna suomalaiset ovat etsineet matkoja myös kauempaa.

Perinteinen syyslomasuosikki Malaga ei toki ole väistynyt minnekään, sillä Andalusian helmeen matkustetaan ainakin lentohakujen perusteella yhtä innokkaasti kuin aiemminkin.

Vietnamin Ho Chi Minh on yksi haetuimmista kaukokohteista.

Vietnamin Ho Chi Minh on yksi haetuimmista kaukokohteista.

Haetuimpien kohteiden listalle ovat kuitenkin kohonneet muutamat kaukokohteet, kuten edullisena lomapaikkana tunnettu Vietnamin Ho Chi Minh, kaikkien aikojen kaupungiksikin kutsuttu New York ja Yhdysvaltain länsirannikon Los Angeles.

Lentohakusivusto Momondon Pohjoismaiden PR-päällikkö Kalimaya Krabbe kertoo tiedotteessa, että kaukomatkojen nouseminen haetuimpien syyslomasuosikkien listalle on tuore ilmiö.

– Pari viime vuotta suomalaisten haetuimmat syyslomakohteet ovat olleet lähinnä Euroopassa, mutta tänä vuonna listalla on muutamia kohteita kauempaakin, Krabbe kertoo.

Eikö taulukko näy? Katso listaus täältä!

Rooma ykkönen, Krakova nousija

Momondon listauksessa olivat mukana vain lentohaut, mutta kaupunkikohteet näkyvät myös varatuimpien matkojen listauksissa.

Matkatoimisto Tjäreborg kertoo tiedotteessaan, että syksyn varatuin matkakohde on Rooma. Heti perässä keikkuvat suosittu turistikohde Barcelona ja perinteinen kaupunkikohde Lontoo.

Rooma on Tjäreborgin suosituin kaupunkilomakohde tänä syksynä.

Rooma on Tjäreborgin suosituin kaupunkilomakohde tänä syksynä.

Varatuimpien matkakohteiden listalta löytyy myös yksi uusi nousija. Matkoja Puolan Krakovaan on varattu 13 prosenttia enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna, Tjäreborg kertoo.

Kaupunki houkuttelee matkailijoita upealla arkkitehtuurillaan ja mielenkiintoisilla nähtävyyksillään sekä kohtuullisella hintatasollaan. Krakovaa on myös kutsuttu yhdeksi Euroopan kauneimmista kaupungeista.

Tjäreborgin suosituimmat kaupunkilomat tänä syksynä:

1. Rooma

2. Barcelona

3. Lontoo

4. Budapest

5. Krakova

6. Pariisi

7. Nizza

8. Amsterdam

9. Riika

10. Berliini