Matkat

Kaikkien aikojen suurin Helsingissä vieraillut risteilyalus lipuu pian Jätkäsaareen – tällainen on 315-metrinen merten jätti

Julkaistu: , Päivitetty:

Risteilijät
315 metriä pitkä jätti saapuu maanantaina Helsinkiin.
Kaikkien aikojen suurin Helsingissä vieraillut risteilyalus rantautuu maanantaiaamuna Melkin laituriin, Jätkäsaareen. Tätä ennen suurin meillä vieraillut alus on Norwegian-varustamon Norwegian Breakaway.

Lue myös: Kuvat: Suurin koskaan Helsingissä käynyt risteilyalus kiinnittyi Jätkäsaareen

MSC Cruises -varustamon MSC Meraviglialla on pituutta huikeat 315 metriä. Maailman suurimpien risteilyalusten listalla se komeilee vitossijalla.

Laivan kokoa kuvaillaan usein brottorekisteritonneilla. MSC Meraviglia on suuruudeltaan 167 600 bruttorekisteritonnia ja sillä on tilaa noin 4500 matkustajalle.


Kyseessä on suurin eurooppalaisen varustamon koskaan rakentamista laivoista. Se on rakennettu Saint-Nazairen telakalla Ranskassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Risteilyalus valmistui vuonna 2017.

Vesiliukumäkiä ja oma poreamme

Laiva on kuin jättikokoinen viihdekeskus.

Alukselta löytyy muun muassa suuri teatteri, kolmen kannen korkuinen promenadi-kansi ostoskatuineen ja vesipuisto, jossa on neljä vesiliukumäkeä.

Hyttejä laivalla on 2250, joista hulppeimmissa on useampia huoneita. Sviittimatkustajien apuna on oma hyttiemäntä.


Risteilyalus saapuu portofhelsinki.fi-sivuston mukaan Helsinkiin maanantaina aamulla seitsemältä ja se jatkaa matkaa Hampuriin kello kahdelta iltapäivällä.

Atte ja Jenni vierailivat maailman suurimmalla

MSC Meraviglia on todellinen jätti, mutta se ei aivan vedä vertoja maailman suurimmalle risteilyalukselle, Symphony of the Seasille.


Laivalla vierailleet, 200 päivää maailman merillä risteilleet helsinkiläiset Atte ja Jenni kuvailivat taannoin Ilta-Sanomille, että aluksen kokoa voi verrata neljään Silja Serenadeen. Risteilijältä löytyy oikeastaan mitä vain: kymmeniä ravintoloita, jääareena, köysirata ja jopa surffaussimulaattori.


Maailman toiseksi suurin risteilyalus on jättimäinen Harmony of the Seas.

Ilta-Sanomien toimittaja Lauri Lähteenmäki vieraili aluksen neitsytmatkalla vuonna 2016. Laivan koon pystyy jotenkin kuvittelemaan toimittajan kuvausta ajattelemalla.

Pelkästään kävely hytistä uima-altaalle kesti 15 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt