Matkat

Nämä kaikki asiat voit saada lentokentältä täysin ilmaiseksi

Julkaistu:

Lentoasema
Älä tylsisty lentokentän odotustilassa. Lentoasemilla on yllättävän monta asiaa, joita voi tehdä täysin ilmaiseksi.
Mitäpä sitä peittelemään. Tuntuu todella hyvältä saada jotakin ilmaiseksi.

Sen todistavat ämpäriuutiset vuosien varrelta. Vuonna 2014 Ilta-Sanomat uutisoi sadoista ihmisistä, jotka jonottivat ilmaisia ämpäreitä Pirkkalassa.

Pari vuotta myöhemmin sama tapahtui Oulussa. Tokmannin jakamat ilmaiset ämpärit saivat ihmiset sankoin joukoin liikkeelle jo ennen kello kahdeksaa ja liikkeen avaamista.

Harvempi kuitenkaan tietää, että myös lentoasemilta voi saada asioita ilmaiseksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaiken lisäksi kyse ei ole pelkistä ilmaisista ämpäreistä, vaan asioista tai esineistä, joista on totuttu maksamaan.

9 asiaa, jotka voit saada lentoasemalta ilmaiseksi:

Ilmainen kirja

Tallinnan lentoasema ei ole suuren suuri, mutta vaikuttaa avokätiseltä paikalta. Siellä sijaitsee kirjasto, josta voi napata kirjan mukaan matkansa ajaksi. Palauttaa sen voi palatessaan matkaltaan.


Kirjasto toimii luottamuksen pohjalta. ”Jos et onnistunut lukemaan kirjaa loppuun sinä aikana, voit viedä sen kotiisi ja palauttaa joskus myöhemmin”, Visit Estonia -sivusto kertoo.

Ilmainen puhelin

Jäikö kännykkä kotiin?

Älä huoli, monelta lentoasemalta löytyy vielä vanhanajan puhelinkoppeja, joista voi soittaa kotiin – ja kaiken lisäksi vielä ilmaiseksi. Vain yksi sääntö on: puheluiden keston tulee olla viisi minuuttia tai vähemmän, jotta mahdollisimman monet pääsevät käyttämään puhelinta.

Travel.com-sivusto kertoo, että ilmaisia puhelimia löytyy muun muassa Denverin kansainväliseltä lentoasemalta, Washington- Dullesin kansainväliseltä lentoasemalta ja Ronald Reaganin kansalliselta lentoasemalta Virginiasta.

Ilmaiseksi elokuviin

Oletko yksi heistä epäonnisista, jotka joutuvat odottamaan seuraavan lentonsa lähtöä yli kolme tuntia? Ajan tappaminen paikassa, josta et saa poistua, on tunnetusti inhottavaa.

Portlandin kansainvälisellä lentoasemalla, San Franciscon kansainvälisellä lentoasemalla ja Minneapolis-Saint Paulin kansainvälisellä lentoasemalla ongelma on ratkaistu elokuvateatterilla.

Täyspitkät hittielokuvat ovat katsottavissa ilmaiseksi.

Ilmainen jooga

Lentomatkailu ei tee keholle hyvää. Liikkumattomuus voi koitua ongelmaksi etenkin pitkillä, vaihdollisilla lentomatkoilla.


Hippikaupungin maineen saavuttanut San Francisco on ratkaissut ongelman rakentamalla lentokentälle ilmaisen joogahuoneen, jota saa käyttää maksutta. San Franciscon kansainvälisen lentoaseman joogahuone löytyy terminaali kakkosesta.

Ilmainen kuntosali

Eikö jooga nappaa? San Franciscon kansainvälisellä lentoasemalla voi myös käydä kuntosalilla ilmaiseksi.

Joillakin lentoasemilla idea on viety tätäkin pidemmälle.

Niistä löytyy juoksuradat kunnon spurtteja varten.

Turistikierros

Turistilaumat oppaineen ovat tuttu näky suosittujen kaupunkien kaduilla. Mutta harva tietää, että turistikierrokselle voi lähteä myös lentoasemalla.

Kaikilla kentillä ilmaista lentoasemakierrosta ei toki järjestetä, mutta mahdollisuutta kannattaa kysyä rohkeasti.

Yksi kehutuimmista lentoasemakierroksista järjestetään San Diegon kansainvälisellä lentoasemalla.

Terminals to Tarmac Tours kulkee eri terminaalien poikki aina kiitotien laitaan sakka ja julkista taidetta katsomaan. Hyvät kengät ovat tarpeen, sillä kierros kestää kaksi tuntia.

Henkilökohtainen shoppailija

Tarvitsetko matkallesi parempaa päällepantavaa?

Etsi Lontoossa käsiisi henkilökohtainen avustaja, joka auttaa sinua shoppailussa, ja vieläpä ilmaiseksi.

Shoppailussa auttavat henkilöt tavoitat loungesta, jossa on tietenkin tarjolla myös ilmaista samppanjaa.

Ilmainen kengänkiillotus

Muistatko yhä ajat, jolloin lentomatkaa varten pukeuduttiin parhaimpiin?


Jäänne tästä ajanjaksosta on ilmainen kengänkiillotuspalvelu, jota tarjotaan muun muassa Los Angelesin kansainvälisellä lentoasemalla sekä Denverin ja Kansas Cityn kansainvälisillä lentoasemilla.

Ilmainen vesi

Ilmainen vesi tuntuu suomalaiselle itsestäänselvyydeltä, mutta lentoasemalla lotrailu ei aina niin vain onnistukaan.

Jopa Helsinki-Vantaalla jouduttiin muutama vuosi sitten ongelman eteen, kun matkustajat valittivat, ettei vesipulloa voi täyttää muuta kuin lämpimällä vedellä lähtöporttialueella. Kritiikin mukaan tällä haluttiin ohjata matkustajat ostoksille kahvilaan, jossa vesipullosta saa maksaa sievoisen summan. Nykyään Helsinki-Vantaalla voi täyttää vesipullonsa myös kylmällä vedellä.

Ilmaisia kylmän veden vesipisteitä löytyy myös San Franciscon, Chicagon ja Atlantan lentoasemilta, thetravel.com kertoo.

Lähteet: thetravel.com, Travel + Leisure, Visitestonia.com

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt