Matkat

5 majesteettista saarta Euroopassa, joista useimmat eivät tiedä vielä mitään

Julkaistu:

Matkat
Euroopassa on yhä matkailusalaisuuksia!
Vieläkö on olemassa matkailuparatiiseja, joista suuri yleisö ei tiedä mitään? Jos Euroopasta puhutaan, monet paikat on koluttu niin moneen otteeseen, ettei salaisuuksia juuri ole jäljellä.

Huffington Post -lehti uskaltaa kuitenkin väittää, että tällaisia kohteita on olemassa. Lehti esittelee artikkelissaan majesteettisen upeita saaria, joita useimmat eivät tunne.

Oletko kuullut näistä?

1. Ponza, Italia

Älä anna Ponzan saaren edustalla lilluvien megajahtien hämätä.


Ilmapiiri Rooman lähistöllä sijaitsevalla Ponzan saarella on rento ja teeskentelemätön. Turkoosit vedet, salaiset luolat ja paikalliset meren antimet tekevät tästä entisestä vankilasaaresta todellinen matkailuhelmen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

2. Grinda, Ruotsi

Oletko kuullut Grindasta?


Syytä olisi, sillä saari on paitsi kaunis, myös todellinen lähikohde. Tukholman saaristossa sijaitseva kaunotar sijaitsee 1,5 tunnin lauttamatkan päässä Tukholmasta.

Vastassa on todellinen luonnonrauha: autoilta on pääsy kielletty, mutta hiekkarantoja, kävelypolkuja ja rustiikkista charmia riittää.

3. Hydra, Kreikka

Autoja tai edes skoottereita ei kaivata myöskään tälle uinuvalle Kreikan saarelle.


Ateenan liepeillä sijaitsevalla Hydran saarella saa totutella siihen, että matkatavarat siirretään paikasta paikkaan aasikyydillä.

Hydran mukulakivikatuihin, valkopintaisiin taloihin ja omalaatuisiin kahviloihin ja ravintoloihin rakastui aikoinaan myös edesmennyt runoilija-muusikko Leonard Cohen, joka osti sieltä talon 60-luvulla. Ei ihmekään, että paikalla on pikkaisen boheemi maine.

4. Texel, Hollanti

Kyllä vain, Hollannillakin on omat pikku saarensa.

Texel sijaitsee Amsterdamin pohjoispuolella ja on kuuluisa kauniista luonnostaan ja linnuistaan, jotka saapuvat saarelle pesimään.


Yksi kolmasosa saaresta on luonnonsuojelualuetta.

Matkailijat voivat tutustua paikkaan polkupyöräilemällä poluilla, jotka kulkevat saaren kylien, tulppaanipeltojen ja kuuluisan majakan ohi. Rankan päivän voi päättää nauttimalla paikallisen panimon olutta.

5. Belle-île-en-mer, Ranska

Kaipaatko lomaltasi surffausta ja liki koskemattomia rantoja? Lähde Ranskaan, Belle-île-en-merin saarelle. Se tunnetaan myös pastellinvärisistä rakennuksistaan ja suun sulattavan hyvästä kalaruoastaan.


Ei ihmekään, että juuri tämä saari on inspiroinut taiteilija Claude Monetia töissään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt