Matkat

Kirjoita nämä tiedot matkalaukkusi nimilappuun – mutta jätä 2 asiaa pois

Julkaistu:

Matkat
Tiesitkö, että matkalaukkuun ei kannata kirjoittaa mitä tahansa?
Matkalaukkurumba lentokentällä kuuluu koko matkan turhauttavimpiin hetkiin.

Pahimmillaan olet se epäonninen, jonka matkalaukku ei saavu lainkaan määränpäähän.

Onneksi laukun totaalinen katoaminen on melko harvinaista.

Tuoreen tutkimuksen mukaan peräti 97 prosenttia kadonneista laukuista löytyy kahden päivän sisällä, Los Angeles Times kertoo.

Lue lisää: Näin luet matkalaukun tunnistetarraa – paljastaa ”tasosi” matkustajana


Jos haluat varmistaa omilla toimillasi, että saat varmasti matkalaukkusi takaisin, seuraavat matkailujulkaisu Travel + Leisuren vinkkaamat toimet voivat auttaa.
 1. Kiinnitä matkalaukkuusi infolappu.
 2. Kirjoita siihen nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi.
 3. Osoitteen kirjoittaminen infolappuun jakaa mielipiteitä: yhden näkemyksen mukaan osoite voi vääriin käsiin joutuessaan lisätä murtovarkauden riskiä. Kirjoita sen sijaan infolappuun matkakohteesi hotellin nimi. Jos pelkäät, että laukkusi katoaa paluumatkasi aikana, kirjoita lappuun kotiosoitteesi sijaan työpaikkasi osoite.
 4. Kun matkustat ulkomaille, vältä infolappua tai lippua, joka kertoo, mistä maasta olet kotoisin. USA Today -sivusto tarkentaa, että joillakin henkilöillä voi olla katkeruutta esimerkiksi amerikkalaismatkustajia kohtaan.
 5. Hanki infolappuun päällinen, jotta tietosi eivät ole kaikkien välittömästi nähtävillä.
 6. Kirjoita ennen matkaa luonnos sähköpostiisi, johon kirjaat yhteystietosi ja matkalaukkusi mitat. Lisää kuva matkalaukustasi. Jos laukkusi katoaa, voit välittää sähköpostin lentoyhtiölle.
 7. Tulevaisuudessa digitaaliset matkalaukkutarrat ratkaisevat ongelman. Kadonneen matkalaukun jäljille pääsee siis sovelluksen avulla. Jo nyt elektronisia tunnistetarroja on käytössä parilla valmistajalla.
Lisätty tieto USA Today -sivuston tiedosta 27.8. klo 17.03.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt