5 vinkkiä Kuala Lumpuriin – mukavampi kuin Bangkok ja halvempi kuin Singapore

Malesian pääkaupunki Kuala Lumpur on monipuolinen, edullinen ja takuulämmin kaupunkimatkakohde. Siellä viihtyy hipsterikin.

Ydinkeskusta on komeimmillaan iltavaloissa. Kaksoistornien juurella on ostoskeskus ja sen edessä puistoalue.

26.8.2018 18:15

Jos Kaakkois-Aasia ei ole vielä kovin tuttu, Malesian pääkaupunki Kuala Lumpur on hyvä paikka aloittaa. Se on inhimillisen kokoinen metropoli; paljon rauhallisempi, siistimpi ja miellyttävämpi kuin vaikkapa Bangkok. Se on huomattavasti halvempi kuin Singapore. Ja siellä pärjää hyvin englannilla.

Tässä viisi vinkkiä, miten trooppisesta Kuala Lumpurista voi nauttia.

1. Näe Batu Caves

Kiinalaisia temppeleitä, hindupyhättöjä ja moskeijoita – monikulttuurisesta Kuala Lumpurista löytyy niitä kaikkia, mutta yksi kohde on reilusti muita kiinnostavampi: Batu Caves -luolakompleksi hindutemppeleineen on kaupungin hienoin nähtävyys.

Batu Caves -luolat sijaitsevat reilut kymmenen kilometriä keskustasta. Perille pääsee taksilla tai KTM-paikallisjunalla. Luoliin johtavien portaiden juurella seisoo Lord Muruga -patsas.

Kaksi valtavaa apinoiden asuttamaa temppeliluolaa lymyävät korkealla kalliorinteessä. Niihin on kivuttava 272 porrasta.

Pääluolien lisäksi on muutakin tutkittavaa. Hämärässä Dark Cave -luolastossa etsiskellään luolan asukkeja, kuten lepakoita ja erikoisia hyönteisiä. Cave Villa ja Rakayana Cave -luolat on koristeltu värivaloilla ja hindupatsailla.

2. Shoppaile mitä tahansa

Kuala Lumpur on monien muiden aasialaismetropolien tapaan ostoskeskusten paratiisi. Niistä löytyy mitä tahansa. Ydinkeskustan hienoimmat ja hintavimmat ostoskeskukset ovat Suria KLCC ja valtava Pavilion, joita yhdistää teiden yläpuolelle tehty ilmastoitu kävelytunneli. Low Yat Plaza on erikoistunut kännyköihin, tietokoneisiin, kameroihin ja muuhun pienelektroniikkaan.

Toisenlaisen shoppailukokemuksen tarjoaa värikäs Chinatown. Hektisellä Petaling Street Market -markkinakadulla myydään piraatti- ja muuta halpatavaraa. Laadukkaampia matkamuistoja, käsitöitä ja taidetta saa pienen kävelymatkan päässä olevasta Central Market -hallista.

3. Koe pala vihreää

Kuala Lumpur on vehreä kaupunki, vaikka keskustassa se välillä unohtuu. Ydinkeskustan tuntumassakin pääsee silti suojeltuun sademetsään. Aluetta kutsutaan KL Forest Eco Parkiksi, ja vaikka se on metsäksi pikkuruinen, siellä unohtaa hetkeksi olevansa metropolin ytimessä. Helppokulkuiset kävelyreitit ja riippusillat vievät keskelle vehmasta luontoa, joka on täynnä siritystä ja surinaa. Apinoita näkee usein.

KL Eco Forest Parkissa pääsee sademetsämiljööseen keskellä metropolia.

Kaunein, vehmain ja viihtyisin puisto on suuri Lake Gardens. Alueella sijaitsevat myös lintu- ja perhospuistot, joiden verkkokatosten alla lentelevät värikkäät ja eksoottiset siivekkäät.

4. Syö hyvin ja huokeasti

Aasian maiden ja Lähi-Idän keittiöt ovat Kuala Lumpurissa parhaiten hallussa. Kostean kuumassa ilmastossa on iso houkutus jämähtää tehokkaasti ilmastoituihin ostoskeskuksiin, mutta isompi elämys on syödä katukeittiöissä: iltaisin heräävä Jalan Alor -katu on hyvä ja suosittu. Annoksen satay -kana- ja lihavartaita saa muutamalla eurolla.

Hipsterit menevät sen sijaan Chinatowniin. Siellä on rähjäisestä yleisilmeestään huolimatta rennon trendikkäitä kahviloita, ravintoloita, baareja ja niiden yhdistelmiä.

Kaakkoisaasialaista ruokaa länsimaisella twistillä tarjoaa esimerkiksi LOKL Coffee Co ja kuvauksellinen Merchant’s Lane. Harkitun pelkistetystä Chocha Foodstoresta saa pikantteja aasialaisruokia. Ruokailu on huokeaa: pääruon saa paikasta riippumatta noin 4–7 eurolla.

5. Ihaile öistä panoraamaa

Kuala Lumpur on komeimmillaan iltavaloissa, ydinkeskustassa. Panoraamaa kannattaa ihailla baarista. Yksi mukavimmista on 34-kerroksisen tornitalon katolla, ulkoilmassa sijaitseva Heli Lounge Bar. Kattotasanne on päivällä helikopterin laskeutumisalusta, mutta illalla rento baari, jonne suunnataan auringonlaskun aikaan. Mojito tai daiquiri maksaa 6,5 €.

Sadesään vaihtoehto on tyylikäs Marini’s on 57. Pilvenpiirtäjän 57. kerroksesta näkyvät ihan vieressä kohoavat Petronasin kaksoistornit. Lasin kuohuviiniä tai cocktailin saa vähän alle 8 eurolla.

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Mira Jalomies antaa matkailuun liittyviä sisäpiirin vinkkejä.

Mira Jalomies on yli 80 maassa reissannut matkatoimittaja ja -kirjoittaja, joka pitää Exploras -matkailusivustoa ja -blogia. Hän matkailee työkseen, ilokseen ja elämäntavakseen, ja viihtyy niin rannalla, kaupungissa kuin viidakossakin. Useimmiten hän reissaa miehensä ja kahden lapsensa kanssa.

Miran koti on tällä hetkellä Malesiassa, mutta se on ollut myös Brasiliassa ja 13 vuotta Espanjassa.

Mira kannustaa ihmisiä matkailemaan enemmän ja rohkeammin. Siksi palstalla annetaan matkusteluun liittyviä kohde- ja hyötyvinkkejä, riemukkaita kulttuurieroja unohtamatta.

Info

  • Kuala Lumpur on ympärivuotinen matkakohde. Ilmasto on trooppinen ja päivälämpötila aina hieman yli 30 astetta, kesällä on kuivinta. Sateet tulevat yleensä rankkoina kuuroina.

  • Julkinen liikenne toimii heikosti, mutta taksit ovat halpoja. Malesiassa ei ole Uberiä, mutta vastaava Grab on hyvä. Keskustassa voi kävellä.

  • Vaikka Malesia on voittopuolisesti muslimimaa, Kuala Lumpur on hyvin monikulttuurinen, kansainvälinen, rento ja suvaitsevainen paikka. Pukeutuminen on vapaata. Moskeijoihin tarvittavan kaavun ja huivin saa lainaksi.

  • Suomesta ei ole suoria lentoja, mutta Kuala Lumpuriin pääsee esimerkiksi Bangkokin tai Singaporen kautta.

Kahviloiden, ravintoloiden ja baarien osoitteet:

  • LOKL Coffee Co, Jalan Tun H S Lee 30, www.loklcoffee.com

  • Merchant’s Lane, Jalan Petaling 150

  • Chocha Foodstore, Jalan Petaling 156

  • Heli Lounge Bar, Menara KH -rakennus, Jalan Sultan Ismail

  • Marini’s on 57, Menara 3 Petronas -rakennus, www.marinis57.com

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?