Maailman nopein, korkein ja kertakaikkisesti kamalin syöksyvuoristorata avataan Kanadassa - Matkat - Ilta-Sanomat

Maailman nopein, korkein ja kertakaikkisesti kamalin syöksyvuoristorata avataan Kanadassa

Kanadaan avataan maailman pisin syöksyvuoristorata.

Julkaistu: 17.8.2018 17:49

Rakastatko vauhtia ja vaarallisia tilanteita? Varaa siinä tapauksessa matka Torontoon. Kaupungin lähettyvillä sijaitsevaan Canada´s Wonderland -huvipuistoon ollaan nimittäin avaamassa maailman pisintä, nopeinta ja korkeinta syöksyvuoristorataa.

Pisin, nopein ja korkein syöksyvuoristorata on nimeltään Yukon Striker ja sen strategiset mitat ovat seuraavat: radan pituus on yli kilometrin, korkeimmalla pudotuksella on mittaa 75 metriä ja tuntivauhti kiihtyy parhaimmillaan 130 kilometriin tunnissa.

Kyseessä on Kanadan ensimmäinen niin sanottu syöksyvuoristorata, eli vuoristorata, joka kyyditsee matkustajia lähes 90 asteen pystysuorassa kulmassa.

Yukon Striker avataan ensi vuonna.

Syöksyvuoristoradan kyydissä saa kokea monia järisyttävän jännittäviä tilanteita.

Ennen pystysuoraa pudotusta matkustajat joutuvat pidättämään henkeään, sillä vaunu pysähtyy korkeuksiin ja pudottaa pienen odottelun jälkeen matkustajat 75 metriä alaspäin. Pudotus on 75 metriä pitkä, sillä lisää pituutta matkalle saadaan, kun vaunu syöksyy maanalaiseen tunneliin ja palaa sitten takaisin maan pinnalle.

Jännittävyyttä lisää se, ettei vaunuissa ole lattiaa, vaan jalat roikkuvat vapaana ilmassa.

Ohiossa kilpailija

Kanadan syöksyvuoristorata ei toki ole ainoa hurjapäiden suosikki.

Maailman tiettävästi pisin vuoristorata sijaitsee New Jerseyssä. Kingda Ka -vuoristorata kohoaa peräti 139 metrin korkeuteen.

Yksi hurjimmista ja pisimmistä syöksyvuoristoradoista on sen sijaan tämä Ilta-Sanomienkin esittelemä Valravn-vuoristorata, joka sijaitsee Cedar Pointin huvipuistossa Ohiossa .

Vuoristorata kipuaa 68 metrin korkeuteen, saavuttaen nopeimmillaan 121 km/h huippunopeuden. Pituutta radalla on 1041 metriä.

Pohjois-Amerikan suosituin huvipuisto

Canada´s Wonderland -huvipuistoon ensi vuonna avattava syöksyvuoristorata on maan ensimmäinen syöksyvuoristorata.

Vuoristoradan teemaksi on valittu 1800-luvun lopun kultakuume-teema, Klondiken kultaryntäyksen kunniaksi. Kultakuume koettiin Kanadan Yukonin erämaassa vuosina 1986-1898.

Canada´s Wonderland -huvipuisto sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Torontosta.

Kyseessä on Pohjois-Amerikan suosituin huvipuisto. Viime vuonna huvipuistossa kävi 3,5 miljoonaa asiakasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?