Matkat

10 ikimuistoista matkaa, jotka pitäisi kokea edes kerran elämässä

Julkaistu:

Maailman upeimmat kohteet
Maailman johtavat matkailualan ammattilaiset valitsivat matkan ylitse muiden. Listan ykkönen tunnetaan huikeista luontokokemuksista.
Melkein kaikilla on mielessä kaikkien aikojen matka, reissu ylitse muiden, jonka haluaisi toteuttaa kerran elämässään.

Nyt nämä ikimuistoiset reissut on laitettu järjestykseen.

Nettimatkatoimisto Flightnetwork kysyi 500 matkatoimittajalta, -bloggaajalta ja -kirjoittajalta, mikä olisi heidän mielestään matka, joka tulisi kokea edes kerran elämässä.

The World´s Best Journeys 2018 listalle on valittu 50 ikimuistoista reissua. Esittelemme niistä 10. Koko listauksen voit nähdä täältä!
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

10 matkaa, jotka olisi onni kokea edes kerran elämässä:

1. Etelämanner

Matkailualan ekspertit valitsivat Etelämantereen reissuksi ylitse muiden.


Ilta-Sanomien jututtama suomalainen matkabloggaaja Anna-Katri Räihä kuvaili sitä viime vuonna näin.

”Koskematon valkoinen erämaa oli valtavan kokoinen ja upeampi kuin osasin kuvitellakaan. Vaikuttavien jäävuorimaisemien lisäksi Etelämantereen eläimistö hurmasi: pikkupingviinejä oli joka puolella ja valtavia valaita pomppimassa laivan ympärillä. Kaiken kruunasi ihan mielettömän hyvin toteutettu risteily, jossa oli ammattimainen henkilökunta, hienot tutkimusaluksen puitteet sekä uudet, samanhenkiset matkaystävät.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

2. Galapagos-saaret

Listan kakkonen, Galapagos-saaret, tunnetaan myös ainutlaatuisesta luonnostaan. Saaren monet eläimet ovat kehittyneet eristyksissä, eivätkä ne ole tottuneet pelkäämään saalistajia.


Galapagos-saarille matkustavan kannataa pitää mielessä saarten herkkä luonto. Tyynessä valtameressä sijaitsevat saaret kuuluvat Unescon uhanalaisiin maailmanperintökohteisiin.

3. Trans-Siperian juna

Trans-Siperian junamatkan on tehnyt muun muassa Madventuresista tuttu Riku Rantala.

Rantalan oma suosikki matkan varrelta on Ulan-Uden kaupunki Baikaljärven kupeessa.

”Kaupungista löydät myös Siperian huvittavimman yökerhon. Joukko vahvasti humaltuneita, toppa-asuihin pukeutuneita nuoria burjaattinaisia ja -miehiä hytkyy Coco Jambon tapaisten ysärihittien, uuden gangstaräpin, venäläisten iskelmien ja burjatialaisen kansanmusiikin tahtiin diskovaloin varustetulla tanssilattialla, joka sijaitsee keskellä kiinalaista (!) ruokaravintolaa”, Rantala kuvailee.

Lue lisää: Tämä on maailman toiseksi suurin kaupunki, johon ei pääse teitse: ”Kellot siirretään 21 tuntia taaksepäin”

4. Machu Picchun vaellus


Machu Picchu on päässyt myös Ilta-Sanomien matkatoimittaja Mira Jalomiehen ”kerran elämässä” -listalle.

”Maisema 2 400 metrin korkeudella, keskellä vihreitä Andeja on paljon mahtipontisempi ja värisyttävämpi kuin yhdessäkään kuvassa tai kuvitelmassa”, Jalomies kertoo.

Lue lisää: Matkatoimittajan tärpit: Näissä 5 kohteessa on käytävä kerran elämässä

5. Pacific Coast Highway – autolla Amerikan rannikkoa

Amerikan rannikon Pacific Coast Highway on juontaja Jussi Heikelän suuri haave.

– Minulla on ollut pitkäaikainen unelma, että haluan ajaa Pacific Coast Highwayn, joka menee San Franciscosta Los Angelesiin, Heikelä kertoi Ilta-Sanomille vuosi sitten.

6. Islannin kierros 1-tietä Pitkin

Islanti on näppärä matkailumaa. Saaren voi kiertää 1-tietä pitkin.


Se kiemurtelee rannikolla, joten maisemat ovat taatut. Ajettavaa kertyy 1 300 kilometriä.

7. Risteily Alaskaan

Henkeäsalpaavan kauniita maisemia on tarjolla myös Alaskassa. Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Rita Tainola kävi Alaskan risteilyllä vuonna 2014. Hän kuvailee paikkaa näin:

”Valaita oli vaikka kuinka, upeita merikotkia liiteli satamien lähistöillä, pyöriäiset seurasivat laivaa ja kiinnitin huomioni myös suuriin jäälohkareisiin, jotka lilluivat sinisessä vedessä omassa ylhäisessä rauhassaan.”

Lue lisää: Luksusristeily Alaskassa - oma hovimestari ympäri vuorokauden

8. Santiago de Compostela -vaellus

Santiago de Compostela on maailman tunnetuin pyhiinvaellusreitti. Portugalissa asuva kirjoittaja Anu Patrakka kuvaa kokemusta seuraavasti.

”Oman hengityksen kuuntelua, sydämen ja voinnin tarkkailua. Maisemat vaihtuvat ja keskustelut kiertyvät pian elämäntarinoiksi, unien ja kokemusten käsikirjoiksi. Mieleen nousevat niin elämän ihanat kokemukset kuin vaikeat muistot. Tätä kaikkea on aikaa ja lupa käsitellä”.

Lue lisää: Tällaista on Santiago de Compostelan pyhiinvaellusretki – moni lähtee matkaan kohdatakseen itsensä ja löytääkseen henkiset vahvuutensa

9. Purjehdusreissu Kreikan saaristoon

Purjehdussäät ovat Suomessa mitä ovat, mutta taattua aurinkoa on onneksi tarjolla Kreikassa.


Matkatoimittaja Kelly Taylorin mukaan kokemus on niin upea, että ”saatat erehtyä luulemaan olevasi taivaasssa".

10. Autolla Dalmatian rannikolla, Krotia

Kroatiasta on tullut suomalaisten uusi suosikki, eikä ihme. Dalmatian rannikolla ajelu autolla kuuluu kokemuksiin, joka todella kannattaa kokea vähintään kerran elämässä.

Matkan voi aloittaa Dubrovnikista ja lopettaa Splitiin. Matkan varrella näet historiallisia kaupunkeja, upeita auringonlaskuja ja kristallinkirkasta vettä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt