Matkat

Tämä on Euroopan uusi, tuntemattomampi rantaparatiisi

Julkaistu:

Matkat
Kristallinkirkkaita vesiä, sympaattisia kalastajakyliä ja kiehtovaa historiaa. Matkailualan Oscar-palkinto menee paratiisille, joka ei ole kaikille tuttu.
Kaikki tietävät Espanjan Mallorcan, Välimeren luksuskohde Nizzan ja rantakallioistaan tunnetun Algarven Etelä-Portugalissa.

Peloponnesos ei sen sijaan kuulosta kaikkien korvaan tutulta.


Etelä-Kreikan helmeen olisi viimeistään nyt syytä tutustua, sillä se on valittu matkailualan Oscar-gaalassa pidetyssä World Travel Awardseissa Euroopan johtavaksi rantakohteeksi.

Parhaaksi rantakohteeksi sen valitsivat matkailijat ja matkailualan ammattilaiset yhdessä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kyseessä on toinen kerta lyhyen ajan sisällä, kun Peloponnesos saa suistutusta.

Vuonna 2016 matkailuraamattu Lonely Planet valitsi sen yhdeksi Euroopan must-kohteista.

Historian ystävän kohde

Tosiasiassa Peloponnesos on saaren kaltainen niemimaa, jota ei voi kuvailla parilla lauseella.

Pelkästään alueen sää vaihtelee alueittain. Itäosassa on kuivaa, länsiosassa sateisempaa ja keskiosan vuoristoalueilla on viileämpää, talvella jopa kylmä.


Peloponnesokselle matkustetaan usein muinaisten nähtävyyksien perässä, sillä alueen sanotaan olevan Kreikan kohteista kaikkein historiallisin.


Asutusta siellä on ollut jo paleoliittisella kaudella. Vanhimpia merkkejä asutuksesta on ennen ajanlaskua asutettu Fránchthin luola. Paikka sijaitsee Koiládan ja Paralía Foúrnonin kylien lähellä.


Kuuluisimpia Peloponnesosin kohteista ovat kuitenkin Korintin kanava ja maakunnan luoteisosassa sijaitseva Olympia, jossa järjestettiin aikoinaan ensimmäiset olympiakisat sekä Spartan kaupunkivaltio, jonka tilalla sijaitsee nykyään Spártin kaupunki.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lukuisia rantakohteita

Peloponnesos sopii myös auringonpalvojille, sillä alueella on lukuisia rantakohteita, esimerkiksi entinen kalastajakylä Toló ja lähellä sijaitseva Napflio. Methónin viehättävässä kylässä voi yhdistää rantalomailun historiallisiin nähtävyyksiin, kuten vierailuun paikallisessa linnassa.

Peloponnesosin viehätys perustuu alueen autenttiseen tunnelmaan. Vanhojen oliivipuiden, turkoosin veden ja historiallisten nähtävyyksien katveessa voi elää todellista luksuselämää.

Osittaiset lähteet: kreikka.matkalippu.info, Lonely Planet, Ancient History Encyclopedia

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt