Kokkolassa sijaitsee maailman ainoa vedenalainen sauna – sijaitsee kolmen metrin syvyydessä

Tiesitkö, että maailman ainoa vedenalainen sauna sijaitsee Kokkolassa? Kurikassa sijaitsee puolestaan lentokoneeseen tehty sauna.

10.7.2018 10:43

Suomi on saunahullua kansaa! Se tulee viimeistään todistetuksi tämän viikon Haapasalon Suomi -jaksossa, jossa tutustutaan Etelä- ja Keski-Pohjanmaahan.

Jaksossa nähdään mitä eriskummallisempia saunoja.

Kurikkalaisen talon pihamaalla sijaitseva sauna herättää takuulla ihmetystä ohikulkijoissa, sillä se on rakennettu Cessna-lentokoneen sisälle. Saunan kiuas sijaitsee paikalla, jossa on aiemmin sijainnut lentokoneen moottori.

Sama Cessna on ollut simulaattorikoneena tiedekeskus Heurekassa ja sieltä se päätyi Pohjanmaalle. Lentoon kone ei enää lähde, mutta monet muut toiminnot ovat vielä tallella. Propelli pyörii, peräsimet ja ohjaimet toimivat. Ainoastaan moottori on karsittu pois ja korvattu kiukaalla.

Saunan lämpötilaa voi seurata lentokoneen omasta, alkuperäisestä mittarista. Löylyä voi heittää kojelaudan nupista vetämällä.

Maailman ainoa vedenalainen sauna

Lisäksi jaksossa vieraillaan akvaariosaunassa, puhelinkoppisaunassa ja puimurin sisälle rakennetussa saunassa.

Kokkolassa Haapasalo vierailee maailman ainoassa vedenalaisessa saunassa.

Yrittäjäveljekset Jari ja Ari ovat yhteistuumin rakentaneet saunan valtavan muoviputken sisään. Saunasta löytyy kaksi laudetta ja puukiuas.

Koko rakennelman pohja on noin kolmen metrin syvyydessä ja painaa yhteensä 6 000 kiloa. Sauna kelluu trailerin päällä, eli sitä voi helposti liikutella järvessä. Jos saunan haluaa laskea syvemmälle, voi päästää ilmaa renkaiden venttiileistä.

Katso artikkelin yllä olevalta videolta lisää vedenalaisesta saunasta ja alta pätkä lentokonesaunasta.

Nelonen ja Ilta-Sanomat ovat samaa Sanoma-konsernia.

 

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?