6 Euroopan kätkettyä helmeä, joista et ehkä ole koskaan edes kuullut

Jos etsit postikorttimaisemia, suuntaa jonnekin näistä Euroopan kätketyistä helmistä.

Etsitkö vaihtoehtoa turistikohteille? Lähellä Euroopan suosikkikohteita sijaitsee lukuisia kaupunkeja ja kohteita, jotka sopivat aitoa elämänmakua ja rauhaa rakastavalle.

European Best Destinations ja The Telegraph -sivustojen inspiroimana olemme listanneet muutamia kohteita, joista harva on kuullut. Tai vaikka olisi kuullut, ei ehkä ole näihin kohteisiin matkustanut.

Riquewihr, Ranska

Riquewihr, Ranska.

Ranskain koillisosassa sijaitsevaa Riquewihriä on kuvailtu yhdeksi maan kauneimmaksi paikaksi. Keskiaikainen kylä kuuluukin Ranskan kauneimmat kylät -järjestöön. Tämä paikka hellii viininystävää sekä vanhan ajan tunnelmasta nauttivaa matkustajaa.

Bogliasco, Italia

Bogliasco, Italia.

Italian Rivieraksi nimetty Bogliasco sopii rauhaa ja hiljaisuutta rakastavalle. Maan luoteisosassa, Liguarian hallinnollisella alueella sijaitsevassa kaupungissa on visititaly.com-sivuston mukaan vain vajaa 5000 asukasta. Bogliasco kuuluu Genovan kaupungin hallintoalueeseen, ja matkaa Genovaan on noin seitsemän kilometriä.

Undredal, Norja

Undredal, Norja.

Norjassa sijaitseva Undredal on loistava pakopaikka henkilölle, joka kaipaa rauhaa pohjoisilla leveysasteilla. Länsi-Norjassa sijaitsevassa pikkukylässä on asukkaita vain noin 100, mutta vuohia kylässä on sitäkin enemmän: arvioiden mukaan noin 500. World heritage park -sivuston mukaan kylässä voikin tutustua juustonvalmistukseen.

Zaandaam, Hollanti

Zaandaam, Hollanti.

15 minuutin junamatkan päässä Amsterdamista sijaitsevan Zaandaamin arkkitehtuuri kiehtoo. Monet rakennukset ovat kuin suoraan Liisa Ihmemaassa -kirjasta. Suurin nähtävyys ovat 1700–1800-luvuilla rakennetut Zaanse Schansin tuulimyllyt.

Assos, Kreikka

Assos, Kreikka.

Kefalonian saarella sijaitseva Assos on loistava matkakohde sellaiselle, joka kaipaa Välimeren lämpöä ja rantoja, mutta myös kohdetta, jota ei aivan vielä ole täyteen pakattu turisteista.

Durmitorin kansallispuisto, Montenegro

Ulkoilmaa ja retkeilyä rakastava saattaa halua rauhoittua Durmitorin kansallispuistossa Montenegrossa. Puisto sijaitsee suurten, jopa kahteen kilometriin ulottuvien vuorten keskellä. Se on UNESCON maailmanperintökohde ja yksi maan suosituimmista turistinähtävyyksistä.

Minkä vähemmän tunnetun helmen Suomesta tai maailmalta sinä haluaisit nostaa kartalle? Ilmianna alla kommenteissa!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?