Hätkähdyttävät kuvat keskeltä autiomaata: Kuvaaja löysi tuhansien lentokoneiden ja autojen hautausmaan - Matkat - Ilta-Sanomat

Hätkähdyttävät kuvat keskeltä autiomaata: Kuvaaja löysi tuhansien lentokoneiden ja autojen hautausmaan

Liikennevälineiden hautausmaalta löytyy tuhansia ja tuhansia autoja sekä koko joukko lentokoneita.

7.6.2018 12:56

Aivan kuten meidän ihmistenkin, myös liikennevälineiden aika on rajallinen.

Hautausmaalla on myös lukuisia lentokoneita, joiden käyttöikä on päättynyt.

Yhdysvalloista, Kalifornian osavaltiosta, löytyy liikennevälineiden hautausmaa. Se on sijoituspaikka autoille ja lukuisille lentokoneille, Caters News Agency kertoo.

Kentällä on pääosin Volkswagen ja Audi-merkkisiä autoja, joiden mallit ovat vuosilta 2009–2015. Caters News Agency ei kerro autojen alkuperää, mutta kyseessä ovat todennäköisesti samat Volkswagen-yhtymän takaisin hankkimat Volkswagenit ja Audit, joista Ilta-Sanomat uutisoi maaliskuussa.

Autojen takaisinosto liittyy taannoiseen dieselskandaaliin. Yhtiö ostaa takaisin päästöhuijausajoneuvoja, jotka eivät ole täyttäneet USA:n päästövaatimuksia.

Volkswagen on ostanut kaikkiaan noin 300 000 autoa takaisin. Niitä on siroteltu valtaville ”parkkipaikoille” ympäri Yhdysvaltoja.

Mitä autoille tapahtuu seuraavaksi, se jää nähtäväksi.

Matkustajakoneita Kaliforniassa sijaitsevalla hautausmaalla.

Kuviinsa ne ikuisti San Franciscossa asuva valokuvaaja Jassen Todorov. Mies kuvaa paikkaa samaan aikaan shokeeraavaksi ja vaikuttavaksi. Hiekkaa vasten piirtyvät värit ja kuviot kiehtovat visuaalista miestä.

– Ylhäältä päin paikka on todella epätodellisen näköinen, Todorov sanoo.

Kuvauskohde on Todoroville henkilökohtainen, sillä muusikkona ja valokuvaajana työskentelevällä miehellä on myös lentäjätausta. Palkittu valokuvaaja on erikoistunut ilmakuviin.

Hautausmaalla on tuhansia autoja.

Viime vuonna Todorov palkittiin ykkössijalla Tokion kansainvälisessä kuvakilpailussa. Voittokuva oli labyrinttimainen ilmakuva espanjalaiskaupunki Cádizista.

IS vieraili Arizonan konehautausmaalla

Kyseessä ei ole ainoa Yhdysvaltojen lentokonehautausmaa. Maailman suurin lentokoneiden hautausmaa sijaitsee sekin Yhdysvalloissa, Arizonassa.

Ilta-Sanomat vieraili paikassa maaliskuussa.

Paikan salaperäisyyttä lisäävät tarinat, joiden mukaan CIA olisi käyttänyt hautausmaata takavuosina salaisten operaatioidensa tukikohtana.

Kentältä on välillä ollut myös koneita, jotka ovat olleet mukana maailman historian merkittävissä käänteissä. Lue koko juttu täältä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?