Lentokentät ja lentoyhtiöt pisteytettiin – Finnairin ja Helsinki-Vantaan sijoitukset romahtivat - Matkat - Ilta-Sanomat

Lentokentät ja lentoyhtiöt pisteytettiin – Finnairin ja Helsinki-Vantaan sijoitukset romahtivat

Finnairin ja Helsinki-Vantaan sijoitukset romahtivat lentoyhtiö- ja lentokenttävertailussa.

Julkaistu: 7.6.2018 11:02

Sekä Finnairin että Helsinki-Vantaan sijoitukset toimialan katsauksessa laskivat.

Qatar Airways on maailman paras lentoyhtiö ja Dohassa sijaitseva Hamad International Airport maailman paras lentokenttä, ilmenee tuoreesta AirHelp Score -vertailusta.

Kyseessä on datapohjainen vertailu, jossa mitataan lentojen täsmällisyyttä ja palvelun laatua. Lentoyhtiöitä arvioidaan lisäksi sosiaalisen median asiakastyytyväisyyden ja korvausprosessin sujuvuuden perusteella.

Vertailun teettää vuosittain lentokorvausyhtiö AirHelp. AirHelp kertoo tiedotteessa, että Finnairin ja Helsinki-Vantaan sijoitukset vertailussa romahtivat.

WOW Air huonoin

Finnair sijoittui AirHelp Scoren lentoyhtiövertailussa sijalle 42. Vertailussa oli mukana 72 lentoyhtiötä.

Kyseessä on kolmas perättäinen mittausjakso, kun Finnairin sijoitus AirHelp Scoressa heikkenee. Vielä kaksi vuotta sitten kesällä Finnairin sijoitus vastaavassa vertailussa oli kymmenes. Saman vuoden syksynä se oli 27. Puolitoista vuotta sitten Finnair oli sijalla 30.

Finnair sijoittui AirHelp Scoren lentoyhtiövertailussa sijalle 42.

Parhaat arvosanat keräsivät Qatar Airways, Lufthansa ja Etihad Airways. Edellisen vertailun paras lentoyhtiö Singapore Airlines oli tällä kertaa neljäs. Hännänhuippuna oli islantilainen WOW Air. Seuraavaksi huonoimmille sijoituksille päätyivät Royal Jordanian Airlines, Pakistan International Airlines ja brittiläinen EasyJet.

Finnairin tulos vertailussa oli 7,37, kun parhaat arvosanat keränneellä Qatar Airwaysilla oli 9,08 pistettä.

Finnairin lennot lähtivät 70-prosenttisesti ajallaan, mutta korvausten maksamisesta lentoyhtiö sai vain 7,06 pistettä. Palvelun laadusta Finnair sai arvosanan 8.

Kuwaitin kansainvälinen lentokenttä huonoin

Lentokenttävertailussa oli mukana 141 kenttää. Maailman parhaaksi lentokentäksi rankattiin Qatarin Dohassa sijaitseva Hamad International Airport. Toiseksi sijoittui Ateenan kansainvälinen lentokenttä ja kolmanneksi Tokion Haneda.

Kehnoiten pärjäsi Kuwaitin kansainvälinen lentokenttä (5,40 pistettä) ja toiseksi huonoimman arvosanan sai London Stansted.

Helsinki-Vantaa sijoittui 141 lentokentän vertailussa jaetulle sijalle 25. Se pärjäsi erityisen hyvin palvelun laadussa, mutta tästä huolimatta se menetti asemiaan viime vuodesta, jolloin se arvioitiin maailman viidenneksi parhaaksi lentokentäksi. Tuolloin vertailussa oli noin kaksi kertaa vähemmän lentokenttiä kuin tänä vuonna.

Muissa arvioinneissa Helsinki-Vantaa on pärjännyt viime aikoina hyvin.

Muissa arvioinneissa Helsinki-Vantaa on pärjännyt viime aikoina hyvin.

Tammikuussa Helsinki-Vantaa äänestettiin Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoasemaksi 2018 SKYTRAX World Airport Awardseissa.

Viime vuonna nettimatkatoimisto Travellinkin tekemässä kyselyssä Helsinki-Vantaa valittiin maailman parhaaksi lentokentäksi. Kyselyyn osallistui 65 000 matkailijaa eri puolilta Eurooppaa.

Myös Finnairille on sadellut sijoituksia. Viime vuonna Finnair valittiin jo toisen kerran Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi TTG China Travel Awards -tapahtumassa. Vuonna 2016 Finnair valittiin Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi Skytrax World Airlines Awardseissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?