CNN listasi: Tässä ovat maailman lyhyimmät lentoreitit – Skotlannissa koneeseen on istahdettu vain 53 sekunniksi

Lyhyet lentoreitit saivat uuden tulokkaan Karibialla toukokuussa.

Lentokone laskeutuu Richmondiin Kanadaan.

Maailman pisimmät lentoreitit ovat 20-tuntisia ja Atlantti ylitettiin yhtäjaksoisella lennolla jo vuonna 1927. Maailman lyhyimmät lennot kestävät kuitenkin vain 10–15 minuuttia, kertoo yhdysvaltalainen uutiskanava CNN.

Toukokuussa 18. päivänä lanseerattiin yksi maailman lyhyimmistä lentoreiteistä Aruban saarelta Karibialta Venezuelan Punto Fijoon. Lentomatka on noin 82 kilometriä ja aika 15 minuuttia.

CNN:n listaa muita maailman lyhyimpiä lentoreittejä. Lyhin kaupallinen, kansainvälinen lentoreitti kulkee Sint Maartenin saarelta Karibian Alankomaista Anguillaan Britannian merentakaiselle alueelle. Vajaan 20 kilometrin lento kestää 10 minuuttia, ja se on äänestetty jopa maailman kauneimaksi lentoreitiksi.

Jalankulkijat pääsivät kulkemaan Gibraltarin kansainvälisen lentokentän kiitoradalle huhtikuussa.

Sint Maartenilta voi myös lentää 15 minuutissa Ranskan merentakaisen yhteisön Saint-Barthélemyn saarelle.

Myös Skotlannissa voi istahtaa hetkeksi koneeseen – kirjaimellisesti, sillä lento kestää jopa alle minuutin. Skotlannin pohjoisosassa Westrayn ja Papa Westrayn saarten välillä kolmen kilometrin lento on kestänyt lyhimmillään kestänyt 53 sekuntia.

Yhteyttä operoivan Loganairin päällikkö Andy Thornton kertoo CNN:lle, että lentoyhteyttä käyttävät esimerkiksi opettajat, koululaiset ja poliisit päivittäisissä matkoissaan.

Papuan saarella Indonesiassa Kegatan ja Apowon välillä on vain kaksi kilometriä, mutta välissä on jyrkkä, metsäinen laakso. Matka tiheän viidakon halki kestää ikuisuuden, lentäen hetken.

Lyhin mannertenvälinen, kaupallinen lento kulkee Marokon Tangerin ja Britannialle kuuluvan Gibraltarin välillä. Välimatkaa lennon alku- ja päätepisteellä on alle 70 kilometriä.

Kahden pääkaupungin välillä lyhin lentomatka taittuu Kinshasan ja Brazzavillen, eli Kongon demokraattisen tasavallan ja Kongon tasavallan välillä. Matkaa on 16 kilometriä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?