Tässä ovat Espanjan 10 suosituinta nähtävyyttä – kuinka monessa olet jo käynyt?

Kun listataan Espanjan viime vuoden suosituimmat museot ja muut maksulliset nähtävyydet, luettelo näyttää tältä.

Espanjan suosituinta nähtävyyttä, Barcelonan La Sagrada Famílian kirkkoa, voi ihailla myös nousemalla sen torniin.

1. Sagrada Família, Barcelona – 4,5 miljoonaa kävijää

Barcelonan ikoninen kirkko on mitä luultavimmin maailman vierailluin rakennustyömaa: viime vuonna siellä kävi keskimäärin yli 12 000 vierailijaa joka päivä. Gaudín suunnittelemaa, useita tyylejä yhdistelevää taiteellista kirkkoa on rakennettu vuodesta 1882. Sen arvioidaan valmistuvan noin kymmenen vuoden päästä.

2. Museo Reina Sofía, Madrid – 3,8 miljoonaa kävijää

Espanjan tärkeimmässä nykytaiteen museossa on teoksia varsinkin tunnetuilta espanjalaisilta nykytaiteilijoilta, kuten Picassolta, Dalílta ja Mirólta. Museon aarre on Picasson kuuluisa Guernica-maalaus. Myös vaihtuvat näyttelyt ovat korkeatasoisia.

3. Park Güell, Barcelona – 3 miljoonaa kävijää

Park Güellin puisto Barcelonassa on värikäs ja leikkisä.

Kukkulan rinteessä olevasta viheralueesta piti tulla Gaudín suunnittelema puutarhamainen luksusasuinalue, mutta siitä tulikin Barcelonan persoonallisin ja mielikuvituksellisin puisto. Rakennelmat on koristeltu värikkäin keramiikkapaloin ja puistosta avautuvat hienot kaupunkinäkymät.

4. Museo del Prado, Madrid – 2,8 miljoonaa kävijää

Madridin kuuluisimman museon ydin on kuninkaallinen taidekokoelma, johon kuuluu espanjalaisia ja muita eurooppalaisia teoksia 1100-luvulta lähtien. Töitä on muun muassa Goyalta, El Grecolta ja Velázquezilta. Museo on mittava, ja tilojen on määrä vielä laajentua ensi vuonna.

5. Alhambra, Granada – 2,7 miljoonaa kävijää

Kukkulalla Granadan vanhankaupungin vierellä oleva linnoitus- ja palatsialue kiehtoo historiallaan, arkkitehtuurillaan ja puutarhoillaan. Laajaa aluetta on rakennettu monessa eri vaiheessa moneen eri tyyliin. Koristeellisin osuus on maurilaiskuninkaiden muinoin asuttama Nasridin palatsi suihkulähdepatioineen.

6. Ciudad de las Artes y las Ciencias, Valencia – 2,4 miljoonaa kävijää

Valencian huippunähtävyys on Tieteiden ja taiteiden kaupunki. Sen tiedemuseo muistuttaa ulkoa valaan luurankoa.

Useasta erillisestä rakennuksesta koostuva Tieteiden ja taiteiden kaupunki on futuristisen arkkitehtuurin taidonnäyte. Veistoksellisen kaunista kokonaisuutta kelpaa ihailla sekä ulkoa että sisältä. Akvaario-merieläinpuiston päärakennus muistuttaa ulkopuolelta suurta lumpeenkukkaa. Tiedemuseo näyttää valaan luurangolta.

7. Museo FC Barcelona – 2 miljoonaa kävijää

Valokuvia ja pelipaitoja, voittopokaaleita ja videolta tykitettävää maalijuhlaa – muun muassa niitä on esillä Camp Noun stadionilla sijaitsevassa FC Barcelonan jalkapallomuseossa. Museolippuun sisältyy myös kierros itse stadionilla, Euroopan suurimmalla, johon mahtuu liki satatuhatta katsojaa.

8. Catedral de Sevilla – 1,9 miljoonaa kävijää

Sevillan katedraali on jylhän komea ja massiivinen – se on maailman suurin goottilaistyylinen katedraali ja kolmanneksi suurin kirkko. Katedraalin kellotornina on alun perin moskeijan minareetiksi tehty, koristeellinen La Giralda. Kun kiipeää sen huipulle, saa eteensä huikean kaupunkipanoraaman.

9. La Mezquita, Córdoba – 1,8 miljoonaa kävijää

Etelä-Espanjan vierailluin nähtävyys on Granadassa oleva Alhambra palatseineen ja puutarhoineen.

Monumentaalisessa rakennuksessa säväyttää erikoinen arkkitehtuuri; mystisen komea pyhättö on sekoitus vanhaa islamilaista moskeijaa ja kristittyä katedraalia. Valtava rakennus on sisältä koristeellinen – upein elementti on liki tuhannen pylvään muodostama labyrintti.

10. Palacio Real, Madrid – 1,5 miljoonaa kävijää

Madridin kuninkaallinen palatsi kohoaa puistoaukioiden ja puutarhojen keskellä. Espanjan kuninkaallinen perhe käyttää sitä enää vain tärkeimpien valtiollisten tilaisuuksien aikana. Muulloin osa rakennuksesta on avoinna vierailijoille. Kierroksella näkee taidekokoelmia ja loisteliaita huoneita.

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Mira Jalomies antaa matkailuun liittyviä sisäpiirin vinkkejä.

Mira Jalomies on yli 80 maassa reissannut matkatoimittaja ja -kirjoittaja, joka pitää Exploras -matkailusivustoa ja -blogia. Hän matkailee työkseen, ilokseen ja elämäntavakseen, ja viihtyy niin rannalla, kaupungissa kuin viidakossakin. Useimmiten hän reissaa miehensä ja kahden lapsensa kanssa.

Miran koti on tällä hetkellä Malesiassa, mutta se on ollut myös Brasiliassa ja 13 vuotta Espanjassa.

Mira kannustaa ihmisiä matkailemaan enemmän ja rohkeammin. Siksi palstalla annetaan matkusteluun liittyviä kohde- ja hyötyvinkkejä, riemukkaita kulttuurieroja unohtamatta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?