Matkat

Jätkäsaareen lipui todellinen jätti! Kuvat: Tältä näyttää suurimman Helsingissä käyneen risteilijän sisällä

Julkaistu: , Päivitetty:

Laivat
IS tutustui jättiristeilijä Norwegian Breakawayhyn.
Kesän tunnistaa kärpäsistä – ja nykyään myös Helsinkiin lipuvista risteilijöistä, jotka kuljettavat kansainvälisiä turisteja lyhyille kaupunkikierroksille. Jotkut heistä suuntaavat omin päin Kauppatorille, toiset ostavat laivalta matkanjärjestäjän paketin vaikkapa Porvooseen.

Helsingissä torstaina vierailleella Norwegian Breakaway -jättiristeilijällä tekemistä riittää, vaikka jäisi laivaankin.

Kyseessä on suurin Helsingissä koskaan vieraillut risteilyalus.

Norwegian Cruise Line -varustamon aluksella on mittaa hulppeat 325,64 metriä. Bruttorekisteritonneissa mitattuna aluksella on kokonaiskapasiteettia 145 000. Näin arvioituna se on kolme kertaa tavallisen ruotsinlaivan kokoinen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Katso yllä olevalta videolta lisää, miltä laivan sisällä näyttää!

Ilta-Sanomat tutustui jättiläiseen.

Valtava aktiivi- ja vesipuistoia

Laivan kiehtovin alue sijaitsee ulkokannella. Siellä löytyy vesipuisto, jossa on etelänlomilta tuttua tunnelmaa. Hurjin vesiliukumäistä, Free Fall, pudottaa vesipedot täyttä vauhtia nopeaan liukuun.


Laivan kannella sijaitsee myös merirosvoelokuvista inspiraationsa saanut lankku, jonka ympärille levittäytyy pelkkä aava meri. Kokeilijalta vaaditaan ihan oikeaa rohkeutta, sillä lankulla tasapainoillaan 50 metriä merenpinnan yläpuolella.

– Vaikka lankulle mennään valjaat päällä, polvet tärisevät niilläkin, jotka eivät yleensä kärsi korkeanpaikankammosta, laivaa esitellyt Petri Sirén Risteilykeskuksesta kuvailee.

Merkittävä osa aluksen matkustajista on lapsiperheitä. Useat aktiviteeteista, kuten korkeuksiin kohoava kiipeilyseinä ja suomalaista kiipeilypuistoa muistuttava köysirata, vaativatkin seikkailumieltä.


Rauhallisemmat voivat seurata menoa sivusta, pelaten minigolfia tai nauttimalla juomia altaiden reunalla.

Sviittialue The Haven

Helsingin pysähdys on vain yksi stoppi risteilijän yhdeksän päivän Itämeren matkalla. Kööpenhaminasta startannut risteily pysähtyy Suomen lisäksi Warnemündessa, Tallinnassa, Pietarissa ja Nynäshamnissa.

Matkaajien joukossa on paitsi lapsiperheitä, myös sviittivieraita.


Majoittuminen Haven-alueen sviitissä maksaa kolme kertaa tavallista risteilyä enemmän.

VIP-alueella voi viettää halutessaan vaikka koko risteilyn, sillä palvelu pelaa. Oma hovimestari palvelee luksusmatkaajia ympäri vuorokauden.

Rennot viihdealueet

Laivan ravintoloissa ja viihdealueilla tunnelma on rento. Sirén käyttää sanaa freestyle, mikä viittaa siihen, ettei pukukoodia ole.

Rentoudessa on hyvät ja huonot puolensa.

– Jotkut saapuvat shortseissa jopa illalliselle, Sirén kertoo.


Ravintoloita laivalla on liki 30. Osa ravintoloista on ilmaisia, toisissa ruokailusta veloitetaan lisämaksu. Baaritiskille pysähtyvä saa juomat ilmaiseksi saman periaatteen mukaan: erityistoiveista, kuten vihannescocktaileista, peritään ylimääräistä.


Illan tullen risteilijä jatkaa matkaa taas seuraavaan satamaan.

Sitä ennen laivalla riittää tekemistä. Valitsisiko tänään elokuvan, kasinon vai teatteriesityksen?

Kaikkea näistä on tarjolla.

Korjattu bruttorekisteritonnia koskeva kohta 18.5. klo 13.46. Asia viittaa aluksen kokonaiskapasiteettiin.

Tällainen jättialus on

Norwegian Cruise Line -varustamon Norwegian Breakaway on suurin koskaan Helsingissä vieraillut alus.

Alus on rakennettu Meyer Werftin Papenburgin telakalla Saksassa, jossa se luovutettiin Norwegian Cruise Linelle 25. huhtikuuta 2013.

Aluksen matkustajakapasiteetti on 3963 henkilöä.

Laivan historiaan kuuluu myös surullisia tapahtumia. Vuonna 2014 pikkulapsi hukkui pudottuaan aluksella sijaitsevaan aikuisten uima-altaaseen. Vuonna 2016 onnettomuudessa menehtyi yksi miehistön jäsenistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt