Matkat

Kuvat: Suurin koskaan Helsingissä käynyt risteilyalus kiinnittyi Jätkäsaareen

Julkaistu: , Päivitetty:

Helsinki
Norwegian Cruise Line -varustamon risteilyalus Norwegian Breakaway on saapunut Helsinkiin torstaina. Kyseessä on suurin Helsingissä vieraillut kansainvälinen risteilyalus.
Helsingin sataman risteilykausi sai torstaina uutta pontta kun Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevaan Melkinlaituriin kiinnittyi suurin koskaan Helsingissä vieraillut risteilyalus. Norwegian Cruise Line -varustamolle kuuluvalla alusjätillä, nimeltään Norwegian Breakaway, on mittaa hulppeat 325,64 metriä ja leveyttä 51,7 metriä.

Norwegian Breakawayn rantautuminen Jätkäsaareen murskasi aikaisemman ennätyksen isoimmasta Helsingissä koskaan vierailleesta risteilijästä. Aiempaa ennätystä piti hallussaan kesällä 2017 Helsingissä vieraillut Norwegian Getaway. Vaikka Norwegian Getaway on pituudeltaan 325,65 metriä eli sentin Norwegian Breakawayta pidempi, hakkaa jälkimmäinen viimekesäisen vierailijan selvästi leveydessä. Norwegian Getawayn leveys on nimittäin ”vain” 44,39 metriä.

Norwegian Breakaway saapui Helsinkiin aamukuudelta Pietarista, josta se lähti liikkeelle tiistai-iltana puoli kahdeksan aikaan.

Norwegian Breakaway on rakennettu Meyer Werftin Papenburgin telakalla Saksassa, jossa se luovutettiin Norwegian Cruise Linelle 25. huhtikuuta 2013. Aluksen matkustajakapasiteetti on 3963 henkilöä ja yksi sen erikoisimmista ja tunnuksenomaisimmista ulkoisista yksityiskohdista on aluksen ylimmällä kannella kohoava vesipuisto liukumäkineen.


Katso ylhäältä videolta, miltä risteilijän sisällä näyttää!

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Junamatkustaja ikuisti Pendolinon ikkunasta kanssamatkustajien järjettömän tempun Tampereella – VR: konduktööri oli vielä erikseen kieltänyt

  2. 2

   Tästä 16-vuotiaasta tytöstä tulee miljonääri ennen täysi-ikäisyyttä – sai lapsena ääniroolin, joka muutti hänen elämänsä: Elää hiljaiseloa maaseudulla

  3. 3

   Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

  4. 4

   Unohda Fort Knox, tältä näyttää 250 miljardia dollaria kultaharkkoina – IS vieraili maailman suurimmassa kultaholvissa

  5. 5

   Olof Palmen murhasta uusi teoria Ruotsissa – Murhasiko ”Skandia-mies” pääministerin?

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

  2. 2

   Yksinkertainen laskelma osoittaa, milloin omistusasunto ei kannata

  3. 3

   Seura: Vainaja ”heräsi henkiin” kahdesti

  4. 4

   Onko muna päivässä liikaa vai hyväksi? Tutkimus löysi selvän yhteyden maailman yleisimpiin sairauksiin

  5. 5

   Junamatkustaja ikuisti Pendolinon ikkunasta kanssamatkustajien järjettömän tempun Tampereella – VR: konduktööri oli vielä erikseen kieltänyt

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Nanna, 22, otti aurinkoa bikineissä pihalla, kun kuuli naapurin törkeän kommentin: ”Uppos aika syvälle”

  2. 2

   Intiimit keskustelut häähumusta julki: kuningatar ojensi tomerasti prinssi Philipiä – Meghanin ”lipsautus” pöyristyttää somessa

  3. 3

   Nuoripari luuli ostavansa 93 000 euron asunnon – ei ymmärtänyt yhtä kohtaa kauppakirjassa

  4. 4

   Mikael Jungner uskoo ymmärtävänsä, miksi Susanna Koski ohitti työttömän haasteen: ”Kuussa ei mene välttämättä kuin muutama sata euroa”

  5. 5

   Huomenna jyrisee: katso, mihin ukkonen iskee laajimmin

  6. Näytä lisää