Matkat

Kuvat: Suurin koskaan Helsingissä käynyt risteilyalus kiinnittyi Jätkäsaareen

Julkaistu: , Päivitetty:

Helsinki
Norwegian Cruise Line -varustamon risteilyalus Norwegian Breakaway on saapunut Helsinkiin torstaina. Kyseessä on suurin Helsingissä vieraillut kansainvälinen risteilyalus.
Helsingin sataman risteilykausi sai torstaina uutta pontta kun Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevaan Melkinlaituriin kiinnittyi suurin koskaan Helsingissä vieraillut risteilyalus. Norwegian Cruise Line -varustamolle kuuluvalla alusjätillä, nimeltään Norwegian Breakaway, on mittaa hulppeat 325,64 metriä ja leveyttä 51,7 metriä.

Norwegian Breakawayn rantautuminen Jätkäsaareen murskasi aikaisemman ennätyksen isoimmasta Helsingissä koskaan vierailleesta risteilijästä. Aiempaa ennätystä piti hallussaan kesällä 2017 Helsingissä vieraillut Norwegian Getaway. Vaikka Norwegian Getaway on pituudeltaan 325,65 metriä eli sentin Norwegian Breakawayta pidempi, hakkaa jälkimmäinen viimekesäisen vierailijan selvästi leveydessä. Norwegian Getawayn leveys on nimittäin ”vain” 44,39 metriä.

Norwegian Breakaway saapui Helsinkiin aamukuudelta Pietarista, josta se lähti liikkeelle tiistai-iltana puoli kahdeksan aikaan.

Norwegian Breakaway on rakennettu Meyer Werftin Papenburgin telakalla Saksassa, jossa se luovutettiin Norwegian Cruise Linelle 25. huhtikuuta 2013. Aluksen matkustajakapasiteetti on 3963 henkilöä ja yksi sen erikoisimmista ja tunnuksenomaisimmista ulkoisista yksityiskohdista on aluksen ylimmällä kannella kohoava vesipuisto liukumäkineen.


Katso ylhäältä videolta, miltä risteilijän sisällä näyttää!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt