Helsinkiin avattiin uusi luksushotelli – kuvat: halvin huone 300 euroa - Matkat - Ilta-Sanomat

Helsinkiin avattiin uusi luksushotelli – kuvat: halvin huone 300 euroa

Helsinkiin avataan virallisesti tänään maanantaina uusi huippuhotelli St. George. Näin kansalliseksi instituutioksi kutsuttu hotelli Kämp saa uuden kilpailijan.

14.5.2018 9:34

Hotelli Kämp tunnetaan Helsingin luksushotellina, joka kelpaa myös pääkaupungissa konsertoiville maailmantähdille. Nyt se on saanut kilpailijan.

Helsingin Lönnrotinkadun ja Yrjönkadun kulmassa on avattu jo toukokuun alussa uusi luksushotelli. Virallisia avajaisia vietetään tänään maanantaina 14. toukokuuta ja kutsutut vieraat pääsevät nauttimaan St. George -hotellin aistikkaista tiloista.

St. George ihastuttaa varmasti eleettömyydellään ja taiteellaan. Jo heti sisään tultaessa vieraita tervehtii maailmankuulun taiteilijan Ai WeiWein katosta riippuva teos. Tilan seinän reunustalla on kaksi puutuolia. Rappuset tai hissit johdattavat vastaanottoon, jonka jälkeen avautuu uusi maailma.

ISTV esittelee nyt ylellisen St Georgen, jossa on satsattu aitoon taiteeseen, hyvinvointiin ja arkkitehtuuriin. Halvin huone maksaa noin 300–400 euroa ajankohdasta riippuen. Katso lisää artikkelin yllä olevalta videolta.

Uusi hotelli St. George on avattu Lönnrotinkadun ja Yrjönkadun kulmaukseen. Kuvassa hotellin Wintergarden.­

Sky Attic -huone­

Wintergarden ja Klaus Haapaniemen tapetti.­

Ateljee-huoneen kylpyhuone.­

Hotellin Wintergarden aivan vastaanoton kupeessa on tunnelmallinen tila ja katosta roikkuu taiteilija Pekka Jylhän teos Learning to fly ja Klaus Haapaniemen suunnittelema Lightnings in Tiger Woods -tapetti on kaunis ja herkkä.

Wintergardenin yhteydessä on myös Garden Bar, jonne voi mukavasti piiloutua.

Klassista linjaa noudattavan hotellin tiloissa on myös edesmenneen lääkärin Aki Hintsan kehittämään Hintsa Performance -hyvinvointikonseptiin mahdollisuus ja kuntosali kutsuu treenaamaan. Jos ei ehdi kuntosalille, jokaisessa huoneessa on Hintsa Performancen vahva kuminauha sekä ohjeet, miten jumpataan.

Kuntoilun jälkeen voi nauttia saunasta tai pulahtaa uimaan.

Birger Kaipiaisen taideteos sijaitsee hotellin vastaanoton vieressä.­

Leipomokahvilasta saa aina tuoretta leipää ja leivonnaisia ja maailmankuulun ravintoloitsijan Mehmet Gursin Andrea-ravintolassa voi heittäytyä Pohjoismaiden ja Välimeren maiden yhdistettyyn ruokamaailmaan.

Hotellinjohtaja Roni Huttunen kertoo, että hotellissa on 153 huonetta, joista viisi on sviittejä. Tyytyväisenä mies sanoo, että varauskapasiteetti on todella hyvä.

Jokainen huone on erilainen; normaalihuoneiden hinnat vaihtelevat ajankohdasta riippuen 300-400 euroon; sviitit maksavat tonnista ylöspäin.

Ylimmän kerroksen huoneista avautuu upea maisema kaupungin kattojen ylle ja joistain huoneista voi ihailla Vanhankirkon puistoa.

St George. on mukava tuttavuus kaupungin hotellitarjontaan. Elegantti ja klassinen sisustus viehättää ja 400 teoksen taidekokoelma pysäyttää niin huoneissa kuin yleisissä tiloissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?