Matkat

Terhi löysi Suomesta jännittävän matkakohteen, joka on ”varmasti monelle tuntematon”

Julkaistu:

Suomi
Matkabloggaaja Terhi Mustakangas kehuu muun muassa vanhaa perinnekylää ja kaupunkia, joka valittiin muutama vuosi sitten Suomen tylsimmäksi.
Matkabloggaaja Terhi Mustakangas, 41, rakastaa matkustamista. Kotimaan kohteisiin erikoistunut kirjoittaja esittelee nimeään kantavassa blogissaan kohteita, jotka voivat jäädä tunnetuimpien turistinähtävyyksien varjoon.

Tunnetko näitä piilotettuja helmiä?

Ahmaksen perinnekylä

”Varmasti monelle tuntematon paikka löytyy Utajärveltä”, Mustakangas kertoo.


Siellä sijaitsee Ahmaksen kalevalainen perinnekylä. Pohjois-Pohjanmaan erikoisuus koostuu talkoovoimin rakennetuista perinnerakennuksista. Perinnekylässä kerrotaan myös vainovuosien ajasta Ahmaksella, vanhoista elinkeinoista ja henkisestä perinnöstä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mustakangas kehuu paikkaa jännittäväksi. Rakennusten lisäksi alueella on siltoja ja muita jännittäviä kohtia, jotka tekevät vierailusta erityisen.

Koitelinkoski, Kiiminki

Kiiminki sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla, 20 kilometriä Oulusta koilliseen.


Kiimingin, tai tarkemmin ottaen lähellä sijaitsevan Ylikylän, komein kohta on eittämättä Koitelinkoski. Kyseessä on kahden kilometrin pituinen, lähes luonnontilainen koskialue.

Koitelinkoskelle kannattaa matkustaa keväisin, jolloin voi seurata vauhdikasta jäidenlähtöä. Matkailijan kannattaa varautua ruuhkaan, sillä luonnon jännitysnäytelmää seuraamaan kerääntyy tähän aikaan vuodesta runsaasti ihmisiä. Parhaiten maisemia voi ihailla riippusillalta, Mustakangas vinkkaa.

Walk of Fame

Harva tietää, että myös Suomessa sijaitsee Walk of Fame, Tähtien polku. Eikä se edes löydy pääkaupungista, vaan Muhoksen torilta!


Laatoista löytyy useita tuttuja nimiä.

”Itseäni miellytti erityisesti Sentenced-yhtyeen laatta”, Mustakangas kertoo.

Kouvola

Kouvolan mainitseminen matkablogissa voi yllättää, sillä vuonna 2014 Helsingin Sanomien lukijat valitsivat sen Suomen tylsimmäksi kaupungiksi.

Mustakangas kuitenkin kehuu Kouvolaa, ja etenkin sen ystävällisiä ihmisiä, epäröimättä. Matkabloggaajan vierailu kaupungissa jäi lyhyeksi, mutta vierailu tuskin jää ainutkertaiseksi.

– Kouvolaan kannattaisi mennä toistekin, sillä etenkin kesäaikaan siellä näyttäisi olevan kivoja käyntikohteita ja nähtävyyksiä, bloggaaja kertoo.


Kouvolan kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluvat matkailusivusto Tripadvisorin mukaan Kouvolan pienoisrautatiemuseo ja Verlan Puuhiomo ja Pahvitehdas, joka valittiin UNESCOn maailmanperintölistalle vuonna 1996.

Mikkelin Kenkävero

Mikkelin Kenkävero on todellinen lähimatkailun helmi. Paikka tunnetaan komeasta pitsihuvilastaan, Kenkäveronniemen pappilasta.

Ensimmäinen papin asumus alueelle rakennettiin jo 1400-luvulla. Nykyinen komea pappila jäi vuosiksi liki heitteille, ennen kuin kaupunki päätti kunnostaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kohteen.


Mustakangas kehottaa matkailijoita suuntaamaan myös lähistöllä sijaitsevaan Mikkeli-puistoon. Kyseessä on eri yritysten suunnittelemat ja rakentamat mallipuutarhat, joista voi ammentaa ideoita. Nähtävillä on muun muassa harmoninen japanilainen puutarha ja Mikkelin kaupungin mallipuutarha, josta löytyy alueella aikaisemmin sijainneen kaupunginpuutarhan taimistoalueen tammirivin unohtuneet yksilöt.

Ne ovat päässeet kasvamaan vuosikymmenten aikana puun mittoihin.

Mikä on sinun ehdoton suosikkikohteesi Suomessa? Miksi? Kommentoi alle tai laita viestiä osoitteeseen maarit.rasi@iltasanomat.fi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt