64 maata kiertänyt himomatkaaja Esa kertoo: Maailman paras matkakohde löytyy Kanarialta - Matkat - Ilta-Sanomat

64 maata kiertänyt himomatkaaja Esa kertoo: Maailman paras matkakohde löytyy Kanarialta

Maailmanmies Esa Isopahkala sen tietää. Yksi maailman parhaista matkakohteista ei ole turhaan muidenkin suomalaisten suosikki.

Esa Isopahkala on nähnyt 64 maata. Miehen suosikki on tuttu suomalaisille.

12.4.2018 15:55

Ilta-Sanomat kertoi eilen Risteily-Ramista, joka kiertää maailman hulppeimpia risteilijöitä sekä työnsä että vapaa-aikansa puolesta.

Hieman samanlainen, lyhyt ja ytimekäs, lempinimi on myös Esa Isopahkalalla. Mies tunnetaan nimellä Reissuesa. Nimi viittaa Reissuesan matkablogiin, jossa 64 maata kiertänyt himomatkailija tarinoi reissuistaan. Niitä tehdään pienellä budjetilla kaikkialla maailmassa.

Isopahkalalle matkustaminen on elämäntapa. Työ nettisivujen suunnittelijana mahdollistaa diginomadina elämisen. Mies on asunut pidempiä aikoja muun muassa Montenegrossa, Kaakkois-Aasiassa, Ukrainassa ja Sveitsissä.

Tällä hetkellä Isopahkala on päätoiminen opiskelija, ja opinnot vaativat oleskelua Suomessa, mutta kun urakka on ohi, matkailija lähtee jälleen tien päälle. Näkemättä on ainakin Indonesia ja Guatemala, jonka Atitlánjärven rantaan mies haluaa lähteä opiskelemaan espanjaa.

Eksoottisia kolkkia kolunneen miehen suosikki löytyy kuitenkin yllättävän tutusta paikasta. Nämä ovat Isopahkalan viisi matkailusuosikkia, joita mies suosittelee myös muille suomalaismatkailijoille.

1. Las Palmas, Gran Canaria

Listan ykkönen, Kanariansaarilla sijaitseva Las Palmas voi kuulostaa maailmanmiehen suusta yllättävältä valinnalta. Mutta mitä vielä, Kanariansaaria ovat viime aikoina ylistäneet monet muutkin.

Las Palmas on aito kanarialainen kaupunki.

Isopahkala ylistää Las Palmasin ilmastoa, jota on kuvailtu yhdeksi maailman parhaimmista. Ilma on alati raikas, mutta silti lämmin.

– Las Palmas on paikka, jossa voisin asua pidemmän aikaa. Las Palmas on aito kanarialainen kaupunki, josta löytyy myös hiekkaranta aivan kaupungin keskustasta.

2. Ukrainan Odessa

Tällä hetkellä Esaa kiinnostaa Ukrainassa eniten Odessa. Mustanmeren rannalla sijaitseva kaupunki on kiehtova paikka, jossa voi treenata venäjän kieltä. Kaiken lisäksi kyseessä on yksi maailman halvimmista maista.

Itä-Ukrainan konfliktin vuoksi matkailijan on syytä välttää tiettyjä osia maasta. Huom: Lue Ulkoministeriön tiedote matkustamisesta Ukrainaan täältä!

3. Pietari, Venäjä

Moni on käynyt Tallinnassa ja Tukholmassa, mutta lähellä sijaitseva Pietari ei ole aivan kaikille tuttu. Isopahkala on kirjoittamassa Pietarista netissä julkaistavaa matkaopasta. Mies vieraileekin kaupungissa useamman kerran vuodessa.

Pietari on lähellä sijaitseva suosikkikohde.

– Kyseessä on upea kaupunki, josta löytyy maailmanluokan nähtävyyksiä. Kaupunki sijaitsee lähellä, joten reissu on helppo tehdä. Ainut riesa on viisumi.

4. Montenegro

Montenegrossa kaikki on lähellä. Upeat rannat ja vuoristot tekevät matkailusta elämyksen.

Sisämaa tunnetaan upeista kansallispuistoistaan, komeista rotkoista ja kanjoninäkymistään sekä vehreiden kukkuloiden rajaamasta Skutarijärvestä.

Upeimmillaan näkymät ovat rannikolla Kotorinlahden ympäristössä, jossa vuoret kohtaavat Adrianmeren.

5. Thaimaa

Thaimaa on päässyt Isopahkalan listalle, koska – pakkohan sen on. Lennot matkailuparatiisiin saa monesti 400 eurolla, joten sinne matkaa monesti pelkästään kukkaroaan ajatellen.

Ja tottahan toki kyseessä on myös upea maa.

– Thaimaa on matkailijalle helppo maa, jossa kaikki toimii. Upeita rantoja löytyy ympäri maata ja ihmiset ovat ystävällisiä.

Thaimaa on helppo ja toimiva matkakohde.

Haaveiletko diginomadina elämisestä? Tee näin

Esa Isopahkala päätyi diginomadiksi sattuman kautta. Miehellä oli aikoinaan ukrainalainen tyttöystävä. Ensin tie vei tyttöystävän luo, sitten maailmalla oleminen alkoi kiehtoa enemmänkin.

Isopahkalalla on diginomadin elämästä haaveileville kaksi neuvoa:

  1. Kouluttaudu ammattiin, joka mahdollistaa etätyöt. Työ voi olla vaikkapa nettisivujen suunnittelua tai sosiaalisen median päivitystöitä.

  2. Siedä koti-ikävää. ”Minä olen aina palannut maailmalta kotiin, mutta tietynlainen vaihtelu ja eksotiikka kiehtovat.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?