Onko boarding-passissasi salainen koodi SSSS? 4 kirjainta, joita et halua nähdä - Matkat - Ilta-Sanomat

Onko boarding-passissasi salainen koodi SSSS? 4 kirjainta, joita et halua nähdä

Lukeeko boarding-passissasi kirjainyhdistelmä SSSS? Ole varuillasi, saatat joutua ylimääräiseen tarkastukseen lentokentällä.

30.3.2018 12:49

Lentokentän lähtöselvitykseen liittyy monta verenpainetta nostattavaa tilannetta. Hikikarpalot nousevat otsalle viimeistään siinä vaiheessa, kun tajuat varanneesi liian vähän aikaa hitaasti matelevaan turvatarkastusjonoon tai kassiisi on jäänyt kasa kosmetiikkaa, jonka unohdit sulloa asianmukaiseen muovipussiin.

–Katso yllä olevalta videolta, minkälaisia esineitä matkustajilta jää turvatarkastuksiin.

Suorastaan syyllinen olo tulee, kun sinut valitaan lukuisien jonottajien joukosta ylimääräiseen turvatarkastukseen. Ja voit olla varma, että siihen ainakin menee aikaa.

Dreaded #SSSS code. Expecting a special reception in Houston. Wonder what in my profile triggered this? pic.twitter.com/6BdErkPrC9

— Les Newman (@Seales67) 26. syyskuuta 2017

SSSS-koodi näyttää tältä. Voit katsoa kuvan myös täältä!

Yllätyksen välttämiseksi kannattaa tarkistaa, onko boarding-passissasi eli tarkastuskortissasi kirjainyhdistelmä SSSS. Lyhenne SSSS tulee sanoista Secondary Security Screening Selectee ja se viittaa ylimääräiseen turvatarkastukseen, Mirror-lehti kertoo.

Monesti kyseessä on pelkkä satunnaistarkastus, mutta syitä on muitakin, onemileatatime.boardingarea.com muistuttaa. Pelkkä yhdensuuntainen lentolippu kaukolennolle, viime tippaan varattu matka tai riskimaaksi luokiteltuun maahan matkustaminen voivat olla tarkistuksen taustalla.

Tarkastukseen joutuvat muita useammin myös henkilöt, joita viranomaiset jostakin syystä seuraavat.

Ylimääräiseen turvatarkastukseen kannattaa varautua toisinaan myös silloin, jos huomaat että et pysty tulostamaan boarding-passia itse, vaan joudut menemään lähtöselvitystiskille sitä pyytämään.

Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Rantapallo.

Julkaisemme pääsiäisen aikana uudelleen kuluneen vuoden kiinnostavimpia juttuja. Artikkeli on julkaistu Ilta-Sanomien verkossa alun perin 26.9.2017.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?