Aurinkorannikko on päihitetty! Suomalaisten uusi suosikkikohde löytyy varsin yllättävästä paikasta

Aurinkorannikko jäi yllättäjäkohteen jalkoihin.

27.3.2018 15:10 | Päivitetty 27.3.2018 17:08

Puolan Rivierana tunnettu Gdanskin alue on noussut suomalaisten keskuudessa suosituimmaksi rantalomakohteeksi päihittäen jopa ikisuosikki Espanjan Aurinkorannikon.

Nettimatkatoimisto Ebookersin mukaan Gdanskiin myytiin tammi-helmikuussa 17 prosenttia enemmän lento ja hotelli -paketteja kuin Costa del Soliin. Vuotta aiemmin Aurinkorannikolle myytiin lento ja hotelli -paketteja samana ajankohtana 77 prosenttia Gdanskia enemmän.

Gdansk on kaunis kaupunki täynnä kulttuuria.

Ebookersin markkinointipäällikön Leif Neuvosen mukaan Gdanskin suosiota selittänee kohteen edullisuus ja hyvät yhteydet.

– Gdanskissa saa rahalleen paljon vastinetta. Neljän yön loman neljän tähden hotellissa lentoineen saa usein noin kolmella sadalla eurolla per henkilö, kertoo Neuvonen.

– Suorat lennot Helsingistä ja Turusta vievät kohteeseen nopeasti, noin parissa tunnissa.

Aurinkorannikon Fuengirola on ollut suomalaisten suosikkikohde jo pitkään.

Myös lento- ja hotellihakukone Momondo on pistänyt merkille Gdanskin suosion valtavan nousun. Momondon Gdanskin haut nousivat hiihtolomaviikoilla jopa 169 prosenttia edellisvuodesta.

– Gdansk on monipuolinen satamakaupunki, joka tarjoaa suomalaisille kotimaata edullisemman hintatason ja paljon nähtävää, komppaa Momondon markkinointipäällikkö Jenna Perus.

Sopot tunnetaan kylpylöistään ja kauniista rannoistaan.

Yhden kaupungin sijaan Puolan Riviera on oikeastaan yhdistelmä useita kohteita, joihin pääsee helposti Gdanskista käsin. Gdanskin välittömässä läheisyydessä sijaitseva noin 50 000 asukkaan kylpyläkaupunki Sopot on alueen tunnetuin rantakohde, jonka pitkiä hiekkarantoja reunustavat lukuisat ravintolat ja baarit.

Vajaan puolen miljoonan asukkaan Gdanskissa on paljon historiaa ja kulttuuritarjontaa, kun taas noin Tampereen kokoinen moderni Gdynia on omalla tavallaan kiinnostava.

Nämä kolme kaupunkia sijaitsevat niin lähellä toisiaan, ettei niiden rajoja ylittäessä kaupunkien vaihtumista toiseen tahdo edes kunnolla havaita.

Parin tunnin junamatkan päässä Gdanskista on lisäksi useita muitakin upeita rantakohteita. Tällainen on esimerkiksi Slowinskin kansallispuiston ympäröimä Leba ja sen hienot hiekkadyynit.

Rantalomakohteiden top 10

1. Gdansk

2. Costa del Sol

3. Nizza

4. Kanariansaaret

5. Mallorca

6. Dubrovnik

7. Rodos

8. Split

9. Venetsia

10. Alanya

Lähde: ebookers (tammi-helmikuu 2018 lento ja hotelli -pakettien varaukset)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?