Ota varaslähtö kevääseen! Nämä 5 Euroopan kaupunkia ovat täydellisiä viikonloppukohteita

Lähde minilomalle Euroopan ihanimpiin kevätkaupunkeihin!

21.3.2018 19:56

Amsterdamin kukkaloisto

Tulppaaneja tulvillaan oleva Amsterdam jos mikä on kevätkaupunki.

Jos jokin Euroopan kaupunki on kevätkaupunki, se on Amsterdam. Koko maa puhkeaa kirjaimellisesti keväisin kukkaan. Tulppaanisesonki kestää Hollannissa maaliskuun lopusta toukokuun puoliväliin.

Kaupungin tarjonnan näkee parhaiten pyörän selästä. Yksi mielenkiintoisimmista paikoista on maailman ainoa kelluva kukkamarketti, vuodesta 1862 toiminut Bloemenmarkt.

Mitä tehdä? Tulppaaneille omistettu Tulpfest järjestetään Amsterdamissa huhtikuussa, kun tulppaanikausi on parhaimmillaan. Kaupungilla on tarkoitus istuttaa tulppaani jokaista asukasta kohden. Syksyllä istutetut tulppaanit puhkeavat nyt kukkaan, ja niitä voi ihastella pitkin kaupunkia.

Kulinaristin Göteborg

Moni nostaa Göteborgin Tukholman ohi.

Ruotsin toiseksi suurin kaupunki Göteborg houkuttelee matkailijoita kulttuuri- ja ravintolatarjonnallaan. Kaupungin ravintolatarjonnan hinta-laatusuhdetta kehutaan jopa Tukholmaa paremmaksi.

Huolimatta siitä, että se on suurkaupunki, Göteborg on täynnä pikkukaupungin charmia, johon normaalisti törmää vain rannikon pikkukylissä.

Mitä tehdä? Kulinaristeille kaupungissa on vaikka mitä. Göteborgissa järjestetään maalis-huhtikuun taitteessa Ruotsin ensimmäiset olutviikot. Heinäkuussa paikalliset luomutuottajat sekä kansainväliset toimijat järjestävät ruokatapahtuman Magasinsgatanilla.

Budapest on kulttuuria täynnä

Budapest on parhaimmillaan keväällä.

Budapest on löytänyt oman faniryhmänsä. Jos et ole vielä käynyt tutustumassa kaupunkiin, ota se viimeistään nyt tavoitteeksi. Unkarin pääkaupungin läpi virtaava Tonava jakaa kaupungin kahtia: historiallinen osa on Buda, kun kaupungin liike-elämä keskittyy enemmän Pestiin.

Mitä tehdä? Kaupungissa järjestetään vuosittain keväiset kulttuurifestivaalit, Budapesti Tavaszi Fesztivál, joita juhlitaan tänä vuonna 30.3.– 22.4. Tapahtuma kerää yhteen klassisen musiikin, oopperan, jazzin ja kansanmusiikin taitajia.

Boheemi Vilna

Vilna on helppo, halpa ja lähellä – täydellinen kohde keväiselle minilomalle.

Liettuan pääkaupunki Vilna on vielä toistaiseksi monelle tuntematon, mutta sen edullinen hintataso ja sympaattinen ilmapiiri houkuttelevat turisteja, kun muut kohteet on jo koluttu.

Suuren maailman meininkeihin Vilnassa ei pääse – kaupunki hurmaa ennemmin vanhan kaupungin barokkityylisellä arkkitehtuurilla ja pastellisävyillä. Se onkin mainio viikonloppukohde sellaiselle, joka kaipaa lukuhetkeä boheemissa kahvilassa.

Mitä tehdä? Taiteilijoiden suosiman Užupisin kaupunginosan asukkaat julistivat kaupunginosan leikkimielisesti itsenäiseksi 1997. Vuosittain aprillipäivänä 1. huhtikuuta järjestetään juhla, jossa taiteilijat juhlivat kaupunginosan ”itsenäisyyttä”.

Wien on vanhaa ja uutta

Perinteiset pääsiäismarkkinat järjestetään Wienissä maalis-huhtikuun vaihteessa.

Itävallan pääkaupunki hemmottelee musiikinnälkäisiä: Wien tunnetaan erityisesti oopperastaan, mutta myös elektronisen musiikin piiri on laaja. Se mainostaakin itseään maailman musiikkipääkaupunkina.

Yhdistelmä historiaa ja nykypäivää näkyy myös arkkitehtuurissa. Tunnelma on samanlainen kuin Budapestissa, sillä Itävalta-Unkarin keisarikunta on antanut vaikutteensa kummankin kulttuuriin.

Mitä tehdä? Toukokuun 11. päivästä viisi viikkoa eteenpäin kaupunki on täynnä kulttuuria ja musiikkia vuosittaisen Wiener Festwochen, Wienin festivaalin, vuoksi. Ei kannata unohtaa huhtikuun alkuun asti auki olevaa perinteistä pääsiäismarkettia.

Lähteet: Momondo, amsterdam.info, visitbudapest.travel, vilnius-events.lt, wien.info, visitsweden.com.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?